spot_img

Anul teatral 2015 începe în forță, la Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu urează tuturor prietenilor și spectatorilor „La mulți ani!” și declară deschis anul teatral 2015! Actorii TNRS revin pe scenă începând din 8 ianuarie, în primele 4 zile fiind programate unele dintre cele mai de succes spectacole ale stagiunii: „Oscar și buni Roz”, „Marat/Sade”, „De ce Hecuba?!” și „Încurcă-i drace”.

Joi, 8 ianuarie 2015, ora 19:00, vă invităm să începeți anul alături de noi, asistând la o reprezentație de excepție: „Oscar și buni Roz”, cu Diana Fufezan, cel mai potrivit spectacol pentru a rămâne încă puţin în atmosfera tandră a Sărbătorilor. Diana Fufezan prezintă în acest spectacol o poveste tulburătoare, după cunoscutul text semnat de Eric Emmanuel Schmitt. Cu Buni Roz pe post de ghid, Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului. Spectacolul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Week-end-ul începe cu una dintre cele mai noi producții ale teatrului: ,,Marat/Sade”, regia Charles Muller. Închis în azilul de boli mintale Charenton, Marchizul de Sade pune în scenă o piesă despre ultimele ore din viața lui Jean-Paul Marat, unul dintre cei mai radicali scriitori și politicieni ai Revoluției Franceze, alături de pacienții și deținuții politici închiși în azil. Lumea acestei piese dezvăluie nebunia lumii în care trăim, şi se pune întrebarea fundamentală: cine este cu adevărat nebun? Bolnavii sau cei care dețin puterea… și abuzează de ea? Reprezentația va avea loc vineri, 9 ianuarie 2015, ora 19:00, la sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Sâmbătă, 10 ianuarie 2015, este ziua dedicată spectacolului „De ce Hecuba?!” de Matei Vișniec, o punere în scenă în cheie modernă, ce dă naștere unor întrebări fundamentale. În regia Ancăi Bradu şi scenografia lui Mihai Păcurar se dezvăluie lumea spectaculoasă a Antichităţii şi un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice, Hecuba, Mama care are curajul să ceară socoteală zeilor care controlează viaţa şi moartea copiilor săi. Hecuba e obligată să retrăiască la temperatura extazului fiecare episod memorabil din viața ei de mamă și regină. De ce de la căderea Troiei când Hecuba și-a pierdut 19 copii în focul luptelor, și până acum, nu s-a schimbat de fapt nimic? Vă așteptăm sîmbătă, ora 19:00, la Sala TNRS, să vedeți un spectacol pe care nu-l veți uita ușor.

Duminică, 11 ianuarie 2015, ora 19:00, este timpul pentru comedie! Spectacolul „Încurcă-i drace” este o succesiune de răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate, cu hohote de râs garantate. Având la bază o reţetă aparent simplă, regia lui Şerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim-plan, într-un joc plin de forţă. Acţiunea spectacolului se desfăşoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie, deşi ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situaţia acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat… Urmarea o veți descoperi venind la Sala TNRS duminică seara!

Programul complet al spectacolelor din luna ianuarie este afişat pe site-ul www.tnrs.ro.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508