spot_img

B-FIT in the Street! anunță programul celui de-al treilea weekend de spectacole

După două weekenduri de evenimente în aer liber care au împânzit străzile Bucureștiului cu acrobații aeriene, spectacole nocturne, jonglerii, dans și muzică live, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! anunță programul celui de-al treilea weekend de spectacole. Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, festivalul este cel mai mare eveniment de profil din țară și aduce, în perioada 13 iulie – 5 august, la București peste 400 de artiști internaționali și peste 40 de spectacole cu sute de reprezentații. De la musical în aer liber, la ateliere de știință, magie și acrobație, la jonglerii cu focul și teatru vertical, programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie este format dintr-o selecție de producții românești, un spectacol nocturn din Spania și o instalație interactivă din Danemarca. Spectacolele încep de la ora 19 în ambele zile de festival și pot fi urmărite în puncte centrale din București precum Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Piațeta Odeon, Piața George Enescu și Piața Revoluției.

Iată ce puteți vedea în weekendul 28-29 iulie la B-FIT in the Street!:

1. PIESE DE TEATRU DE STRADĂ

Teatrul Masca vine la B-FIT in the Street! cu două spectacole în Piața Universității și în Piața Revoluției. Una dintre cele mai de succes piese de teatru din repertoriul Teatrului Masca, Mateloții. Întoarcerea pe mare deschide cel de-al treilea weekend B-FIT in the Street! cu o reprezentație în Piața Universității, sâmbătă, 28 iulie. Bâlciul face parte din premierele companiei din acest an și va fi prezentat în Piața Revoluției, duminică, 29 iulie.

2. ATELIERE PENTRU COPII ÎN PARCUL CIȘMIGIU

Special pentru copii, B-FIT in the Street! organizează în fiecare sâmbătă și duminică de festival, până pe 5 august inclusiv, ateliere creative în Parcul Cișmigiu. În weekendul 28-29 iulie, sunt programate câte trei ateliere pe zi, în intervalul orar 19:00-21:00. Magitot vine duminică la B-FIT in the Street! pentru un atelier de magie, iar compania Fun Science, lider european în domeniul educației și divertismentului pentru copii, a pregătit pentru sâmbătă un atelier de experimente științifice. De asemenea, copiii vor putea învăța în al treilea weekend de festival cum să meargă pe catalige și cum să confecționeze marionete din carton în cele două ateliere zilnice din Parcul Cișmigiu.

3. INSTALAȚIA INTERACTIVĂ ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII

Pe parcursul primelor trei săptămâni B-FIT in the Street!, bucureștenii și turiștii au interacționat în voie cu instalația Collective Strings din Piața Universității. Weekendul 28-29 iulie este ultima ocazie în care fanii B-FIT in the Street! se pot juca cu cei 300 de kilometri de frânghie colorată ai instalației Collective Strings din Danemarca.

4. SPECTACOL DE FOC ÎN PIAȚETA ODEON

De la ora 21:00, în ambele zile de weekend, artiștii români de la Drum’n’Fire combină jongleriile și coregrafia cu ritmurile exotice de tobe într-un spectacol de foc fascinant în Piațeta din fața Teatrului Odeon.

5. SPECTACOL NOCTURN DE ACROBAȚIE AERIANĂ ÎN PIAȚA GEORGE ENESCU

În fiecare weekend de festival, seara de sâmbătă, în Piața George Enescu, este rezervată unui spectacol de acrobație aeriană de mari dimensiuni. Creat de regizorul argentinian Roberto Strada, spectacolul nocturn Eterfeel din Spania va avea parte de o singură reprezentație în festival. Pe 28 iulie, de la ora 21:15, acrobații producției Eterfeel construiesc în Piața George Enescu un univers hipnotic pe o structură metalică înaltă, transformată într-una dintre cele mai spectaculoase scene verticale ale teatrului stradă.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendul 4-5 august.

Program: www.fitsb.ro

Parteneri media: RRC, RFI, București FM

Cu spijinul Aqua Carpatica

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

***

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE STRADĂ

B-FIT IN THE STREET!

PROGRAM WEEKEND 3 – 28,29 IULIE

28 iulie

19:00 – 20:30 -> Piața Universității: MATELOȚII. ÎNTOARCEREA PE MARE – musical, România

19:00 – 21:00 -> Parcul Cișmigiu – Podul de Nuc: FUN SCIENCE – atelier experimente științifice pentru copii, România

19:00 – 20:00 -> Parcul Cișmigiu: ATELIER ACROBAȚIE – atelier mers pe catalige pentru copii, România

20:00 – 21:00 -> Parcul Cișmigiu: ATELIER HANDMADE – atelier de confecționare marionete din carton pentru copii, România

20:00 – 20:55 -> Piața Universității: COLLECTIVE STRINGS – instalație interactivă, Danemarca

21:00 – 21:25 -> Piațeta Odeon: DRUM’N’FIRE – spectacol de foc, România

21:15 – 22:05 -> Piața George Enescu: ETERFEEL – acrobație aeriană, Spania | o singură reprezentație

29 iulie

19:00 – 20:30 -> Piața Revoluției: BÂLCIUL – spectacol teatru de stradă, România

19:00 – 21:00 -> Parcul Cișmigiu – Podul de Nuc: MAGITOT – atelier de magie pentru copii, România

19:00 – 20:00 -> Parcul Cișmigiu: ATELIER ACROBAȚIE – atelier mers pe catalige pentru copii, România

20:00 – 21:00 -> Parcul Cișmigiu: ATELIER HANDMADE – atelier de confecționare marionete din carton pentru copii, România

20:00 – 20:55 -> Piața Universității: COLLECTIVE STRINGS – instalație interactivă, Danemarca

21:00 – 21:25 -> Piațeta Odeon: DRUM’N’FIRE – spectacol de foc, România

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508