spot_img

Cu un repertoriu divers, TNB îşi reîntâlneşte spectatorii în săli, dar pregătește şi online revederea!

Începând din 6 mai 2021, ora 20.00, TNB TV revine cu un format nou pe canalul de Youtube al teatrului. Prima televiziune din România dedicată exclusiv teatrului vă propune o nouă serie de emisiuni bilunare, sub titlul Se-ntâmplă-n TNB, emisiuni de tip magazin, ce vor prezenta reportaje, interviuri, portrete ale marilor actori ai Teatrului Național, amintiri despre mari spectacole, detalii despre cum se creează costumele de teatru în atelierele noastre, secvențe din backstage, declarații ale actorilor, dar și ale publicului spectator. Vă invităm să vă abonaţi la canalul nostru de Youtube și, cu siguranță, veți deveni unul dintre spectatorii fideli ai TNB și ai …TNB-TV!

Chiar dacă porţile Teatrul Naţional din Bucureşti au fost o lungă perioadă închise pentru public, activitatea pentru pregătirea noilor producţii ce-şi aşteaptă premiera în perioada următoare s-a defășurat fără întrerupere, în sălile de repetiție, în ateliere și la scenă.

A venit și vestea pe care o aşteptam cu toţii, cea a redeschiderii sălilor de spectacol! Așadar, putem anunța că, în seara de 15 mai 2021, Teatrul Naţional din Bucureşti își reia activitatea, simultan în 4 săli. La Sala Mare, în cadrul programului pilot iniţiat de Ministerul Culturii (cu reguli de participare ce vor fi comunicate în perioada următoare printr-o Hotărâre de Guvern şi bilete achiziţionate exclusiv online) va fi prezentat spectacolul de mare succes Dineu cu proşti.  La celelalte săli vor putea fi văzute spectacolele Micul infern (Studio), Orchestra Titanic (Sala Pictura) şi Hai să vorbim despre viaţă de Ana Sorina Corneanu (Sala Atelier) – care este şi prima ieşire la public a piesei câştigătoare a premiului UNITER Cea mai bună piesă românească a anului – 2019, în interpretarea Florentinei Ţilea şi regia tinerei Zsuzsánna Kovács.

În 19 şi 20 mai, la Sala Pictura sunt programate primele reprezentaţii cu noul spectacol montat de Felix Alexa la TNB, Adio, domnule Haffmann, o piesă scrisă de actorul, regizorul și dramaturgul francez Jean-Philippe Daguerre, jucată cu mare succes pe scenele pariziene şi încununată cu nu mai puţin de 4 premii Molière, în 2018. În distribuţie: Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Alexandra Sălceanu, Emilia Popescu, Andrei Finţi.

În continuare, până pe 24 mai 2021, veți mai putea viziona multe spectacole îndrăgite, al căror calendar poate fi aflat de pe site-ul TNB.

La Sala Studio, într-un stadiu avansat de pregătire se află şi spectacolul D-ale carnavalului de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, cu o distribuţie spectaculoasă și o scenografie surprinzătoare (Liliana Cenean- costumele, Raluca Alexandrescu – decorul).

Începând cu sâmbătă, 8 mai 2021, se reiau şi TURURILE GHIDATE ale teatrului, cu câte 3 tururi zilnic, sâmbăta și duminica, în fiecare săptămână (în limita participării a 10 persoane/tur). Vor putea fi vizitate sălile, atelierele şi culisele Teatrului Naţional. Biletele sunt în vânzare atât la Agenţia de bilete a teatrului – pentru tururile organizate începând cu week-end-ul 15-16 mai, cât şi online, pe platforma MyStage. Pentru tururile ghidate din zilele de 8 și 9 mai, biletele pot fi achiziţionate doar online, pe platforma MyStage!! (Pentru informaţii suplimentare, telefon: 021.314.71.71 – Agenţia de bilete TNB).

Dacă aţi achiziţionat bilete pentru spectacolele din repertoriul curent înainte de data de 8 martie a.c., ATENŢIE la spectacolele reprogramate, ora de începere poate fi schimbată, în funcţie de durata spectacolului, pentru a putea respecta prevederile actualului program de circulaţie în Bucureşti.

Vă invităm să consultaţi aceste detalii şi programul complet al spectacolelor pe site-ul teatrului, la adresa www.tnb.ro.

Vă aşteptăm să reveniţi la teatru!

// transmite TNB.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508