spot_img

Wallachia Int’l Film Festival, ediția a doua

Cea de a doua ediție a Wallachia Int’l Film Festival s-a desfășurat în perioada 11-13 septembrie 2020, la București, cu participarea a peste 250 de proiecte din 50 de țări ale lumii, de pe șase continente, între care Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Germania, Israel, Rusia, Pakistan, Norvegia, Brazilia, Mexic, Ucraina, Australia, China, India, evident și România. Duminică seara, juriul festivalului a anunțat câștigătorii proiectelor selecționate, din peste 500 înscrise, pentru a concura la una dintre cele 18 secțiuni ale competiției oficiale.

Marii câștigatori ai noii ediții a Wallachia Int’l Film Festival sunt „Cosmonauts” (Rusia) de Danila Gulin – Vlad The Impaler Trophy; „The Hollywood” (SUA) de William Austin Speis – Crown of Wallachia pentru Cel mai bun regizor; „Trans-Lit” (Pakistan, 2019) de Muhammad Umar Saeed, Premieră mondială – Cel mai bun mediumetraj; „Anna” (Ucraina/Israel/UK, 2019) de Dekel Berenson, Selecție oficială la Cannes – Cel mai bun scurtmetraj; „Chupacabra Sundown” (SUA) de Lesley Lillywite – Cel mai bun scenariu de mediumetraj; „The Witches Pond” (SUA) de James Ersted, Tanya Linette Smith – Cel mai bun scenariu de scurt metraj; „Spores” (Norvegia) de Tommy Bardal – Cel mai bun film studențesc; „Portrait of a Mexicana Poet in Iowa City” (UK) de James Fitzmaurice – Cel mai bun scenariu TV/WEB; „The Old West Savior” (Brazilia) de Rafael Ferreira – Cel mai bun joc video independent; Cristian Crisbășan (România) – Cel mai bun fotograf; Lauren Louise (UK) – Cel mai bun fotomodel internațional; „Little big – Go bananas” (Rusia) de Alina Pasok; Iliya Prusikin – Cel mai bun videoclip muzical; Sean Astin (cunoscut pentru rolurile din Lord of the Rings si Goonies) in Two Dum Micks (US) de D.B. Sweeney – Cel mai bun actor scurt metraj.

Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat postum prof.univ.dr. H.C. Dumitru Carabăț, întemeietorul școlii românești de scenaristică la UNATC.

Wallachia Int’l Film Festival, a cărui primă ediție a avut loc între 10-15 octombrie 2019, la București,constituindu-se într-un veritabil maraton vizual, este un eveniment cultural independent non-profit, plasat sub înaltul patronaj spiritual al voievodului Vlad Ţepeș. Organizat de Agency:Wiz şi Inovativ Media,fesivalul beneficiază de sprijinul unor parteneri între care se află Hype Media, Essilor, Medfarm Trading și Remax Impact, principalul său obiectiv fiind acela de a constitui, prin fiecare ediție a sa, un important hub creativ internaţional şi de a promova, la nivel global, România culturală.

Wallachia Int’l Film Festival este activ pe toată perioada anului, având artiști străini în rezidență (online) și organizând gratuit Workshop-ul național de scenaristică scurt metraj în perioada 27 martie-14 iunie și prima ediție a Bucharest Symposium in Screenwriting and Literature, între 28 iunie și 12 iulie, cu participarea a reputați profesori universitari din 4 țări, în frunte cu James. J. Ragan, PhD, LittD, Profesor Emeritus și Director, timp de 25 de ani, al Graduate Professional Writing Program la University of Southern California, nominalizat la premiul Pulitzer pentru poezie.

Filmele, video-urile, videoclipurile muzicale, reclamele, episoadele TV/WEB  selecţionate, care au intrat în competiţia oficială, au fost proiectate în 2 săli, în 3 zile consecutive, în spațiul cultural și expozițional Gallery, din București, şi au concurat, împreună cu scenarii şi suite fotografice, pentru premii oferite de nume de primă mărime la nivel internațional, precum Final Draft, Movie Magic Software, iPitchTV, My pocket guide, DCP Square (Anglia), Dacin Sara (România), dar și pentru trofee unicat din lemn și diplome.

A doua ediție a Wallachia Int’l Film Festival s-a desfășurat în noile condiții determinate de restricțiile pandemiei, ceea ce a dus la restrângerea numărului  spectatorilor, însă nu și al participanților, români și străini, la noua competiție. În perioada de înscriere pentru actuala ediție, festivalul a primit proiecte din țări de pe șase continente: filme de scurt, mediu şi lung metraj, inclusiv studenţeşti, videoclipuri muzicale, video-uri publicitare, trailere, dar şi scenarii – scurte, medii, lungi, WEB/TV -, precum şi suite fotografice. Pe parcursul celor trei zile de vizionări de la București, atmosfera de sărbătoare și-a dovedit tonusul, publicul tânăr a fost la fel de prezent și entuziast, iar sloganul festivalului și-a păstrat optimismul intrinsec: Just think cinétopia!

Juriul celei de a doua ediții a festivaluluide la Bucureștia fost format din Lorena Manolică, Festival Manager, Silviu Bratosin, General Manager 3dlpro, Tomás Pérez Torrella, Spania, cîștigătrul premiului pentru cel mai bun regizor în 2019, şi preşedintele juriului, conf. univ. dr. Tudor Voican, de la UNATC „I.L. Caragiale”, scenarist şi producător premiat internaţional pentru „Binecuvântată fii, închisoare”, „Marilena de la P7”, „California dreamin’”, „Medalia de onoare”, „Periferic”, „Carmen”, „Buchetul Miresei”.

Wallachia Int’l Film Festival este partener Gold al website-ului FilmFreeway, unde media review-urilor de la participanţii la festival atinge pragul maxim de 5 stele, având ca parteneri externi distribuitori, festivaluri sau agenţi de festivaluri din Rusia, Spania, Venezuela, Italia şi România.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508