spot_img

Expoziția internațională de mail art ”NU ABUZULUI IMPOTRIVA FEMEILOR”, la Galateca

53 de artiști din 8 țări s-au alăturat în mai puțin de o lună demersului cultural de conștientizare inițiat de Galeria Galateca și Asociația culturală Neo Art România. Miercuri, 7 iulie 2021, s-a deschis la Galateca expoziția internațională de mail art ”NU ABUZULUI IMPOTRIVA FEMEILOR”, ce cuprinde scrisori, mesaje, cărți poștale cu lucrări originale, desene, print și mixt media ale artiștilor, oamenilor de comunicare și activiștilor din opt țări: Austria, China, Franța, Germania, Israel, Olanda, România și Rusia. Aceasta face parte dintr-un program mai amplu, ”2021 GRIJĂ – PROTECȚIE – REFACERE”, ce are la bază nevoia de înțelegere a transformărilor din ultimul an, căutările și observațiile curatoarelor, conform cărora societatea s-a dezvoltat pe două trasee antagonice, pe de o parte comunitățile și familiile s-au apropiat, iar prin contrast, violența și abuzul a crescut. Inițiatori și curatori: Anca Boeriu și Andreea Sand.  Expoziția rămâne deschisă  în perioada 7 – 18 iulie 2021. Intrare liberă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Expoziția propune, o altă abordare, folosind arta ca manifest și mod de conștientizare a existenței și dezvoltării acestui fenomen, în multiple forme, o radiografiere a abuzului din prisma omului de cultură. Suport sunt statisticile alarmante, ignorate.

Artiștii invitați și cei care au răspuns apelului de proiecte, fac parte dintr-o propunere de a redescoperi și recrea trasee uitate, legături umane prin intermediul unei forme artistice regăsite în ultimul an: mail art.

Alexandra Baciu / Adriana Bădescu/ Carmen Bendovski /     Adriana Blendea /     Anca  Boeriu / Radu  Burduj (Cool Cat) / Adriana Catrinel / Aurelia Chiru / Anca Coller / Dana    Constantin / Bogdan Craiu / Christiane Crewett Bauser / Mihaela Dedeoglu / Raluca Ilaria Demetrescu / Ana Corina Dimitriu / Roxana Donaldson / Sarah     Einik / Cristian Farcaș / Laura Florentina Gâdea/ Cristi Gaspar / Petra Geiser / Sabina Georgescu / Miruna Gheordunescu / Andrada Cristina Gheorghe / Anca Ghinea / Cristina Irian / Loredana Kaschovits /      Olivia Janku / Adrian Lis / Rodica Lomnãșan /             Adriana Lucaciu / Flavia Lupu / Ștefana Marmureanu / MiaMeijers / Florin Mocanu / Maria Morar / Mircea       Moroianu / Carmen Nistorescu /   Valia   Paella / Andrei Alexandru Pantea / Bogdan Pelmuș /Magda Pelmuș /    Mariea        Petcu / Oana Maria  Pop /Tanja Rauschtenberger / Cosmina Ionela         Sandu / Elena Scutaru / YAN Su / Alina Tofan / Gabriela Tofan / Mirela Trăistaru / Monica Turcu / Beti  Vervega / Mihai Zgondoiu

 

În cadrul proiectului, pe 15 iulie, la ora 18:30 se lansează începutul campaniei de conștientizare și invitația către noi parteneri care să se alăture demersului nostru în cadrul unei dezbateri, urmată de artist-talk și două performance-uri moderată de Mihaela Dedeoglu.

 

Un manifest ce se adresează oricărui tip de abuz: abuz fizic, abuz verbal, emoțional sau psihologic, abuzul asupra copiilor, abuzul sexual, mobbing, abuz digital sau intimidare cibernetică, abuzul instituțional, abuzul economic.

 

Un program cultural inițiat și realizat de Galeria Galateca și Asociația culturală Neo Art România. 

 

Inițiatori și curatori: Anca Boeriu și Andreea Sandu

 

 Expoziția rămâne deschisă  în perioada 7 – 18 iulie 2021. Intrare liberă.

 

Parteneri media: Modernism, agentiadecarte.ro, Biz, Kreatoria.ro, Propagarta, Metropola TV , Radio Romania Cultural

 Parteneri:  Arcub, Asociația Fantom, UNARTE, Asociația Luthelo   

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508