spot_img

OPEN CALL pentru regizori

creart își propune să dezvolte proiectul Teatrelli într-un laborator de cercetare cu public în sfera artelor spectacolului, în această direcție integrându-se cea mai mare parte a producțiilor recente, precum și seria de spectacole / performance-uri work in progress. În acest sens, lansează un OPEN CALL adresat regizorilor (fără o condiționare de vârstă), în vederea montării unui spectacol cu structură de laborator. Este o invitație la experiment, prin integrarea unui limbaj care provine dintr-o altă zonă (spre exemplu, o altă zonă artistică decât cea a artelor spectacolului, precum cinematografie, arte vizuale etc., dar și din sfera tehnologiei, sociologiei ș.a.)  într-o producție de teatru / dans / performance corporal. Spectacolul va fi montat în stagiunea 2021/2022 și va intra în repertoriul Teatrelli (fiind vorba despre o producție creart / Teatrelli), garantându-se un minim de 15 reprezentații jucate.

CALENDARUL OPEN CALL-ului:

  • Perioada de înscriere: 2 august – 5 septembrie 2021 (inclusiv)
  • Perioada de jurizare: 6 – 22 septembrie 2021
  • Anunțarea propunerii selectate: 23 septembrie 2021 (va fi selectată o singură propunere)

CERINȚE:

  1. Transmiterea unui self-tapede max. 10 minute în care fiecare regizor va explica ce stă la baza preocupării și interesului față de tema / limbajul propus, cum dorește să implementeze acest limbaj în spectacol și cum va decurge etapa de laborator,  în ce măsură a mai abordat tema / limbajul propus în alte proiecte. De asemenea, self-tape-ul poate conține detalii relevante în acest context despre perioada de formare și sau cariera sa (detalii care nu sunt menționate în CV).  Self-tape-ul va fi transmis sub formă de link video (Youtube sau Vimeo);
  2. Transmiterea unui mood boardcare să ofere juriului o imagine asupra direcției în care se va dezvolta estetica spectacolului (nu sunt necesare schițe scenografice);
  3. Descrierea conceptului regizoral și o prezentare succintă a membrilor echipei de creație; Distribuția va cuprinde un maxim de 4 actori / performeri. Aceștia pot fi selectați de regizor încă din faza de concept (vor fi menționați în acest caz în descrierea conceptului regizoral) sau pot fi selectați printr-un casting după anunțarea rezultatelor.Textul dramatic poate fi conceput special pentru acest spectacol sau poate fi ales un text dramatic existent (în acest caz va fi menționat în descrierea conceptului regizoral).
  4. CV-ul regizorului / echipei.

Materialele vor fi transmise pe adresa de e-mail teatrelli@creart.ro. Se vor lua în considerare doar înscrierile care conțin toate documentele solicitate.

BUGETUL PRODUCȚIEI este de 130.000 lei brut și va cuprinde: onorariile echipei de creație (regizor, scenograf, dramaturg – dacă este cazul / drepturi de autor pentru textul montat, inclusiv drepturi de autor pentru traducere – dacă este cazul, compozitor – dacă este cazul, creație video – dacă este cazul), 20 de repetiții ale actorilor / performerilor (repetiția va fi remunerată cu jumătate din onorariul pentru fiecare reprezentație), producția decorului și a costumelor, recuzita, echipamentele tehnice care nu sunt disponibile, grafica materialelor de promovare și printul acestora, fotografiile din repetiții și de la premieră în vederea promovării spectacolului. Bugetul sus-menționat nu cuprinde filmarea spectacolului (aceasta se va realiza ulterior), iar onorariile actorilor / performerilor (cu excepția repetițiilor) vor fi plătite pentru fiecare reprezentație jucată (inclusiv avanpremieră și premieră), deci nu fac parte din bugetul de producție.

Selecția va fi realizată de către un JURIU format din:

  • Octavian Saiu– profesor, cercetător și critic de teatru
  • Radu Nica– regizor și conferențiar la Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj-Napoca
  • Cristian Ban– regizor și unul dintre membrii fondatori ai #Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca
  • Roxana Lăpădat– director artistic Teatrelli

Va fi selectată o singură propunere, aceasta urmând să fie montată la Teatrelli în stagiunea 2021 / 2022.

// anunță teatrelli.com

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508