spot_img

RVQ se pregătește de turneu

Formația RVQ anunță turneul “Radu Vâlcu Quartet – Daydream – Turneu Național de debut”, serie de concerte ce se va desfășura în 10 locații și 9 orașe, cu două evenimente la București și câte unul în Sibiu, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara și Ploiești, în perioada 7 – 23 septembrie 2020.

07.09 – București, Casa Filipescu-Cesianu
08.09 – Sibiu, Filarmonica de Stat
09.09 – Târgu Mureș, Cetatea Medievală
10.09 – Odorheiu Secuiesc, Muzeul Haáz Rezsö
11.09 – Sfântu Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuș
17.09 – Brașov, Visssual
18.09 – Cluj-Napoca, Jazz in The Park
19.09 – Timișoara, Filarmonica „Banatul”
22.09 – Ploiești, Filarmonica „Paul Constantinescu”
23.09 – București, Green Hours

Accesul la evenimentele din cadrul turneului RVQ – Daydream va fi stabilit și anunțat de fiecare locație în parte, în limitalocurilor disponibile și având în vedere obligativitatea respectării distanțării sociale impusă de măsurile de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19). Toate informațiile privind desfășurarea concertelor vor fi disponibile pe site-ul www.rvq.ro , Facebook: facebook.com/raduvalcuquintet/ și Instagram: https://instagram.com/raduvalcuquintet.

Concertele RVQ – Daydream aduc cu ele și o parte interactivă, prin realizarea unui material video ce va fi format din două părți:

  • Workshop interactiv–vor fi prezentate și explicate piesele si procesul de creatie al lor, de la idee la produsul final, vor fi analizate piesele – de la influente, până la structuri ritmice si armonice; prin intermediul unui QR code, publicul va avea posibilitatea de a adresa întrebări celor din trupă și șansa de a primi răspuns de la fiecare membru RVQ.
  • Workshop de instrumente – vor fi abordate diferite tematici legate de instrumente, printre care: integrarea chitarei clasice în mixul de ansamblu mare, diferențele între tehnica de chitară clasică solo și abordarea în ansamblu mare, efectele folosite la vibrafon, istoricul integrării instrumentelor tradiționale de percuție din cultura etno în muzica cultă și jazz, crearea de sunete atmosferice cu ajutorul efectelor pe vioară (live electronics), muzica indiană și limbajul konnakol (tobe).

 

Interacțiunea cu publicul va fi asigurată și de momenteleJamm Session, ce vor avea loc la trei dintre concertele turneului RVQ – Daydream: laCasa Filipescu-Cesianu– București, Visssual – Brașov și Green Hours – București. Cei care vor avea ocazia de a urca pe scenă alături de RVQ pentru o experiență live de neuitat vor fi aleși în urma unei selecții online.

 

RVQ înseamnă un grup de tineri artiști talentați – Radu Vâlcu – chitară, Mihai Balabaș – vioară, Andrei Petrache – claviaturi, Răzvan Florescu –vibrafon&percuție tradiționalăși alături de Alexandru Badea – tobe, care și-au propus prin turneul Daydream să ofere publicului o experiență muzicală unică, prin piesele compuse chiar de cei cinci muzicieni și prezentate în premieră, ce combină perfect influenţe de world music, jazz, folclor și muzică contemporană.

„Radu Vâlcu Quartet – Daydream – Turneu Național de Debut” este un proiect cultural co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional – AFCN, având alături partenerii Casa Filipescu-Cesianu, Filarmonica de Stat Sibiu, Harmonia Cordis Association, Visssual, Asociația Memoria Culturii, Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești și Green Hours jazz&theatre-café.

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508