spot_img

Au început înscrierile pentru „Saloanele Moldovei”, ediția a XXIV-a

În Bacău va avea loc, anul acesta, ediția a XXIV-a a expoziţiei – concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, eveniment organizat de Consiliul Județean Bacău prin Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”. Perioada de înscriere a început și li se adresează tuturor artiștilor plastici profesioniști (membri titulari sau stagiari ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și Republica Moldova). Expoziția va fi vernisată joi, 17 iulie 2014, în Bacău și duminică, 31 august 2014, la Chișinău. AgențiadeCarte.ro vă prezintă condițiile de participare, programul evenimentelor și alte detalii importante.


CONDIŢII DE PARTICIPARE:

Sunt invitaţi să participe artişti plastici profesionişti – membri titulari şi stagiari ai UAP din România şi Republica Moldova.

Fiecare artist plastic poate participa cu o lucrare, realizată în ultimi doi ani, la una din cele patru secţiuni: pictură, grafică – foto – media , sculptură şi artă decorativă.

Nu se acceptă lucrări expuse anterior în cadrul Expoziţiei – concurs „Saloanele Moldovei”.

Dimensiunile lucrării nu vor depăşi: pictură, grafică, grup compoziţional – 150×150 cm, sculptură – 120x120x120 cm, artă decorativă – 200×200 cm.

Fiecare lucrare va fi semnată pe verso (în clar cu majuscule) şi etichetată cu titlu, tehnică, dimensiuni, adresă şi telefon de contact.

PREDAREA LUCRĂRILOR:

În perioada 1 – 25 iunie la Galeriile „Alfa”, str. Mărăşeşti, nr. 12, cod poştal 600015, Bacău.

Participanţii din Bucureşti sunt rugaţi să depună lucrările la UAP din România.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR:

Bacău:   Vernisaj: 17 iulie 2014 – Galeriile „Alfa”. Expoziţia va fi deschisă la Galeriile „Alfa”, Galeriile „Frunzetti”,

Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”, Galeria „Hol”.

Chişinău:   Vernisaj: 31 august 2014 – Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”.

JURIZAREA:

Va avea loc la Bacău în perioada 26 – 28 iunie 2014.

PREMII:

Premiile, oferite de instituţii de cultură şi administrative din România şi Republica Moldova, vor fi înmânate în cadrul vernisajelor de la Bacău  şi Chişinău.

ALTE PRECIZĂRI:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reproduce şi publica lucrările participante la expoziţie în scopuri promoţionale.

Se va edita un catalog al expoziţiei, care va fi trimis fiecărui participant.

Costul trimiterii lucrărilor va fi suportat de fiecare participant.

Costul returnării lucrărilor trimise prin poştă sau prin curierat va fi suportat de organizatori.

Participanţii sunt rugaţi să foloseasca adrese din localităţi cu reprezentanţă a firmelor de curierat.

Organizatorii nu-şi asumă răspunderea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor trimise prin poştă sau curierat.

Lucrările vor fi returnate şi/sau retrase de participanţi în cel mult două luni de la închiderea expoziţiei.

Participarea lucrărilor în concurs se va face în urma selecţiei făcute de către juriu.

Lucrările nominalizate vor fi reproduse în catalogul expoziţiei.

Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, Centrului de Cultură          „George Apostu” Bacău şi Muzeului Naţional de Artă Chişinău.

RELAŢII SUPLIMENTARE:

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău:

Dionis Octavian Puşcuţă – 0744 177960, Marcela Gavrilă – 0740 241044

COORDONATORI DE PROIECT:

Prof. Mariana Popa: manager Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău

Ghenadie Jalbă: preşedinte Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova

Dionis Octavian Puşcuţă: şef-secţie Muzeul de Artă Bacău

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508