spot_img

Târgul de carte Gaudeamus Radio România – Ediție specială online. Programul lansărilor

Cel mai citit târg de carte, Gaudeamus Radio România, organizat de cel mai ascultat radio din țara  noastră, se deschide peste câteva zile pe www.gaudeamus.ro, într-un format integral online, care  asigură continuitatea acestui proiect cultural cu o tradiție de peste un sfert de secol.  Radio România, împreună cu Elefant.ro, partenerul acestei ediții speciale, rămâne și în acest  an alături de pasionații de carte: ediția cu numărul 27 a Târgului Gaudeamus Radio România se va derula  între 16 și 22 noiembrie, într-o fomulă aparte, care conține însă toate „ingredientele” unui târg de carte  clasic.  AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului și vă prezintă programul lansărilor ce au locmiercuri, 18 noiembrie 2020.

Miercuri, 18 noiembrie

 

10.00 -10.20 EDITURA ARTHUR
Lectură cu Laura Grünberg din cartea „Improvești cu lucruri mici, hazlii, firești” (Editura Vlad și Cartea cu Genius)
O carte în care lucrurile mici, hazlii, firești care ne înconjoară pătrund în lumi fantastice și țes povești. Autoarea citește din cartea sa pentru copiii de 4 ani +

 

10.00 EDITURA INTEGRAL
Prezentare ,,Eu și Virusul Hai Hui”, povestea care explică pandemia și măsurile de prevenție pe înțelesul copiilor, autor Roxana Andreea Rusu
https://eintegral.ro/eu-si-virusul-hai-hui

10.00 EDITURA NICULESCU

Prezentare de carte: The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online

Invitați: Bogdan Papacostea, Semn de carte (Canal Youtube)

Descriere:

Dr. Mary Aiken este profesor la Universitatea East London, consilier la Centrul pentru Infracţiuni Cibernetice al Europol şi desfăşoară cercetări cu numeroase agenţii internaţionale, de la INTERPOL la FBI şi Casa Albă. Temele sale de cercetare vizează comportamentele de tip dependenţă online, impactul tehnologiei asupra dezvoltării copilului, psihologia Internetului, siguranţa personală cibernetică, traficul de fiinţe umane facilitat tehnologic şi drepturile copilului online. Activitatea sa a inspirat serialul TV de pe CBS „CSI: Cyber”. Volumul ”The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”, a fost declarată „cartea anului” de către Times, şi „cea mai bună lucrare ştiinţifică” de către Nature.

Link către carte: https://www.niculescu.ro/the-cyber-effect-psihologia-comportamentului-uman-in-mediul-online.html

 

10.30 -11.00 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI – EDITURA ASE
Lansare de carte: „ Psihosociologia vieţii cotidiene. Despre interacţiunea om – animal”, coordonator: Octavian Rujoiu
Invitaţi: Conf. univ. dr. Loredana Ivan, Conf. univ. dr. Valeriu Frunzaru Departamentul de Comunicare Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, conf. univ. dr. Valentina Rujoiu, Departamentul de Asistenţă Socială Facultatea de Sociologie şi Asistenţă SocialănUniversitatea din Bucureşti,Conf. univ. dr. Octavian Rujoiu Departamentul de Filosofie şi Ştiinţe Socioumane Facultatea de Management Academia de Studii Economice din Bucureşti

 

11.00 -11.30 EDITURA ARHIEPISCOPIEI ROMANO-CATOLICE DIN BUCUREȘTI
Universul Bibliei
(lansare de colecție de carte)
Și astăzi, lumea Sfintei Scripturi continuă să ne propună surse inepuizabile de explorare. ”Universul Bibliei” – noua colecție a editurii ARCB lansată în 2020 –, ne invită la patru peripluri alături de invitaţi noștri: Francisca Băltăceanu, Monica Broșteanu, Tarciziu Șerban, Cristina Mareș.

Vor fi prezentate volumele: „Interpretarea Bibliei în Biserică”, „Poporul evreu şi sfintele sale scripturi în Biblia creştină” Iluzie şi libertate (Romani 1-8); „Profetul Slujitorului” (Isaia 40-55)

 

11.30-12.10 EDITURA GANESHA
https://www.facebook.com/GaneshaEditura
 „Cele mai bune cărți de yoga”
Tratatele tradiționale și monografiile maestrilor yogini ne răspund la primele intrebari, primele cautari in viata spirituala. Ce relevanță au aceste cărți la începutul practicii, în etapele premergătoare – dar și mai târziu, pe masura ce aspirantul la condiția de practicant își însușește conceptele și vocabularul specific disciplinei yoga. Importanța lecturii tratatelor spirituale în etapele de început, dar și în cele avansate de practica.
Prezintă: Simona Popescu; medic, instructor yoga

