Continuă înscrierile la Concursul de proiecte Rezidența FemArt dedicat tinerelor regizoare

aug. 20th, 2020 | By | Category: Postcard

Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) a lansat pe 6 august 2020 Concursul de proiecte Rezidența FemArt, în urma căruia vor fi selectate proiectele de lung metraj a cinci regizoare aflate la început de carieră. Concursul se adresează tuturor absolventelor unei facultăți de film de naționalitate română sau cu rezidența în România, care au realizat până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau la al doilea film de lungmetraj. O altă condiție pentru intrarea în concurs este ca, în momentul aplicației, canditatele să aibă scris deja un draft de scenariu sau un treatment de minimum 12 pagini pentru un lungmetraj. Comisia de selecție este formată din Anca Damian, Anamaria Antoci și Ana Drăghici.

Înscrierea în această competiție se face pe baza depunerii unui dosar online pe site-ul www.arfc.ro, iar termenul limită este 30 august.

 

 

Rezidența FemArt va include o săptămână intensivă de lucru cu specialiști, dar și o serie de evenimente conexe, precum proiecții de film, masterclass-uri și sesiuni de pitching care vor avea loc în perioada 28 septembrie – 3 octombrie la București.

La finalul acestei perioade, vor fi premiate cele mai bune proiecte. Membrii juriului din care vor face parte Bianca Oana, Dana Bunescu și Radu Jude vor acorda: o bursă în valoare de 1750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție. 

 

Parteneri media: Agenția de carte, Agerpres, Bookhub, CAȚAVECII,  Her Time Romania, IQads, Metropotam, miscareaderezistenta.ro, MovieNews, Observatorul cultural, Radio România Cultural, Revista Cariere, Zile și Nopți.

 

 

***

 

Asociația Română a Femeilor în Cinema susține egalitatea de gen și șanse în industria cinematografică prin sprijinul acordat regizoarelor de film aflate la început de carieră, promovarea creațiilor acestora și facilitarea schimbului de experiență cu specialiști din industrie.

 

Rezidența FemArt este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, în cadrul Festivalului Filmului Francez 2020, și cu Premiile Sofia Nădejde.

Număr de vizualizări :233


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro