spot_img

Apel de proiecte IA-ALTFEL

Pentru tine ce înseamnă „Măiastra” ?  E rândul tău să spui povestea. A șasea ediție a proiectului “Măiastra – Povestea nespusă a iei” îți dă șansa să duci povestea mai departe. Programul “Măiastra – Povestea nespusă a iei” aduce în centrul atenţiei IA că simbol identitar şi obiect de artă. Initiat de galeria Galateca in anul 2013, a generat zeci de proiecte si expozitii in tara si in strainatate, adunand laolalta zici de artisti, designeri, curatori, bazandu se pe recuperarea identitară. De asemenea, Galeria Galateca si asociatia Neo Art Romania și-au propus organizarea unei serii de evenimente în 2018 cadrul programului  Neo Studio, destinat tinerilor artiști. Galateca organizează acest proiect în colaborare cu Neo Art, IMDD,  Institutul Cultural Român din București și Uniunea Artiștilor Plastici din România, cu titlul IA-ALTFEL, în perioada 24 iunie – 1 septembrie 2018.

Acest proiect este compus din 3 parti: apelul de proiecte, organizarea expozitiei castigatoare la Galateca si itinerarea expozitiei in afara tarii, cu sprijinul ICR.  Impreuna cu partenerii săi strategici, mentionati mai sus, Galateca isi propune ca obiectiv si susținerea și să promovarea tinerilor artiști , membrii stagiari și  absolvenți ai institutelor de artă, din toate domeniile artei vizuale, în demersul lor artistic și în procesul de intregrare în arta contemporană românească. In plus, unul dintre elementele definitorii ale proiectului este luctrul colaborativ, respectiv incurajarea proiectelor multidisciplinare, coerente, realizate de tinerii artisti impreuna.

Proiectul dorește să creeze legături interdisciplinare între zone diverse ale artei și nu în ultimul rând să încurajeze creearea de comunități artistice în rândul tinerilor care să dezvolte un concept  inovator, integrat în arta și cultura secolului nostru.

Ne adresăm tinerilor artiști din toate domeniile și încurajăm depunerea unor proiecte de grup care să dezvolte contacte și legături artistice dintre mai multe domenii de exprimare artistică, să redefinească rolul educațional al artei și importanța ei în viața socială a comunității.

Proiectele depuse trebuie să dezvolte un concept curatorial complex, de la statement, vizual, panotare, propuneri de promovare , organizare de evenimente conexe pe parcursul expoziției,  să includă și o evenimente conexe care să dezvolte un dialog direct cu publicul, evenimente de tip Artist Talk, performance, atelier deschis, work shop etc.

OPEN CALL- Proiect de artă-  IA- ALTFEL

REGULAMENT DE APLICAȚIE

Se acceptă aplicații a grupurilor de artiști, minim trei membrii și se punctează interdisciplinaritatea, caracterul inovator al proiectului, integrarea unei componente de artă contemporană de tipul video, performance, science art, folosirea tehnologiei etc.

Artiștii interesați trebuie să depună toate documentele la adresa de e/mail galeria@galateca.ro până la data de 21 iunie 2018., cu mențiunea,

IA-ALTFEL

Documentrul trimis trebuie să cuprindă

1-    fișa de înscriere

2-    un portofoliu cu 5-7 imagini fotografice ale lucrărilor realizate în ultimii 5 ani însoțite de toate datele tehnice /titlu, tehnică, dimensiune, anul execuției/  ale artistilor si 1-2 exemple de proiecte la care au participat, daca este cazul

3-    statement pentru susținerea proiectului

4-    document de prezentare a proiectului care trebuie să cuprindă următoarele

descrierea proiectului,  imagini-schițe lucrări, schițe de panotare pentru spațiul Galeriei Galateca

Sunt admise tehnicile de exprimare, de la cele vizuale-din toate domeniile, de la desen, gravură, picture, design, video, instalație, design etc.- până la cele din alte domenii ale artei, film, teatru, muzică, performance etc.

Rezultatul selectiei va fi anunțat până pe data de 24 iunie, la Galeria Galateca, când organizatorii vor prezenta toate proiectele depuse și vor anunța câștigătorii.

Artiștii premianți vor intra în baza de date a galeriei și vor participa la evenimentele viitoare organizate de Galeria Galateca.

Organizatorii vor ține legătura cu participanții pentru a asigura buna desfășurare a proiectului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508