12.00 -12.40    EDITURA LUMEN
Lansare de carte: „Construcţia socială a supervizării în asistenţa socială”, autor: Elena Unguru, Editura Lumen, 2019. Autoarea urmăreste in cercetarea sa o linie exploratorie specifica sociologiei, in contextul unei abordari transdisciplinare, in care intalnim elemente din domeniul asistentei sociale, dar si a managementului resursei umane si a dezvoltarii organizationale, a analizei politicilor publice (policy research), dar si a dreptului, prin analiza constructiei normativitatii specifice asistentei sociale si a supervizarii in asistenta sociala, atat in tara noastra, cat si in alte spatii socio-culturale de referinta pentru dezvoltarea domeniului. Vor fi prezenţi: Dr. Elena Unguru (autor), Prof. univ. dr. Antonio Sandu (directorul Editurii Lumen), Dr. Ana Frunză (moderator)
Evenimentul va avea loc pe Zoom – Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/82062396205?pwd=elFMTG9xQVdNckdsbXBVNVUwanpZdz09Meeting ID: 820 6239 6205
Înregistrările vor fi disponibile, în cursul aceleiași zile, pe canalul de Youtube al Editurii Lumen https://www.youtube.com/c/EdituraLumen
și respectiv pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/EdituraLumen2001

12.00 CURTEA VECHE PUBLISHING
Lansarea volumului: „Mami? Da, dragoste! de Antoaneta Opriș”.

12.00 -12.30 EDITURA POLIROM
Biblioteca Polirom: Ian McEwan, „Gândacul”

Ioan Stanomir și Dan Croitoru în dialog cu George Onofrei

 

12.00 QUANTUM PUBLISHERS

Quantum Pass The Book : Știri pamflet cu autori pe post de jurnaliști

12.30 – 13.00 EDITURA POLIROM
Biblioteca Polirom: Sjón, „Mánasteinn. Băiatul care n-a existat niciodată”

Moni Stănilă și Ovio Olaru în dialog cu Ștefan Ene

 

13.00 EDITURA CORINT

Mesaj din partea autoarei Ali Standish

„Ethan, cel care am fost”

 

13.00 -13.40 EDITURA LUMEN

Lansare de carte „Lilith – Feminin singular”, autor: Liliana Pavel, Editura Lumen, 2020.Volumul de poezii înfăţişează câteva dintre valenţele căutării Eu-lui şi asumarea că înăuntrul fiinţei se află acea dualitate care îşi joacă rolurile uneori concomitent. E o căutare permanentă, un cumul, o zbatere, o tresărire în limitele unor circumstanţe deseori absurde ale existenţei.
Vor fi prezenţi: Drd. Liliana Pavel (autor), Prof. univ. dr. Antonio Sandu (directorul Editurii Lumen), Bianca Sandu (moderator)

https://us05web.zoom.us/j/81544242416?pwd=d2oxY2cwbmU0eTZESGMxeXhxRmhYQT09
Meeting ID: 815 4424 2416Passcode: 3zt3WQ Înregistrările vor fi disponibile, în cursul aceleiași zile, pe canalul de Youtube al Editurii Lumen

https://www.youtube.com/c/EdituraLumen

și respectiv pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/EdituraLumen2001

 

13.00 -14.00 EDITURA UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI

Despre traducere astăzi – dezbatere şi lansări de carte: Le Silence / l’Autrement-dit / le Trop-dit (I). Actes du colloque international Langage(s), Discours et Traduction 2019 – section Littérature, coord. Lidia Cotea; Un şirag de piatră rară / « Défense et illustration de la langue »… roumaine. 111 poeme românești traduse în franceză. Ediţie bilingvă, trad. și ed. Anca-Maria Christodorescu; Marguerite Miller-Verghy, Une âme s’ouvre à la vie. Blandine, ed. Mihaela BacaliAceste dezbateri din sfera traducerii prilejuiesc reamintirea punților culturale, mai vechi sau mai noi, dintre România și Franța: perspectivele ce ilustrează forța literaturii, reflectate în volumul colectiv coordonat de Lidia Cotea, vor fi întregite de lansarea antologiei de 111 poeme românești traduse în franceză de Anca-Maria Christodorescu, precum și de lansarea unui roman al scriitoarei Mărgărita (Marguerite) Miller-Verghy (care s-a remarcat și ca traducătoare), „roman autobiografic, roman de formare (Bildungsroman), document al unei epoci, mostră de proză feminină, metaforă a vieţii umane, a traseului personal, a căutărilor artistice, intelectuale şi spirituale” (ed. Mihaela Bacali).

