spot_img

Alex Goldiş, Horia Bădescu, Aurel Pantea şi Florina Ilis, printre laureaţii Festivalului de Carte Transilvania, 2013

Sâmbătă, 22 iunie 2013, ora 19.00, pe scena din Piaţa Unirii din Cluj, s-a desfăşurat festivitatea de premiere din cadrul Festivalului de Carte Transilvania, prima ediţie. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală EIKON, Editura EIKON şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca. AgentiadeCarte.ro a fost partener media al evenimentului.

S-au acordat următoarele premii:

MARELE PREMIU

Domnului HORIA BĂDESCU

pentru poemele sale închinate Clujului.

Premiu acordat de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca

(Sponsor: Banca Transilvania)

PREMIUL „CARTEA ANULUI 2012”

Domnului AUREL PANTEA

pentru volumul de poeme Nimicitorul, Editura Limes.

Premiu girat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj

(Sponsor: Orange)

PREMIUL „CARTEA ANULUI 2012”

Doamnei FLORINA ILIS

pentru romanul Vieţile paralele, Editura Cartea Românească.

Premiu acordat de Asociaţia Culturală „Eikon”

(Sponsor: Orange)

PREMIUL „CARTEA DE DEBUT”

Doamnei EMILIA FAUR

pentru volumul de poeme 21, Editura Emma Books.

Premiu girat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj

(Sponsor: Orange)

PREMIUL „OAMENI ÎN SLUJBA CĂRŢII”

Domnului OCTAVIAN BOUR

pentru contribuţia originală în grafica de carte românească.

Premiu acordat de Asociaţia Culturală „Eikon”

(Sponsor: Asicons – Broker de Asigurare)

PREMIUL „OAMENI ÎN SLUJBA CĂRŢII”

IN MEMORIAM lui ALEXANDRU CĂPRARIU

primul director al unei mari instituţii culturale din România:

Editura Dacia din Cluj-Napoca

Premiul, acordat de Asociaţia Culturală „Eikon”, constă în publicarea unui volum antologic

(Sponsor: Asicons – Broker de Asigurare)

PREMIUL „CARTEA CARE DĂINUIE”

Domnului DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN

pentru volumul Inteligenţa materiei

Premiu acordat de Asociaţia Culturală „Eikon”

(Sponsor: RMB Interauto)

PREMIUL PENTRU PROMOVAREA CULTURII ROMÂNE ÎN PROVINCIILE ISTORICE

Domnului Academician MIHAI CIMPOI

Premiu acordat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj

PREMIUL PENTRU CULTIVAREA VALORILOR TRANSILVANE

Domnului Academician IOAN-AUREL POP

pentru volumul Istoria Transilvaniei,

publicat de Academia Română – Centrul de Studii Transilvane şi Editura Eikon

Premiu acordat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj

PREMIUL PENTRU CULTIVAREA VALORILOR TRANSILVANE

Domnului Prof. Univ. Dr. IOAN BOLOVAN

pentru volumul Istoria Transilvaniei,

publicat de Academia Română – Centrul de Studii Transilvane şi Editura Eikon

Premiu acordat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj

PREMIUL „TÂNĂRUL SCRIITOR”

Domnului ALEX GOLDIŞ

prezenţă activă în critica şi istoria literară de azi

Premiu girat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj

(Sponsor: Orange)

PREMIUL „PUBLICISTUL ANULUI 2012”

Domnului VASILE SEBASTIAN DÂNCU

pentru analiza profundă a societăţii româneşti de azi

Premiu acordat de Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj

PREMIUL „CARTEA JURNALISTULUI 2012”

Domnului TIBERIU FĂRCAŞ

pentru volumul Cluj contra Cluj. Istoria celui mai vechi derbi local

din România: Universitatea – CFR 1907, Editura Eikon.

Premiu acordat de Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj

PREMIUL „CARTEA JURNALISTULUI 2012”

Domnului BOGDAN STANCIU

pentru volumul Cluj contra Cluj. Istoria celui mai vechi derbi local

din România: Universitatea – CFR 1907, Editura Eikon.

Premiu acordat de Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj.

Mai multe detalii: http://festivaldecarte.blogspot.ro/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508