spot_img

Atelier de prezentare și degustare de vinuri spaniole, la Institutul Cervantes din București

Joi, 23 iulie 2020, începând cu ora 19.30, Institutul Cervantes din București, în parteneriat cu Cuveeo organizează un atelier exclusivist de prezentare și degustare de vinuri spaniole. Evenimentul, care va avea loc în EL PATIO, terasa Institutului Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta 38), va continua în toamnă, pe 24 septembrie, de la ora 19.30.  Atelierul va fi susținut de Eduardo Garcia del Amo, cel mai cunoscut reprezentant al cramelor spaniole în România, managing partner Cuveeo, somelier, trainer internațional pentru D.O. ca Rioja.

Prezentarea, plănuită să dureze trei ore, în limbile română și spaniolă, va include informații despre istoria și caracteristicile geografice, clima și diferitele tipuri de sol, subzone ale regiunilor viticole (Alta, Alavesa și Oriental), varietăți de struguri catalogați și studiu al principalelor varietăți, controale de calitate, clasificarea vinurilor în funcție de maturare.

Vinurile care vor fi prezentate și degustate provin din unele dintre cele mai cunoscute zone viticole pe plan internațional: Rioja și Ribera del Rio Duero.

 

Înscrierea și plata pentru participarea la atelier, la care numărul maxim de participanți este de 20 de persoane, au loc în perioada 11-20 iulie și se vor formaliza prin accesarea următorului link: https://clicbucarest.cervantes.es/ro/activities. Prețul unui atelier este de 300 de lei, iar pentru participarea la ambele, doritorii achită 550 de lei.

 

Spania, ce deține peste un milion de hectare de podgorii, este țara cu cele mai mari plantații viticole din lume, depășind 15% din totalul mondial. De asemenea, este a treia țară la nivel de producție, după Italia (48.8 mil. hl) și Franța (41.9 mil. hl), cu aproximativ 40 de millioane de hectolitri pe an.

 

Cu aceste două prime sesiuni de degustare de vinuri, Institutul Cervantes din București inaugurează o serie de ateliere axate pe cultura vinicolă spaniolă.

 

INFORMAȚII DESPRE CELE DOUĂ ATELIERE:

 

  • ATELIER 1: D.O.CA. RIOJA.  A doua cea mai apreciată zonă vini-viticolă din lume. 

CUPRINSUL ATELIERULUI: prezentarea va conține informații despre istoria și caracteristicile geografice, clima și diferitele tipuri de sol, subzone ale regiunii viticole (Alta, Alavesa și Oriental), varietăți de struguri catalogați și studiu al principalelor varietăți, clasificarea vinurilor în funcție de maturare, denumirea de origine: Crianza, Reserva și Gran  Reserva, noua clasificare a vinurilor în funcție de zona geografică, controlul de calitate în Rioja, viziune generală, Consiliul de Reglementare.

DEGUSTARE DE VINURI: Se vor degusta un minimum de 7 tipuri de vin incluzând: Cava D.O. ca Rioja, albe și roșii atât vinuri tinere, cât și Crianza, Reserva, precum și Gran Reserva roșu.

 

  • ATELIER 2: PRINCIPALELE DENUMIRI DE ORIGINE (D.O.) DIN RIBERA DEL DUERO.

Un parcurs ce pornește de la izvoarele râului Duero până la intrarea sa pe teritoriul portughez. Studiu comparativ al celor patru denumiri de origine principale din Ribera del Rio Duero: D.O. Ribera del Duero, D.O. Rueda, D.O. Toro, D.O. Vinurile din Tierra de Zamora.

CUPRINSUL ATELIERULUI: prezentarea va conține informații despre istoria și caracteristicile geografice, clima și diferitele tipuri de sol, varietăți de struguri catalogați și studiu al principalelor varietăți, controale de calitate, clasificarea vinurilor în functie de maturare.

DEGUSTARE DE VINURI: Se vor degusta un minimum de 7 tipuri de vin incluzând: Alb tânăr D.O. Rueda, Reserva alb  D.O. Rueda, Crianza roșu  D.O. Ribera del Duero, Reserva roșu  D.O. Ribera del Duero, Crianza roșu D.O. Toro, Reserva roșu  D.O. Toro, Reserva roșu  D.O. Vinuri din Tierra de Castilla.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508