spot_img

„Șoferi, e timpul ca și noi să ne întoarcem la școală!” – Campanie de promovare a condusului defensiv în trafic

Anul acesta, școala începe nu doar pentru elevi, dar și pentru șoferi. Televiziunea HISTORY și Academia Titi Aur lansează o campanie de promovare a condusului defensiv în trafic. Săptămânal, pe rețelele de socializare HISTORY România vor fi publicate scurte videoclipuri cu recomandări de condus defensiv, prezentate de însuși campionul național de raliu Titi Aur. Campania se derulează pe parcursul difuzării în premieră la TV în România ale ultimelor 3 sezoane din emisiunea Top Gear, găzduită de celebrul trio format din Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May și completat de legendarul ‘The Stig’.

Mai mult, fanii emisiunii Top Gear, care rulează în fiecare joi, de la ora 21:00, vor putea câștiga unul din cele zece cursuri de conducere defensivă oferite de Academia Titi Aur, puse la bătaie săptămânal pe pagina de Facebook HISTORY România.

Deși starea de urgență instituită anul acesta datorită pandemiei COVID-19 a contribuit simțitor la reducerea traficului și implicit a accidentelor de trafic, statisticile sunt în continuare îngrijorătoare. Datele Institutului Național de Statistică arată că pe străzile din România, zilnic mor cinci persoane (ajungând la un total de 1.800 de persoane decedate în fiecare an), 25 de persoane suferă răni grave (8.000 de persoane rănite grav/an) și în jur de 80-90 persoane suferă răni ușoare, ceea ce rezultă în peste 30.000 de persoane rănite pe an. Mai mult, statisticile Comisiei Europene arată că România e în continuare țara din UE cu cei mai mulți morți în accidente rutiere: 96 la 1 milion de locuitori.

„Suntem tentați să spunem că nu avem drumuri, nu avem oficiali, nu avem poliție. Niciodată nu spunem că noi, cei de la volan, suntem vinovați. Cel mai important sistem activ din mașină care contribuie la siguranța circulației și la siguranța noastră este cel de la volan, legătura dintre volan și pedale, adică eu, șoferul. Dacă eu voi fi conștient, dacă voi face astfel încât să nu fiu pus într-o situație limită și voi ști să o evit, aceste statistici vor fi îmbunătățite. Vom avea mai puțini morți, mai puțini accidentați, și eu, șoferul, voi fi mai în siguranță”, spune multiplul campion național Titi Aur.

Prin această campanie, HISTORY și Academia Titi Aur își dau mâna pentru a-i ajuta pe șoferi să își îmbunătățească stilul de conducere, pentru a preveni accidentele rutiere, precum și pentru a reduce riscul de accident și a îmbunătăți atitudinea în trafic.

Astfel, multiplul campion național la raliuri Titi Aur va prezenta săptămânal sfaturi și tehnici de conducere defensivă, elemente care se regăsesc în partea teoretică a Cursului de Conducere Defensivă Nivelul 1, cel mai complex curs de asemenea tip din România.

În cadrul campaniei vor fi oferite prin concurs 10 vouchere pentru cursuri de conducere defensivă, care se vor desfășura la sediul Academiei Titi Aur, la doar 16 km de Centura Bucureștiului.

Campania se desfășoară în contextul difuzării în premieră și în exclusivitate în România, în fiecare joi, de la ora 21:00, a ultimelor trei sezoane ale emisiunii Top Gear, găzduite de trio-ul renumit, format din Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May și completat de legendarul ‘The Stig’.

 

Primul videoclip din seria de recomandări de condus defensiv poate fi urmărit la acest [link].
Puteți descărca imagini disponibile gratuit pentru uz editorial aici.

 

Despre HISTORY® 

HISTORY® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.HISTORY® a fost lansată în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradusă în 37 de limbi.

HISTORY® reprezintă principalul canal din portofoliul A + E Networks.Televiziunea HISTORY® este disponibilă în România din octombrie 2008 pe toate platformele majore de cablu IPTV și DTH din țară, inclusiv: Akta-DCS, Digi, Orange TV , Telekom și UPC Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

Despre Academia Titi Aur 

Academia Titi Aur este o instituție de educație și cercetare în domeniul siguranței rutiere, înființată în anul 2007, un proiect de 9 milioane euro, finanțat în proporție de 70% cu fonduri europene nerambursabile, prin programul POSCCE, o investiție totală de 12 milioane euro, localizată în șos. București – Târgoviște, nr. 205, sat Cocani, comuna Crevedia, județul Dâmbovița.

Punem la dispoziția clienților noștri o infrastructură de 125.000 mp, din care 80000 mp sunt reprezentați de piste (asfalt, macadam, beton, de diverse aderente), 3 săli de curs cu capacitate maximă de 35 de persoane fiecare, simulatoare rutiere indoor și outdoor (unele dintre ele brevetate), cafenea și restaurant.

În cei 11 ani de funcționare, echipa de traineri specializați ai Academiei Titi Aur formata din 30 de persoane, a instruit peste 65.000 de conducatori auto si a  colaborat cu 450 de companii private sau de stat.

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508