spot_img

5 săptămâni până la închiderea aplicațiilor pentru EFFE

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe – a anunțat numele președintelui juriului internațional care va acorda anul viitor premiile EFFE celor mai importante festivaluri din Europa. Este vorba despre Vincent Baudriller, actual director al Teatrului Vidy Lausanne din Elveția. Alături de Hortense Archambault, a fost directorul Festivalului de la Avignon din 2004 până în 2013. Este un manager talentat în coordonarea festivalurilor și va adăuga valoare atât platformei EFFE, cât și procesului de selecție și decernare a premiilor EFFE.

Juriul internațional va fi compus din 13 membri. În prezent, Vincent Baudriller alături de co-directorii EFFE, Kathrin Deventer și Hugo De Greef se ocupă de alegerea celorlalți membri ai juriului, care vor fi din domenii diverse: artiști, profesioniști media, profesioniști din mediul academic, lideri de afaceri, tineri manageri de festivaluri, lideri politici europeni și nu numai.

Vincent Baudriller va coordona juriul și procesul de selecție a câștigătorilor premiilor EFFE, care vor fi anunțate în toamna anului 2015. Cel mai important este faptul că juriul nu va selecta doar festivalurile care stabilesc tendințe în domeniu, dar va oferi şi un comentariu asupra valorilor festivalurilor din Europa. Juriul va publica analizele făcute, opiniile și recomandările asupra peisajului actual și viitor al festivalurilor.

Termenul limită de înscriere pentru competiția Festivalul European EFFE este 15 noiembrie 2014, iar până la final se dorește înscrierea unui număr cât mai mare de structuri festivaliere din toate domeniile culturale și de toate dimensiunile. În prezent, din România s-au înregistrat 56 de festivaluri.

Constantin Chiriac, președintele Fundației Democrație prin Cultură transmite un mesaj reprezentanților festivalurilor naționale: „Mă adresez dumneavoastră, celor care v-ați asumat munca dificilă de a concepe și organiza un festival în comunitățile pe care le reprezentați. Oportunitatea de a avea o promovare la nivelul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar și la nivelul țărilor asociate sau partenere este o șansă unică pe care sper din toată inima să o folosiți. Oferta pe care am făcut-o tuturor festivalurilor din România, indiferent de mărime sau domeniul artistic pe care îl reprezintă e o circumstanță favorabilă în care competiția e numai cu voi înșivă, astfel încât veţi putea să primiți statutul de festival european, ce vă dă posibilitatea unei promovări internaţionale, dar și accesibilitate către fondurile europene. În același timp, juriul care a fost instituit are rolul de a vă ajuta, nicidecum de a penaliza punctele încă neîmplinite. Dincolo de festivalurile puternice și recunoscute din România, care e firesc să apară în anuarele din toate țările Uniunii Europene, oferim posibilitatea tuturor celor care nu au ajuns la un statut de recunoaștere important de a împlini acest deziderat. E un gest de solidaritate și sprijin pe care-l facem pentru că e important să avem o multitudine de structuri festivaliere care să reprezinte comunitățile din România în dialogul cultural al Europei. Mult succes!”

Înscrierile se fac pe platforma www.effe.eu. Formularul pentru înscriere este simplu, format din câțiva pași:

A) informații generale;

B) informații specifice, mai exact 3 întrebări la care trebuie date răspunsuri;

C) documente adiționale;

Reamintim că cei trei experţi care vor finaliza anul acesta selecția candidaților din România sunt: reputatul critic şi eseist George Banu, profesor universitar de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Laurenţiu Damian, regizor, scenarist, profesor universitar la UNATC, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România şi Vasile Şirli, compozitor şi producător muzical, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, director muzical la Disneyland Resort Paris.

Mai multe informații găsiți pe site-ul www.effe.eu.

Validarea aplicației se va face după achitarea taxei de 50 de euro în contul EFFE.

Persoane de contact:

Victor Kiraly: kiraly.victor@gmail.com, (004) 0747 457 118

Emilia Robescu: emilia.robescu@gmail.com (004) 0746 309 644

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508