 

14.00 – 15.10 CURTEA VECHE PUBLISHING
Lansarea volumului: „Cum merge lumea” de Noam Chomsky. Dialog cu autorul, moderat de Paul Gabriel Sandu.
Eveniment subtitrat

ora 15.00 EDITURA INTEGRAL

Prezentare ,,Creatorii de Povești” Ioana Maria Moldovan – ambasador Asociația Conil

https://eintegral.ro/creatorii-de-povesti-carte-de-povesti-si-activitati-educative-pentru-3-9-ani

15.30 -16.10 EDITURA GANESHA
https://www.facebook.com/GaneshaEditura
„Planul astral și tendințele de a acționa în acest plan”
Prezentarea evenimentului: Frumusețea caracteristică a astrologiei constă inclusiv în capacitatea acesteia de a descrie cu o uimitoare exactitate dinamica psihică dar și calitățile ce pot fi active, iar mai mult decât atât ne ajută să întrevedem, să anticipăm feluritele situații de viață. Atunci când ajungem să cunoaștem principiile de bază ale sferelor de forță ale planetelor și dispunem de o cunoaștere excelentă, atât a semnelor zodiacale cât și a caselor, restul utilizării astrologiei devine doar o chestiune de artă.
Prezintă: George Căpraru, astrolog

 

16.00 -16.30 EDITURA CARTEA ROMÂNEASCA EDUCAȚIONAL:„ Lansare de carte: „Corpuri, exiluri, terapii”, autor Emanuela Ilie
Moderator:Paul Gorban
Invitaţi: Emanuela Ilie, Doru scărlătescu, Loredana Cuzmici, Constantin Pricop

 

17.00 EDITURA ALL
„Andrei și Regatul Sferelor Albe în avanpremieră”
Prezentarea evenimentului: Scriitoarea Corina Militaru ne dezvăluie câteva detalii din romanul său de debut, Andrei și Regatul Sferelor Albe, aflat în curs de apariție la editura Galaxia Copiilor.

17.00 EDITURA CREATOR
https://www.facebook.com/edituracreator
Lansare de carte: „Trăiri nespuse” (2 vol.), coord. Dana Lupșa

17.00 -18.00 TRITONIC BOOKS
Lansarea volumelor „Mass media din România după 30 de ani”,  coordonat de Marian Petcu și „Sociologia jurnaliștilor”, autor Natalia Vasilendiuc, apărute în Colecția Comunicare Media, participă: Marian Petcu, Natalia Vasilendiuc, Bogdan Hrib și editoarea Tritonic, Rebeca Cojocaru

18.00 EDITURA HUMANITAS
Lansare de carte: „Tetelu – 100 de rugaciuni fundamentake ale lui Tetelu”

18.00 EDITURA CARTEX
Prelegerea/lansarea Freud : Din nou pe Canapeaua lui Freud. O prelegere despre cât de învechit și actual este Freud
Invitat: Lucian Pricop
Pornind de la cărțile apărute în colecția „Canapeaua lui Freud“ (Despre vis, Psihologia colectivă și analiza eului, Trei cercetări de teoria sexualității, Cazul Dora) vă invit la o oră de discuție formativă. Întâlnirea cu cărțile din această colecție nu va fi neapărat comodă, dar ideile, argumentele, disputele pe care le conțin vă vor deschide noi orizonturi; vă vor oferi modele de interpretare a psihicului uman.

18.00 EDITURA HERALD

eveniment Cabala rabinului Isaac Luria, colectia Sepher, lansare titlu Fereastra Sufletului de James David Dunn, invitat Felicia Waldman, conf.univ.dr.la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti

 

18.00 EDITURA NOMINA
Lansare de carte: „Domnul Pătrat”, autor Anna Cerasoli
Pre-înregistrat, pe pagina de Facebook: @EdituraNomina

 

18.00 EDITURA SIGMA
Lansari de carte: „Și eu pot fi Aleodor”, „Și eu pot fi Mihaela”
Interviu cu autorul Ioan Baruch

 

18.15 – 18.17 EDITURA DARCLEE
Lansare de carte: „Geamul dublu, de  Halldóra Thoroddsen, din colecția SUPERLATIV ABSOLUT; traducere din limba islandeză de Irina Marinescu Bergmann

18.30 EDITURA CORINT
Mesaj din partea autoarei Andreea Maniceanu
„Arlette Coposu, soția Seniorului”

19.00 – 19.40 EDITURA AIUS
Lansarea cărţii „O scurtă istorie ironică a literaturii române. În contrapunctul lui G.Călunescu” de Cătălin Ghiţă
Invitaţi: Cătălin Ghiţă, Oana Băluică și Mihai Ene
https://www.gaudeamus.ro
https://www.facebook.com/editura.aius

 

19.00 -19.07 EDITURA ALL
Obezitatea în contextul pandemiei de Covid-19
Prezentarea evenimentului: Laura Ene, medic nutriționist și diabetolog, autoarea cărților „Capcanele dietelor” și „Capcanele mâncatului emotional”, vorbește despre riscurile pe care le comportă obezitatea în contextul pandemiei de Covid-19 și ne oferă recomandări nutriționale prețioase.

