spot_img

Bach online, în stagiunea Filarmonicii „George Enescu“

Alături de concertele susținute în fiecare joi seară, în regim live, pe scena Ateneului Român, Filarmonica „George Enescu“ continuă să difuzeze și înregistrări în cadrul stagiunii online. Astfel, miercuri, 21 octombrie 2020, de la ora 19.00, un grup de artiști ai Corului Filarmonicii „George Enescu“ interpretează selecțiuni din cantate de Johann Sebastian Bach, care au fost înregistrate în lunile iunie-iulie 2020 în sala de concerte a Ateneului Român. Proiectul „Bach online“, conceput de Răzvan Georgescu și pus în scenă de un grup de muzicieni ai Filarmonicii „George Enescu“, este „o bucurie într-o lume dezorientată și debusolată“, apreciază compozitorul Dan Dediu. „Salut entuziasmul cu care acest proiect s-a născut și îi urez să câștige mulți susținători, spectatori și diseminatori. Într-o lume în care bătălia pentru public se dă prin programe din ce în ce mai ușurele, mai accesibile și uneori impardonabil de lejere, proiectul Bach online optează pentru profunzime și reflexie. Vom putea trece peste obișnuința de a surfa pe internet și ne vom putea concentra să ascultăm muzica lui Bach? E o provocare pe care acest proiect o lansează. Muzica lui Bach rămâne, cu siguranță, pâinea noastră cea de toate zilele“, subliniază Dan Dediu.

„Toți cei prezenți în acest concert, artiști vocali sau instrumentiști invitați, au simțit că este datoria lor să ofere un mesaj de încurajare prin forța vindecătoare a muzicii de o nespusă frumusețe a Cantorului de la Leipzig. Programul include momente de adâncă reflecție filosofică ce au dorit să construiască o ambianță de consolare, speranță și pace sufletească într-o perioadă incertă și temătoare“, conchide Răzvan Georgescu, unul dintre realizatorii proiectului.

 

 

Stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“

Miercuri, 21 octombrie 2020, ora 19.00

 

Bach online

Membri ai Corului Filarmonicii „George Enescu“

Dirijor: Iosif Ion Prunner

Invitați:

Ion Bogdan Ștefănescu – flaut

Ioana Balașa – flaut

Adrian Petrescu – oboi

Rafael Butaru – vioară

Gabriel Gheorghe – vioară

Eugen Bogdan Popa – violoncel

Simona Săndulescu – orgă

Raluca Enea – clavecin

Soliști:

Cristina Vasilache – soprană

Ștefania Boloș – alto

Georgiana Dumitru – alto

Răzvan Georgescu – bas

–––––

Raluca Enea, Neluța Niculae, Elena Gheorghe – sopran

Simona Oarfă, Sorina Popescu – altiste

Florian Costea, Paul Ghica, Ionuț Popescu – tenori

Cristian Băbuță, Rudolf Cocriș, Marius Nine – bași

 

Program:

JOHANN SEBASTIAN BACH 

Coral din Cantata BWV 68

Arie din Cantata BMW 36 Coral „Das ist der Vaters wille” din Cantata BWV 73

Arie „Ach, bleibe doch, mein liebstes Leben” din Cantata BWV 11

Cor „Nimm, wass dein ist, und gehe hin” din Cantata BWV 144

Duet „Wir eilen mit schwachen, doch emsigen Schritten” din Cantata BWV 78

Cor „Leite mich in deiner Wahrheit” din Cantata BWV 150

Recitativ și arie „Der Friede sei mit dir – Welt ade! ich bin dein müde” din Cantata BWV 158

Cor „Dein Alter sei wie deine Jugend” din Cantata BWV 71

Arie „Schafe können sicher weiden” din Cantata BWV 208

Coral „Ich hab Dich einen Augenblick” din Cantata BWV 103

Cor „Es war ein wunderlicher Krieg” din Cantata BWV 4

Cor „Jesus bleibet meine Freude” din Cantata BWV 147

 

Prezintă: Prof. univ. dr. Dan Dediu

Realizatorii proiectului: Simona Oarfă Răzvan Georgescu

Tehnician audio-video: Cătălin Duminică

 

Înregistrările din lunile iunie-iulie 2020 vor putea fi ascultate pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toți iubitorii muzicii.

***

Siteul Filarmonicii „George Enescu“
Pagina YouTube a Filarmoncii „George Enescu“
Pagina de Facebook a Filarmonicii „George Enescu“

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508