spot_img

Club de robotică marca NITRO Clubs EU, inaugurat în cadrul Bibliotecii Metropolitane București – Biblioteca „Ion Creangă”

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) anunță lansarea oficială a primului Club de robotică marca NITRO Clubs EU din România în cadrul Bibliotecii Metropolitane București – Biblioteca „Ion Creangă”, în prezența reprezentanților ANBPR, ai Universității Politehnica din București (UPB), a colegilor bibliotecari de la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București (BMB) și a utilizatorilor serviciilor de bibliotecă.

„Inaugurarea Clubului de Robotică din cadrul Bibliotecii Metropolitane București – Biblioteca „Ion Creangă” reprezintă o primă acțiune din cadrul proiectului coordonată de partenerii din România – ANBPR și Universitatea Politehnica din București – menită să stimuleze apetitul tinerilor pentru studiul roboticii. Prin acest demers, dorim, totodată, să oferim tinerilor garanția unor experiențe de învățare de calitate bazate pe practică. Prin asimilarea competențelor STEAM de ultimă oră, beneficiarii cluburilor de robotică marca NITRO Clubs EU vor avea acces, grație ANBPR și UPB, ca parteneri transnaționali, și respectiv BMB, ca partener-beneficiar local, la infrastructura, resursele și cunoștințele necesare pentru a fi pregătiți să evolueze cu rezultate bune în mediul competițional și să exploreze profesii de perspectivă din domeniul tehnologiei”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, Președintele ANBPR.

Această inițiativă în sprijinul educației STEAM face parte din activitățile proiectului Network of IcT Robo Clubs (NITRO Clubs EU), o inițiativă Erasmus+ în domeniul Vocational Education and Training (VET) în cadrul unui consorțiu format din universități, institute de tehnologie, unități educaționale și ONG-uri din Bulgaria, România și Slovacia.

„Elementul de noutate adus de acest proiect constă în faptul că îi apropie pe tineri de domeniul roboticii într-un mod atractiv, cu explicații pe înțelesul lor, punându-i în situații de lucru concrete și încurajându-i să descopere logica din spatele programării. În felul acesta, copiii și tinerii nu numai că vor putea explora aplicații și soluții tehnice inovatoare, dar vor înțelege mult mai ușor aplicând principiul „learning by doing”, este de părere prof. dr. Monica Drăgoicea, de la Universitatea Politehnica din București.

Proiectul NITRO Clubs EU își propune să îmbunătățească educația deschisă, să sprijine gândirea inovatoare și să contribuie la includerea Tehnologiilor Generice Esențiale (Key Enabling Technologies – KETs) în curricula VET a tinerilor din țările partenere și din regiune.

Derulat în perioada 15.10.2020 – 14.08.2023, proiectul NITRO Clubs EU va contribui la incluziunea socială a cursanților VET aflați în situații de vulnerabilitate sau cu oportunități de învățare scăzute, pentru a asigura acces democratic la conținut educațional de calitate pentru toți.

Despre NITRO Clubs EU: Proiect strategic Erasmus+ în domeniul VET, presupune constituirea unei rețele de cluburi de robotică în cele 3 țări partenere, ce urmează a fi susținută și dezvoltată și după perioada de implementare de către comunitatea de robotică a partenerilor și colaboratorilor. Consorțiul de proiect este format din Institute of Information and Communication Technologies, Bulgaria, în calitate de lider, și Professional High School of Electrotechnics and Electronics „M.V.Lomonosov”, Bulgaria, Profesionalna Gimnazia Po Elektrotehnika I Avtomatika, Bulgaria, Universitatea Politehnica din București, România, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), România, Technicka Univerzita V Kosiciach, Slovacia, și Stredna Priemyselna Skola Elektrotechnicka, Slovacia, în calitate de parteneri.

Despre ANBPR: Cea mai reprezentativă asociație profesională a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din România, preocupată de bunăstarea și performanțele profesionale ale membrilor săi, de evoluția domeniului cultural național și de emanciparea de substanță a comunităților. Pornind de la principiile de bază ale muncii asociative – solidaritate, coeziune, angajare socială și competitivitate – ANBPR pledează pentru susținerea educației de calitate, democratizarea accesului la inovație și conștientizarea beneficiilor tehnologiei pentru categorii eterogene de utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.

Despre Biblioteca Metropolitană București: Este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

www.anbpr.org.ro

 

 

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508