spot_img

Angela Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Răzvan Stoica, premiați în cadrul Galei Radio România Cultural

Luni, 24 martie 2014, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, actorii Medeea Marinescu şi Vlad Zamfirescu, amfitrionii evenimentului, vor înmâna Premiile Radio România Cultural pentru personalitățile care, în anul 2013, au adus excelența în diferite domenii ale culturii. Momentele muzicale vor fi asigurate de Big Band-ul Radio, dirijor: Ionel Tudor. Solistă: Ana Cristina Leonte. Evenimentul va fi transmis în direct la Radio România Cultural şi pe www.radioromaniacultural.ro. În cadrul galei vor fi acordate premii la zece secţiuni, precum şi trei premii speciale, ale căror câştigători sunt deja cunoscuţi. Premiul de Excelenţă îi va fi decernat actorului Victor Rebengiuc. Premiul Lux Mundi îi revine sopranei Angela Gheorghiu, iar Premiul ”In memoriam Iosif Sava” îi va fi acordat violonistului Răzvan Stoica. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.


Nominalizările pe domenii ale Galei Premiilor Radio România Cultural sunt următoarele:
La categoria „Poezie” nominalizările sunt: Dan Sociu, ”Vino cu mine ştiu exact unde mergem”, Editura Tracus Arte; Ioana Nicolae, ”Autoimun”, Editura Cartea Românească; Andrei Dósa, ”American Experience”, Editura Cartea Românească.
La “Proză” au fost nominalizate volumele: Liliana Corobca, ”Kinderland”, Editura Cartea Românească; Marin Mălaicu-Hondrari, ”Lunetistul”, Editura Polirom; Varujan Vosganian, ”Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri”, Editura Polirom.
La secţiunea „Film” au fost nominalizate: ”Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, de Corneliu Porumboiu; ”Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer; ”La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski.

La categoria “Teatru”, nominalizările sunt următoarele: Miriam Răducanu, pentru spectacolul ”Poezia visului”, la UnTeatru; Mihai Constantin, pentru rolul Primarul din ”Revizorul”, de Gogol, la Teatrul Naţional din Bucureşti; regizorul Alexandru Dabija, pentru viziunea modernă asupra textului clasic în „triada” spectacolelor ”O… ladă”, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ”Sânziana şi Pepelea”, la Teatrul Naţional din Cluj şi ”Titanic Vals”, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Nominalizaţii la secţiunea “Arte plastice” sunt artiştii: Horea Paştina pentru expoziţia retrospectivă de pictură şi desen de la Sala Dalles; Silviu Oravitzan pentru expoziţia de pictură, relief şi obiect de la Muzeul Ţăranului Român şi Palatul Mogoşoaia; Paul Gherasim pentru expoziţia ”Urme de pictură”, din septembrie 2013 la Galeria Anticariat Curtea Veche şi ”Logos”, din noiembrie 2013, de la Librăria Bizantină.

Pentru categoria “Muzică” au fost nominalizaţi: Nicolas Simion – pentru proiectul “Clasic meets jazz”, lansarea albumului dublu dedicat lui Jancy Körössy; Oana Catalina Chițu – albumul „Divine„; Nicu Alifantis pentru albumul și concertele „Mozaic„.

La secţiunea “Educaţie şi învăţământ” lista nominalizărilor este următoarea: ”Unde-i lege nu-i tocmeală” – proiectul de educaţie juridică iniţiat de Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (Bucureşti); Şcoala de vară “Arhipera” dedicată arhitecturii sociale participative organizată de Fundația Soros România; Proiectul ”Interaxe dobrogene” derulat de Asociaţia Europeană Interaxe şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Nominalizaţii la secţiunea „Ştiinţă” sunt: scriitorul Nicolae Romulus Dărămuş; prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Universitatea „Valahia” Târgovişte; Nicolae Zamfir, dr. fiz., directorul Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” şi echipa proiectului laserului cu lumină extremă ELI – NP.

La categoria “Media culturală- Proiecte on-line” sunt nominalizate website-urile: Sub25 www.sub25.ro, Modernism www.modernism.ro, Bookaholic www.bookaholic.ro

La secţiunea “Proiecte culturale şi festivaluri” au fost nominalizate: ”Astra film Festival Sibiu”, ediţia a XX-a, 2013; ”Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT”; ”SoNoRo Festival”, ediţia a 8-a.

Parteneri: Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Teatrul Odeon.

Sponsori: Nissa, Murfatlar Romania, Dacic Cool, Domeniile Dealul Mare Urlaţi, New Andrei Style, Apiland

Parteneri Media: Şapte Seri, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură, Revista Cariere, Revista Cultura, AgențiadeCarte.ro, Sales Express.

Coproducător: TVR 2

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508