19.00 CRIME SCENE PRESS
Lansarea volumului de povestiri „Pandemicon”
Evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook a editurii CRIME SCENE PRESS

19.00 EDITURA EIKON
https://www.facebook.com/Editura-EIKON

Caiete Macedonskiene vol II, coord. Ion Munteanu

Limba română în templul muzelor – La lingua delle prime traduzioni teatrali romene, de Federico Donatiello

Participă: Ioan Lascu, Ionel Bușe, Ion Munteanu, Federico Donatiello, Christian Crăciun, Vianu Mureșan, Valentin Ajder

 

19.00 MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE
www.mnlr.ro, Facebook MNLR

„Internaționala periferiilor” de Emanuel Modoc/Interviu

„Angrenate într-un sistem socio-cultural emergent, în cadrul căruia modernizarea urbană se dezvolta concomitent cu proiectul mai larg al formării şi inventării unei identităţi naţionale unitare, culturile literare din Europa Centrală şi de Est a primei jumătăţi a secolului al XX-lea au evoluat în funcţie de mutaţiile survenite în întreaga Europă odată cu impunerea capitalismului ca model economic global dominant. În aceste condiţii, probabil nicăieri nu sunt mai vizibile paradoxurile modernizării artistice în cadrul unor culturi în curs de dezvoltare ca în acest spaţiu geocultural şi nicăieri nu sunt mai evidente «bătăliile» culturale date în acest context ca în cadrul avangardelor artistice ale zonei. De aceea, explorarea reţelelor inter-literare avangardiste, ba chiar existenţa factuală a acestora pe fondul unui spaţiu cultural angajat într-un demers sistematic de construcţie identitară naţională sunt esenţiale pentru urmărirea evoluţiei primelor manifestări transnaţionale în Europa Centrală şi de Est într-un context combinat şi inegal.”

Emanuel Modoc (n. 1992), critic şi istoric literar. A studiat la Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai, unde a obţinut, în 2019, titlul de doctor. Face parte din colectivul Institutului de Lingvistică şi Istorie Literară „Sextil Puşcariu” din CIuj-Napoca, fiind implicat în proiecte precum Şcoala Ardeleană sau „Dicţionarul cronologic al romanului românesc”. De asemenea, este redactor al publicaţiei academice „Metacritic Journal for Comparative Studies and Theory”. A publicat numeroase studii şi articole în reviste de specialitate şi în volume colective din ţară şi din străinătate. „Internaţionala periferiilor” reprezintă debutul său critic.

Invitați: Emanuel Modoc și Vasile Ernu

 

19.00 EDITURA SIGMA
Lansare colecția Succes:

„Succes la pregătirea examenului de Evaluare Națională la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ”
„Succes la pregătirea examenului de Evaluare Națională la MATEMATICĂ”
Participă: Mihaela Singer, Emilia Iancu, Maria Popescu, Anca Toșa, Ștefan Smărăndoiu

 

19.30 -19.40 DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

www.gaudeamus.ro/Facebook Radio Romania Gaudeamus/Facebook Didactica Publishing House
Eveniment editorial autor Ioana Chicet-Macoveiciuc, „Prinţesa Urbană”

Ioana Chicet-Macoveiciuc – fost jurnalist, în prezent scriitor de carte şi de blog şi organizator de evenimente pentru părinţi – vă prezintă ultimele noutăţi apărute la Editura Didactica Publishing House care îi au în prim-plan pe cei doi Pofticioşi, Ema şi Eric, micii eroi ai îndrăgitelor cărţi scrise de Prinţesa Urbană

 

20.00 EDITURA NICULESCU

Prezentare de carte: Cum poate mintea să vindece corpul
Invitați: Bogdan Papacostea, Semn de carte (Canal Youtube)
Lucrarea de față, scrisă de omul de știință David R. Hamilton, explorează puterea vizualizării, a credinței și a gândirii pozitive, precum și efectele acestora asupra corpului nostru. Grație meditației revoluționare de vindecare cuantică, prin care ne putem schimba la nivel celular, dr. Hamilton ne arată cum ne putem folosi imaginația pentru a stimula sistemul propriu de apărare al organismului, cu scopul de a ne vindeca de diverse boli, afecțiuni și dureri.

Citind această carte, veți învăța cum, datorită îmbinării dintre știință și credință, vă puteți vindeca mult mai ușor decât înainte.

Link carte carte: https://www.niculescu.ro/cum-poate-mintea-sa-vindece-corpul.html

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508