spot_img

Braiconf a cumpărat toate tablourile artistului plastic David Podut

Într-o perioadă când în Capitală au loc unele dintre cele mai importante evenimente culturale și artistice ale anului, precum Festivalul Enescu sau ArtSafari, artistul plastic David Podut a impresionat cu vernisajul unei expoziții de pictură de nivel european. Oameni de afaceri, designeri, influenceri, vedete ale lumii mondene, arhitecți, fotografi și mulți iubitori de artă au participat la vernisajul care a avut loc pe 2 septembrie.  

În mai puțin de o oră de la deschiderea expoziției, toate cele șase picturi care formează Colecția „SOWEDOSE”, tablouri unicat, au fost cumpărate de Braiconf, companie cu o implicare constantă nu doar în acțiuni de caritate, ci și în sustinerea tinerilor talentați.

Am fost foarte fericit de recunoașterea mea ca artist! Braiconf este primul meu client de după debut și am fost onorat! În același timp, am primit multe alte cereri de cumpărare de la cei care erau prezenți sau care au văzut expoziția pe social media, în postările live de la event”, spune David Podut. Colecția SOWEDOSE, al cărei titlu este o abreviere a sintagmei „Sometimes we don’t see”, este compusă din șase tablouri unicat care prezintă „esența personalității fiecăruia dintre noi”, spune artistul, care explică faptul că „prezentarea acestor tipuri de personalități a fost făcută în antiteză”. Rezultatul a fost o colecție de picturi care surprinde prin abordarea originală, îndrăzneață și maturitatea artistică, uimitoare pentru un pictor atât de tânăr.

David Podut a impresionat nu doar prin tablourile sale, ci si prin povestea de viață. Pictorul care a expus prima sa colecție de artă în Capitală, are numai 17 ani, s-a născut în București și face liceul în Milano. Talentat și încrezător, și-a rugat părinții să-l sprijine astfel încât să-și urmeze visul: „Când ne-am mutat în Italia, am ales să studiez arta, o pasiune a mea până atunci, și am rugat-o pe mama să mă susțină ca într-o zi să am propria expoziție de artă. Sunt fericit că visul acesta a fost posibil datorită familiei mele și a multor oameni iubitori de frumos, care m-au ajutat în realizarea completă a evenimentului. Tuturor le sunt recunoscător!

Lucrarile lui David Podut vor fi expuse o parte în biroul Braiconf din București, iar altele în noua fabrică din Brăila, pe care acționarii majoritari o vor dezvolta ca parte dintr-o amplă strategie de modernizare a mărcii românești,.

„Ne bucurăm să putem susține tinere talente, iar arta românească merită tot sprijinul mediului de business. Braiconf a susținut mereu artiștii, mai ales pe cei atât de tineri și talentați precum David Podut. Apreciem spiritul lui îndrăzneț, perspectiva originală și formula specială prin care arta sa se adresează celor care o privesc. Sunt calități pe care și designerii noștri le urmăresc în realizarea colecțiilor. Dorința de a susține arta este pentru compania noastră una cât se poate de naturală. Nu degeaba avem ca logo Pasărea Măiastră, cea care l-a inspirat și pe Brâncuși, simbol cu rădăcini puternic ancorate în mitologia românească”, spune Silviu Dumitrache, Președinte Braiconf.

Urmatoarea expoziție a artistului plastic David Podut este deja pregătită și va fi expusă la Milano, în recepția liceului unde este elev.

Cu o tradiție de peste 70 de ani, din 1950 și până în prezent, cea mai cunoscută marcă din industria textilă din România, Braiconf este cel mai mare producător autohton și european de cămăși, devenit sinonim cu cămășile de elită prin execuția ireproșabilă și țesăturile de calitate pe care le folosește. Compania din Brăila oferă soluții vestimentare complete pentru domni, atât celor care preferă variantele clasice, cât și celor ce nu doresc să se încadreze în tipare, prin colecții precum Made-to-measure și Bespoke. În prezent, Braiconf derulează o amplă strategie de modernizare a mărcii, prin derularea unor investiții semnificative atât într-un nou sediu al fabricii, într-un centru de cercetare, cât și în linia de colecții.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508