Lidia Vianu Translates: ”The Magician in Me / Magicianul din mine”

iun. 22nd, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului  ”The Magician in Me / Magicianul din mine”. Texte paralele. Poeme de Caroline Carver, Kavita A. Jindal, Peter Phillips, Anne Stewart, Dorothy Yamamoto.

ISBN 978-606-760-183-1

 

Texte traduse în limba română și editate de Lidia Vianu

Consilierul seriei: Anne Stewart

 

De mai mulți ani încoace, în fiecare primăvară, studenții Universității din București și ai Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan se întâlnesc cu un grup de scriitori britanici, care stilizează traducerile lor din literatura română.

Fiecare dintre cei cinci poeți invitați să lucreze cu studenții în anul 2018 ne–a dat câteva poeme pentru această antologie de început a Masterclass–ului. Cartea lor, precum și Masterclass–ul pentru care vin poeții britanici la București, sunt o punte între literaturile română și britanică, între România și lume. Doi dintre cei cinci poeți sosiți la MTTLC în 2018 aparțin spiritual și unei alte țări decât Anglia, și anume India și Japonia. Iată, prin urmare, încă o dovadă că Engleza este, într–adevăr astăzi ceea ce era Latina în timpurile vechi: o Lingua franca.

Masterclass–ul de Traducere Literară se sprijină pe câteva arii importante ale culturii române: Universitatea din București, Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Literaturii Române, Uniunea Scriitorilor din România, și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Acest Masterclass este prima încercare de a le arăta studenților în practică ce important este să traducă literatura propriei lor generații, și, mai ales, să o traducă profesionist.

Lidia Vianu Translates: The Magician in Me / Magicianul din mine, se lansează oficial luni 22 iunie 2020, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/the-magician-in-me.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro

Număr de vizualizări :93


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro