25 de artiști din portofoliul Galeriei Senso, reuniți în expoziția de grup „Ostara”

apr. 25th, 2021 | By | Category: Cronica de cArte

Galeria Senso din București (Calea Victoriei 12C) vă invită marți, 27 aprilie 2021, începând cu ora 18:30, la vernisajul expoziției de grup „Ostara”, care aduce în atenția publicului lucrări a căror tematică vizează renașterea naturii, spiritul de sărbătoare și dimensiunea cultural-spirituală a vieții. Expun artiștii: Arina Ailincăi, Ana Ștefania Andronic, Ion Anghel, Alina Băncilă, Arina Bican,  Lucian Butucariu, Raluca Buzura, Marcel Chirnoagă, Irina Constantin, Bogdana Contraș, Daniela Făiniș, Maria Filipescu, Rodica-Ioana Ghilea, Mirela Hagiu, Ion Iancuț, Andra Lupu, Nicolae Răzvan Mincu, Nicolae Moldovan, Romeo Moldovan, Cela Neamțu, Costin Neamțu, Aniela Ovadiuc, Dumitru Radu, Edith Torony și Aurel Vlad.

Curatoriată de Ana Sultana Cipariu, colectiva „Ostara” face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), Art Director-ul galeriei și poate fi vizitată în perioada 27 aprilie – 15 mai 2021.

„O practică destul de întâlnită a muzeelor și galeriilor de artă din întreaga lume presupune organizarea, în mod periodic, a expozițiilor temporare tematice care (re)contextualizează operele artiștilor aparținând colecțiilor lor permanente. Expoziția colectivă „Ostara” se raliază acestei tendințe și reunește lucrări reprezentative ale unor artiști consacrați și artiști tineri, care se regăsesc în portofoliului Galeriei Senso.

Titlul este inspirat de sărbătoarea păgână Ostara, celebrată cu ocazia echinocțiului de primăvară și dedicată regenerării naturii, fertilității și plantării noilor semințe, precum și de zeița cu același nume din mitologia anglo-saxonă. Nu întâmplător, etimologia sărbătorii pascale în limbile engleză și germană este legată de acest nume.

Astfel, selecția expozițională aduce împreună lucrări de sculptură, grafică și pictură, alături de obiecte decorative și bijuterie contemporană de autor care, ca tematică, rezonează cu simbolistica pre-creștină și creștină specifică anotimpului renașterii. Dacă la Daniela Făiniș, Costin Neamțu, Edith Torony, Rodica-Ioana Ghilea, Bogdana Contraș, Aurel Vlad, Nicolae Răzvan Mincu sau Marcel Chirnoagă întâlnim reprezentări ale naturii, bijuteriile realizate de Maria Filipescu, Raluca Buzura, Alina Băncilă, Andra Lupu și Irina Constantin ne introduc într-o atmosferă festivă de sărbătoare. Pe de altă parte,  lucrările semnate de Arina Ailincăi, Ana Ștefania Andronic, Arina Bican, Aniela Ovadiuc, Cela Neamțu, Ion Anghel, Nicolae Moldovan, Romeo Moldovan, Mirela Hagiu, Lucian Butucariu, Dumitru Radu și Ion Iancuț pot fi asimilate dimensiunii cultural-spirituale a sărbătorii și a vieții.” (Ana Sultana Cipariu, curator)

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume.

 

Număr de vizualizări :302


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro