spot_img

Andra Rotaru, Claudia Groza, Alexandra Mihalcea şi Livia Lucan-Arjoca îi învaţă pe copii să comunice eficient

Scriitorii contemporani Andra Rotaru, Claudia Groza, Alexandra Mihalcea şi Livia Lucan-Arjoca vor susţine ateliere de comunicare pentru copii şi adolescenţi în cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE.  Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging.

Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfășoară cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate şi durează două ore. Fiecare modul tematic durează 4 săptămâni şi este descris în detaliu pe website-ul www.7arte.org

Proiectul smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE îşi propune să ofere copiilor şi adolescenţilor libertatea de a experimenta şi de a “greşi”, de a se expune şi de a-şi converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova şi a descoperi pasiunea pentru cunoaştere utilizând metodele învăţării experienţiale.

Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoaşterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educaţia formală care promovează predarea de cunoştinţe şi memorarea informaţiei transmise.

Workshop-urile smARTkid au la bază un concept original marca 7 ARTE care prespune dezvoltarea globală a copiilor prin interdisciplinaritate, explorare, experiment şi libertatea de a inova. Ţinta atelierelor smARTkid de la 7 ARTE este să creeze şi să antreneze la copii abilitatea de a gestiona situaţii pentru care învăţământul formal nu îi pregăteşte. Este vorba, în primul rand, despre capacitatea de reacție şi de decizie adecvate atunci când se vor confrunta cu aleatoriul, incertitudinea, dezordinea, erorile, munca în echipe dificile.

Provocarea smARTkid este să creăm copiilor premizele unui mentalităţi care să-i facă pe copiii viitorului să fie conştienţi de existenţa unor oportunităţi multiple. Dorim să creăm la copiii fundamental necesar pentru ca ei sa se poată adapta, reinventa şi să poată câştiga inclusiv din evenimente aleatorii, impredictibile.

Pentru a dezvolta aceste abilități exersăm plasticitatea gândirii la care contribuie  referinţele culturale diverse,  expunerea la informaţii şi experiente directe variate.

UNDE şi CÂND

Se poate opta pentru frecventarea tematică a atelierelor, pentru că workshopurile smARTkid de la 7 ARTE  îşi ating obiectivele independent. Dar, atelierele sunt gândite ca un kit de dezvoltare a abilităţilor de comunicare, a creativităţii, independenţei şi leadership-ului copiilor, de aceea, varianta ideală este să exploraţi toate atelierele de comunicare oferite de smARTkid.

Ceea ce diferenţiază atelierele de comunicare smARTkid de alte ateliere este calitatea conceptului, a metodelor şi materialelor folosite şi echipa de implementare formată din scriitori contemporani şi jurnalişti culturali.

La smARTkid, echipa îşi asumă obiective de învăţare, iar copiii au parte de o experienţă de învăţare cu aplicabilitate imediată în viaţa de zi cu zi. La atelierele smARTkid de la 7 ARTE  se pun bazele mentalităților inovatoare de care au nevoie trendsetterii de mâine.

Pentru mai multe detalii despre ateliere si echipa de implementare accesaţi www.7arte.org . Înscrierile pentru ateliere se pot face, în avans, la adresa de mail livia@7arte.org , iar calendarul atelierelor va fi comunicat după ce se formează primele grupe de cursanți.

Asociaţia 7 ARTE este organizaţie non-profit infiinţată în august 2015 care promovează educaţia şi cultura. SmArtkid este un proiect de educaţie experienţială care constă în ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508