spot_img

East European Comic Con se reprogramează pentru 2021

 Organizatorii East European Comic Con anunță reprogramarea evenimentului.

”Am privit luna Decembrie cu foarte mult entuziasm, iar evenimente precum Austria Comic Con, care au avut loc în luna Septembrie, ne-au arătat că se pot face evenimente și în vreme de pandemie, evident cu luarea unor măsuri speciale pentru o astfel de perioadă. Aveam pregătite foarte multe surprize pentru public, însă, din pacate, creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 din România dar și din Europa, precum și interdicția de a organiza evenimente mari în interior, ne-au împins spre a reprograma ediția din 2020 a East European Comic Con ce ar fi trebuit să aibă loc în 3-6 Decembrie pentru o nouă perioadă, 3-6 iunie 2021.

 

Evident că am analizat și o variantă online a evenimentului, însă Comic Con înseamnă în primul rând o experiență care poate fi trăită cu adevărat, numai fizic la eveniment. Interacțiunea cu actorii, expozanții sau artiștii este motorul Comic Con, ceea ce a atras dintotdeauna fanii, le-a trezit emoții și le-a creat amintiri valoroase. Acest aspect a fost subliniat și de impactul unor evenimente similare din SUA, care au apelat la această soluție.

Tocmai pentru că o astfel de experiență fizică a participantului este sufletul evenimentului, nu ne dorim să punem în niciun fel în pericol sănătatea și siguranța publicului. În acest sens, dacă situația epidemiologică o impune, ediția din Iunie va fi compusă din spații interioare și exterioare, cu posibilitatea ca zilele de weekend să fie împărțite în 2 sesiuni de vizitare cu o pauză de o ora, în care noi vom igieniza și dezinfecta toate spațiile comune.

Iar persoanele care au achiziționat un bilet pentru East European Comic Con 2020/2021, au libertatea să folosească biletul oricând aleg să participe la Comic Con, fie ca este vorba de 2021 sau 2022!

 

În prezent, echipa East European Comic Con lucrează la un magazin online cu diverse produse oficiale care se va lansa pana în luna Decembrie, la ediția din București (3-6 Iunie 2021), dar și la o nouă ediție Transylvania Comic Con care să se desfășoare în Cluj Napoca în toamna anului 2021.

 

În concordanță cu Articolul 32 din OUG 70 14 Mai 2020, toate persoanele care și-au păstrat biletele pentru reprogramarea inițială din decembrie 2020 pot alege una din următoarele opțiuni:

1 – Folosirea biletelor pentru ediția din București (3-6 iunie 2021).

2 – Folosirea biletelor pentru ediția din Cluj-Napoca (octombrie sau noiembrie 2021)

3 – Folosirea biletelor pentru ediția din București (Mai-Iunie 2022).

4 – Transformarea sumei iîntr-un credit online în magazinul virtual pe care îl vom lansa în luna Decembrie.

 

* Abonamentele de 4 zile pot fi folosite tot pentru 4 zile în cazul în care se optează pentru varianta 1. Cine optează pentru variantele 2 sau 3 va putea folosi biletele pentru 3 zile de eveniment.

 

Reamintim, EECC nu transmite newsletter și nici alte informații prin e-mail, sursele oficiale de informare sunt paginile oficiale de Facebook si Instagram și site-ul www.comic-con.ro.

 

În același timp, alături de acest anunț, dorim să lansăm un apel către Guvernul României privind necesitatea stringentă a unui plan de măsuri concrete care să poată fi implementat pentru segmentul de Târguri, expoziții și festivaluri. Acest domeniu de activitate nu a primit niciun sprijin financiar sau logistic, nicio relaxare, chiar dacă este în continuare complet blocat de mai bine de 7 luni, spre deosebire de alte industrii care au putut funcționa la o anumită capacitate, în ciuda restricțiilor.

Echipa East European Comic Con a pus la cale 3 scenarii diferite, fiecare cu măsurile aferente destinate prevenirii infestării cu SARS-Cov2, pe care le vom face publice până la finalul lunii Noiembrie.

În final, dorim să mulțumim publicului pentru înțelegere și răbdare și le recomandăm să urmărească site-ul nostru pentru noutățile privind edițiile din 2021, dar și din anii viitori.”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508