Archive for martie 12th, 2021

Poetul ca hierofant

mart. 12th, 2021 | By
Poetul ca hierofant

Antologia poetică semnată de Viorel Dinescu, O sută și una de poezii (Editura Academiei Române, București, 2020), cu atașanta prefață a lui Theodor Codreanu, scoate în evidență o atmosferă meditativă care denotă ample sensibilități. Desfășurările metaforice au câteodată vădite accepțiuni din zona dramaticului. Imaginile se succed într-un ritm apropiat viziunilor. Potențialitatea fascinării nu este exclusă, formulă mai mult sau mai puțin imaginabilă în contingent: „Uneori mă plimb prin muzeu/ Iubita mea poartă o uniformă ciudată/ Trecem printre păsări împăiate/ Printre animale ucise/ În care urma glonțului se mai cunoaște/ La capătul sălii ne întâlnim cu pictorul orașului/ Care desenează flori inventate/ Ce-și schimbă culoarea în fiecare secundă/ Apoi încercăm să așternem totul pe hârtie/ În formule cât mai exacte/ Rătăcind în imensul ocean al lunii/ Prin geometrii de-o antică splendoare (FORMULE EXACTE).Ediţie specială la feminin în revista „Orizonturi culturale italo-române”

mart. 12th, 2021 | By
Ediţie specială la feminin în revista „Orizonturi culturale italo-române”

Afrodita Cionchin, directorul revistei culturale bilingve ”Orizonturi culturale italo-române”, a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, detalii despre cel mai recent număr al publicației.Primul recital din stagiunea „Muzică și Arte la Liceu”

mart. 12th, 2021 | By
Primul recital din stagiunea „Muzică și Arte la Liceu”

Asociația Neumarkt Events în parteneriat cu Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș organizează vineri , 19 martie 2021 , de la ora 18.00 , primul recital din stagiunea „Muzică și Arte la Liceu”. În așteptarea verii și pornind de la numele unui parfum creat de celebra casă Kenzo , „Parfum D’Été ” este un recital dedicat pianistei Maria Bejan. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.