spot_img

Premieră la Teatrul Bulandra

”de ce să fii frumos” de Neil LaBute deschide seria spectacolelor UNATC prezentate la Bulandra în cadrul proiectului ”Bulandra tinerilor absolvenți”. Sâmbătă, 2 și duminică, 3 aprilie 2022, de la orele 19:00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, va avea loc premiera spectacolului ”de ce să fii frumos” de Neil LaBute, în regia Marei Oprea. Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului ”Bulandra tinerilor absolvenți” și va intra temporar în repertoriul Teatrului Bulandra în urma parteneriatului cu UNATC ”I.L. Caragiale”, parteneriat care își propune să vină în întâmpinarea nevoii de afirmare a tinerilor absolvenți ai UNATC. ”Parteneriatul cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” este un demers prin care încercăm să creăm o rampă de lansare pentru tinerii absolvenți, să fim alături de ei și să-i sprijinim, oferindu-le, astfel, oportunitatea de a face primii pași pe o scenă profesionistă.”  Vlad Zamfirescu, directorul Teatrului Bulandra

de ce să fii frumos
de Neil LaBute, traducerea Alexandru Gorghe

 

Ce înseamnă frumusețea? Sau cum putem să definim ceva ca fiind frumos? Încă din Grecia Antică și până astăzi, filosofii, scriitorii, oamenii de știință, artiștii, matematicienii, au încercat să explice de ce considerăm ceva ca fiind frumos. Însă, de-a lungul mai multor epoci, uneori și în cadrul aceleiași culturi, diferitele concepte de frumos au intrat în conflict unele cu altele. 


Influența frumuseții în calitate de construct social se resimte în două acte de răsturnări, dialog dinamic și situații imprevizibile, care unesc deopotrivă umorul și dramaticul. 


„de ce să fii frumos” de Neil LaBute conturează două povești de dragoste asimetrice, care surprind, în două ipostaze, viața domestică de cuplu și felurile în care nesiguranța, frustrarea și furia alterează legăturile interumane.

 

Cu: Vlad Lință, Daria Pentelie, Daniel Nuță și Ana Bumbac

 

Regia: Mara Oprea
Decor: Gabi Albu
Costume: Clara Dumitrescu

Lighting Design: Daniel Klinger
Mișcare scenică: Ruxandra Bobleagă
Artist video: Miruna Croitoru
Ilustrație muzicală: Adrian Piciorea
Consultant artist: Raluca Cîrciumaru

Foto: Maria Oprina
Afiș: Gabi Albu

 

Spectacolul conţine limbaj licenţios. Nu este recomandat copiilor sub 16 ani.

__________________

Începând cu acest an, publicul bucureștean, iubitor de teatru va avea posibilitatea să vadă pe scena Teatrului Bulandra cele mai reprezentative producții ale absolvenților UNATC. 

Teatrul Bulandra, în parteneriat cu UNATC ”I.L.Caragiale”, demarează un nou proiect care vine în întâmpinarea nevoii de afirmare a tinerilor absolvenți ai UNATC – ”Bulandra tinerilor absolvenți”.

Proiectul presupune preluarea, în stagiunea curentă a Teatrului Bulandra, a unor producții realizate de către noua generație de artiști la finalul programelor de Licență și de Masterat și prezentate în cadrul Galei absolvenților UNATC.

Anul acesta, au fost selectate două dintre producțiile prezentate în cadrul Galei absolvenților UNATC, acestea urmând să facă parte, temporar, din repertoriul teatrului:

  • ”de ce să fii frumos” de Neil LaBute, regia Mara Oprea (clasa conf. univ. dr. Anca Bradu)
  • ”Cântăreața cheală” de Eugene Ionesco, coordonatori: prof. univ. Dr. Valeria Sitaru și lector univ. dr. Vald Logigan

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508