spot_img

Adela Greceanu, Ştefania Mihalache, Cosmin Perţa şi Ovidiu Pop, invitaţi la „Formula 3+“

Mâine, 20 octombrie 2010, ora 18:00, Muzeul Ţăranului Român va găzdui, în cadrul „Serile Observator cultural”, o nouă ediţie specială, „Formula 3+. Seara va fi dedicată poeziei şi prozei. Sunt invitaţi o parte dintre scriitorii care au participat la recent încheiatul festival de literatură de la Zagreb, Review of Small Literatures”, din perioada 1-2 octombrie 2010: Adela Greceanu, Ştefania Mihalache, Cosmin Perţa şi Ovidiu Pop. Ceilalţi participanţi la festival au fost Doina Ioanid, Matei Florian, Florin Lăzărescu şi Ana Maria Sandu. Carmen Muşat a „selecţionat” participanţii prezenţi la “Review of Small Literatures”.

Adela GRECEANU (pseudonimul literar al Adelei Maria Duţu, născută la Sibiu, în 1975) a debutat editorial în 1997 cu volumul de poezie “Titlul volumului meu, care mă preocupă atît de mult…”, publicat la Editura Eminescu şi pentru care a obţinut Marele Premiu „Cristian Popescu“ şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Sibiu. Continuă să scrie poezie: „Domnişoara Cvasi”, Editura Vinea, în 2001, şi, în 2004 – „Înţelegerea drept în inimă”, Editura Paralela 45, iar în 2008 publică şi proză – romanul „Mireasa cu şosete roşii”, la Editura Polirom. Adela Greceanu a susţinut numeroase lecturi în ţară şi în străinătate şi este, în prezent, realizatoarea emisiunii de literatură „Noua revistă vorbită” la Radio România Cultural.

Ştefania MIHALACHE (născută la Braşov, în 1978) a debutat cu poezie în revista studenţească „Erata”, continuând să publice poezie în reviste precum “Interval”, “Paralela 45”, “Vatra”. Cu proză, debutează în volumul colectiv „Junii 03, Antologia tinerilor scriitori braşoveni”, editat cu sprijinul revistei “Interval”, iar individual debutează în 2004, cu romanul “Est-falia”, apărut la editura Paralela 45. Romanul a fost nominalizat la Marile Premii Prometheus, ediţia a IV-a, categoria „Opera Prima“. În 2010, a mai publicat un roman, “Poemele secretarei”, Editura Cartea românească. A colaborat cu proză, eseuri şi critică literară în reviste ca “Familia”, “Observator cultural”, “Tiuk!”, “Pana mea” şi a scris şi scenarii TV pentru studiourile Media Pro Pictures, Bucureşti.

Cosmin PERŢA (născut în 1982 în Vişeu de Sus, Maramureş) este, în prezent, doctorand în an terminal la Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti cu o teză despre literatura fantastică din estul şi centrul Europei. A publicat volumele: “Zorovavel” (poeme, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2002), “Santinela de lut” (poeme, Editura Vinea, Bucureşti, 2006; a doua ediţie – 2010), “Cântec pentru Maria” (poeme, Editura Vinea, Bucureşti, 2007), “Întâmplări la marginea lumii “ (roman, Editura Cartea Româneasca, Bucureşti, 2007), “Bătrânul, o divină comedie” (poeme experimentale, Editura Charmides, Bistriţa, 2009), “Bocete şi Jelanii “ (poeme, szamizdat, Editura Biblioteca de poezie, Bucureşti, 2009), “Două povestiri” (proză, Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2010).

Ovidiu POP (născut în Gherla, în 1982) a urmat şcoala în mai multe oraşe din Transilvania. A început facultatea la Cluj, s-a mutat la Bucureşti, a absolvit Ştiinţe Politice la Viena, în 2009. A scris primul text în bucătăria părinţilor, la vîrsta de 14 ani; 11 ani mai tîrziu, a publicat, alături de peste 20 de coautori, un roman colectiv pe nume „Rubik”. A publicat primul său roman, „Trickster”, în 2009.

Partenerii evenimentului „Serile Observator cultural – Formula 3 +“ sunt: Radio România Cultural, LiterNet, Polirom, Casa de Pariuri Literare şi Radio Lynx.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508