spot_img

Un cec în alb pentru ,,Salvați Copiii România”

Probabil cel mai mare și mai vechi eveniment caritabil din România – Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat de „Salvați Copiii România” – deschide porțile celei de-a XX-a ediții, militând consecvent pentru dreptul egal la educație în România. O ediție aniversară și mai necesară ca oricând, pentru cei peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani), care nu mergeau la școală la începutul anului – iar situația a devenit mai dramatică odată cu transferul într-un online costisitor al instituțiilor de învățământ, pe fondul crizei de sănătate publică. 

Casa de Licitații A10 by Artmark se alătură, în pragul sărbătorilor de iarnă, cauzei ,,Salvați Copiii România” și vine în sprijinul copiilor din mediile socio-economice vulnerabile, punând la dispoziția Organizației ,,Salvați Copiii România” platforma sa de promovare culturală, în vederea colectării unora dintre fondurile necesare dotării copiilor cu posibilități de școlarizare acasă.

Astfel, artiști români contemporani, designeri renumiți, personalități publice sau vedete din showbizul românesc au creat 30 de brazi de Crăciun de poveste, care vor fi puși în vânzare joi, 10 decembrie, ora 18:30, în cadrul Licitației caritabile a Festivalului Brazilor de Crăciun, în beneficiul copiilor spijiniți de Organizația ,,Salvați Copiii România”. Fondurile obținute în urma evenimentului, care se va desfășura, anul acesta, exclusiv online, pe Platforma Artmark LIVE, vor consolida mecanismul de urgență pentru educație și recuperarea și integrarea educațională a acestor copii.

Creatorii brazilor unici ai acestei ediții au înțeles că investiția în garantarea dreptului la educație pentru cea mai tânără generație, provenind din medii socico-economice defavorizate, este un cec în alb pentru viitorul societății noastre, iar aceștia sunt: Ștefan Câlția, Felix Aftene, Gheorghe Fikl, Ana Bănică, Obie Platon, Doina Levintza, Adina Buzatu, Omid Ghannadi, Adela Pârvu, dar și Smiley sau Hamid Nicola Katrib.

Oferte pentru lucrările de artă sau design licitate în seara de 10 decembrie se pot formula începând de astăzi, pe siteul A10 – www.artmark.ro, unde sunt expuși virtual „Brazii” creați pentru sărbătorile acestui Decembrie. Totodată, în seara licitației, se va putea participa la licitația Brazilor de Crăciun atât online cât și prin telefon. În vederea participării online se va putea deschide oricând în avans un cont online, pe siteul www.artmark.ro.

 Astfel, într-un context dificil pentru întreaga societate, Festivalul Brazilor de Crăciun va redeveni polul solidarității și proba de foc prin care ambasadorii cauzei demonstrează că distanțarea socială nu înseamnă izolarea celor mai vulnerabili dintre noi: copiii, iar pentru Casa de Licitație A10 devine o tradiție să susțină evenimentul caritabil, oferind cauzei suport logistic, tehnologia performantă pentru promovarea și licitarea brazilor prin intermediul platformei de licitare online Artmark LIVE. În urma ediției din 2019 au fost obținute fonduri de peste 730.000 de euro pentru educația școlară a peste 5.000 de copii, beneficiari ai programului „Școală după Școală”.

În cele două decenii în care cauza educației copiilor din România a fost susținută prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, „Salvați Copiii România” a readus în școală 46.485 de copii, reușind să strângă cu ajutorul sponsorizărilor persoanelor și companiilor responsabile social, precum și al iubitorilor de artă și design adjudecatari, suma totală de 6.047.800 de euro.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508