spot_img

Sprijină VlogONcello Transylvania Tour, proiect unic de promovare a peisajelor culturale locale, pus în scenă de un tânăr artist, care va porni cu violoncelul la drum

Joi, 28 mai 2020, se dă startul campaniei de strângere de fonduri pentru a transforma în realitate visul tânărului violoncelist Radu Croitoru. Este vorba de proiectul VlogONcello – Transylvania Tour, care a prins contur din dorința artistului de a porni la drum cu violoncelul său, doar din pasiunea pentru muzică și bucuria de a descoperi lumea din jur. Programat pentru începutul lunii iulie 2020, VlogONcello – Transylvania Tour își propune să promoveze într-o manieră originală, cu ajutorul violoncelului, peisajul transilvănean din punct de vedere cultural și turistic. Un număr de 35 de obiective turistice locale vor fi, pe rând, în prim-plan pe parcursul proiectului.

Rezultatul final va fi un spot video de promovare, acompaniat de o compoziție semnată de Marian Ungur, unul dintre cei mai recunoscuți compozitori din Republica Moldova, construită din 35 de secvențe muzicale, una dedicată fiecărui loc în parte, interpretate la violoncel.

 

Radu Croitoru, fondatorul VlogONcello – Transylvania Tour, este cunoscut și ca membru al ansamblului Violoncelissimo, al Orchestrei Române de Tineret, al Moldovan National Youth Orchestra și pentru colaborările cu Filarmonica George Enescu, Camerata Regală a României și, în prezent, ca membru al Filarmonicii din Brașov.

În cifre, proiectul VlogONcello – Transylvania tour va însemna: 35 de obiective cu valoare culturală și turistică din 9 județe ale României, 2.400 km parcurși în 10 zile, 48 ore petrecute la volan și un total de 72 ore de filmări pentru Radu Croitoru și echipa cu care pornește la drum, Ecaterina Stratan și George Secrieru.

Demersul VlogONcello – Transylvania Tour vine într-o perioadă în care lumea întreagă este afectată de restricții, iar publicul are nevoie să fie încurajat să exploreze cultural și turistic peisajele din România, dar și creația muzicală contemporană. Scopul acestui act artistic este și de a stimula consumul cultural atât în mediul online – prin intermediul noilor tehnologii și platformelor multimedia, cât și offline – pentru publicul care se va bucura luând parte în timp real și la fața locului de momentele artistice susținute de Radu Croitoru.

 

După cele mai riguroase calcule, proiectul VlogONcello – Transylvania Tour va fi unul posibil doar dacă se va realiza o strângere de fonduri în valoare totală de 40.000 RON. Toți cei interesați să sprijine demersul cultural pot dona 10 euro prin sms – valabil doar pe teritoriul României – cu textul “sprijina 1980 (numele persoanei / companiei care face donația)” la numărul 7560 în rețeaua Orange România sau la numărul 7410 în rețeaua Vodafone România. De asemenea, se pot trimite contribuții prin transfer bancar – inclusiv din afara țării – pornind de la suma de 50 RON și până la 10.000 RON, susțineri ce vor fi recompensate, în număr limitat, cu stickere, tricouri, dedicații muzicale și chiar promovări dedicate în cadrul proiectului.

 

Încă de la start, VlogONcello – Transylvania Tour se bucură de doi parteneri de încredere. BMW România va asigura plăcerea de a pleca la drum cu cea mai sigură mașină din lume, iar Asociația Carpaterra va da o mână de ajutor în descoperirea celor mai spectaculoase locuri de prezentat publicului.

 

Toate informațiile despre cum poate fi sprijinit demersul VlogONcello – Transylvania Tour sunt disponibile pe pagina oficială a campaniei de strângere de fonduri pentru demararea proiectului: https://www.sprijina.ro/cauze/vlogoncellotransylvaniatour și pe Facebook https://www.facebook.com/vlogoncello/ .

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508