Archive for martie 4th, 2021

Românce celebre, prezentate publicului turc de Ziua Internațională a Femeii

mart. 4th, 2021 | By
Românce celebre, prezentate publicului turc de Ziua Internațională a Femeii

Un material video despre românce care s-au făcut remarcate în ultimele secole, atât în țară, cât și peste hotare, excelând în diverse domenii – cinematografie, muzică, diplomație, moda, design, balet, teatru, arte vizuale, știință – va fi prezentat pe pagina de Facebook și canalul Youtube ale ICR Istanbul, începând cu 7 martie 2021, în marja celebrării Zilei Internaționale a Femeii. Filmul este realizat în limba turcă, cu subtitrare în limba română. Conceptul „Românce celebre“ poartă semnătura criticului de artă și artist vizual Cosmin Năsui. La realizarea materialului, ICR Istanbul a colaborat cu Mesut Șenol pentru voice-over în limba turcă.BIBLIOLOVE, o colecție nouă, fermecătoare, pentru micii iubitori de carte

mart. 4th, 2021 | By
BIBLIOLOVE, o colecție nouă, fermecătoare, pentru micii iubitori de carte

Editura Galaxia Copiilor își îmbogățește portofoliul cu o nouă colecție – BIBLIOLOVE. Izvorâtă din iubirea pentru cărți, aceasta își propune să adune povești care descriu preocuparea pentru lectură și surprind viața secretă a volumelor îndrăgite. Titlurile publicate sub sigla BIBLIOLOVE se adresează copiilor de peste 4 ani, dar și părinților și bunicilor care doresc să îi apropie pe micuți de cărţi și să le insufle dragostea pentru lectură și curiozitatea faţă de lumea magică a poveștilor. Editura Galaxia Copiilor face parte din Grupul Editorial ALL, alături de editurile ALL, ALL Educaţional, ALLFA, Sian Books şi Helen-Exley România. Grupul Editorial ALL a fost fondat în 1991, numărându-se printre primele edituri apărute în România post-decembristă. Cu o prezenţă constantă şi vizibilă, oferind publicului cărţi de o calitate excepţională, Grupul Editorial ALL se numără printre cei mai importanţi actori ai pieţei de carte din România.Triplă aniversare la Gala „Madrigal 58”

mart. 4th, 2021 | By
Triplă aniversare la Gala „Madrigal 58”

Miercuri, 3 martie 2021, Palatul Cercului Militar Național a găzduit Gala „Madrigal 58”, eveniment care a marcat 96 de ani de la nașterea maestrului Marin Constantin, fondatorul celebrului ansamblu, 58 de ani de activitate neîntreruptă a Corului Madrigal și 10 ani de la inițierea Programul Național Cantus Mundi. „A devenit o tradiție anuală ca la începutul primăverii să onorăm moștenirea fondatorului Corului Madrigal, maestrul Marin Constantin și, de asemenea, personalitățile și instituțiile din lumea culturală sau educațională care ne însoțesc și ne sunt alături în călătoria noastră de aproape 58 de ani și a celor 10 ani de când Programul Național Cantus Mundi este în România. Ne bucurăm să ne întâlnim cu o audiență foarte specială anul acesta la Gala aniversară Madrigal, eveniment realizat cu sprijinul partenerilor de la Cercul Militar Național, instituție cu o prestigioasă istorie în promovarea și susținerea evenimentelor culturale remarcabile. De ziua Madrigalului, urez tuturor madrigaliștilor – foști, actuali și, de ce nu, viitori – La mulți ani!, cu foarte multe concerte și momente frumoase alături de copiii din Cantus Mundi” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.O nouă expoziție la Palatul Suțu: „Cu bicicleta prin alte timpuri”

mart. 4th, 2021 | By
O nouă expoziție la Palatul Suțu: „Cu bicicleta prin alte timpuri”

La început de primăvară, când posesorii de biciclete se gândesc deja la viitoarele trasee, Muzeul Municipiului București prezintă în cadrul unui expoziții speciale istoria acestui vehicul, astăzi îndrăgit și folosit de tot mai mulți oameni. Expoziția „Cu bicicleta prin alte timpuri”, care va fi deschisă începând cu data de 5 martie 2021, ora 10.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2), aduce în atenția publică informații interesante, mai puțin cunoscute, despre aspectul bicicletelor de la începutul existenței lor precum și evoluția acestora în timp. Bicicleta, ca mijloc de locomoţie individual, și-a făcut târziu apariția pe scala evoluţiei umanităţii, respectiv spre sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul celui de-al XIX-lea. A evoluat din necesitatea oamenilor de a se mişca pe anumite distanţe folosind forţa proprie, dar mult mai rapid ca mersul pe jos. La început, acest vehicul era confecționat din lemn, nu avea sistem de direcție și frânare, dar nici pedale, propulsarea dispozitivului fiind dată de împingerea utilizatorului alternativ cu picioarele în pământ, și se numea „celerifer” sau „drezină”, după numele lui Karl Freiherr von Drais, cel care la 1818 a brevetat noua invenție – „mașina pentru alergat”. Odată cu depășirea stadiului rudimentar, vehiculului i se atașează pedale pe roata din față și devine cunoscut sub denumirea de velociped – „picior rapid”. AgențiadeCarte.ro este partener media.