5 scriitoare citesc pentru TOȚI copiii, într-un proiect al Asociației 7 ARTE, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

mai 11th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Alexandra Rusu, Cristina Andone, Ioana Baldea Constantinescu, Alina Purcaru și Mihaela Simina sunt cele 5 scriitoare, care se prezintă publicului format din micuţii cititori prin video-interviuri şi citesc din propriile volume, în proiectul SOS LECTURĂ al Asociației 7 ARTE, desfășurat online, în luna mai 2020. Au acces gratuit la toate interviurile și lecturile toți cei care urmăresc paginile SmARTkid (www.facebook.com/atelieresmartkid ), 7 ARTE (www.facebook.com/7ARTE.ONG ) și SOS SATELE COPIILOR ROMÂNIA.

„Initiţial, proiectul era destinat comunității SOS SATELE COPIILOR, unde ne tot întoarcem din 2017 pentru ateliere cu scriitori contemporani, însă pandemia COVID-19, prin restricțiile pe care le-a generat ne-a deschis o fereastră de oportunitate, așadar, o parte a proiectului a fost adaptată pentru online și permite accesul unui public larg. Partea de workshopuri de lectură este în continuare cu circuit închis, pentru comunitatea SOS SATELE COPIILOR și va fi susținută de trainerii 7 ARTE și smARTkid în condiții de perfectă siguranță, însă am găsit o formulă prin care interviurile cu scriitoare, care răspund întrebărilor trimise de copii și lecturile de autor să fie disponibile online, pentru toți cei interesați”, explică coordonatorul proiectului, Livia Lucan-Arjoca.

În fiecare zi, începând din 9 mai, până în 13  mai 2020, toți cei care urmăresc paginile de facebook menționate vor putea viziona la ora 9 un interviu, iar la ora 18.00 o lectură de autor. Calendarul complet este disponibil în pagină de eveniment, aici: https://www.facebook.com/events/560210931272989/ și poate fi consultat mai jos:

9 mai – ora 9.00 – Interviu Alexandra Rusu
9 mai – ora 18.00 – Lectură Alexandra Rusu
10 mai – ora 9.00 – Interviu Cristina Andone
10 mai – ora 18.00 – Lectură Cristina Andone
11 mai – ora 9.00 – Interviu Ioana Baldea Constantinescu
11 mai ora 18.00 – Lectură Ioana Baldea Constantinescu
12 mai ora 09.00 – Interviu Alina Purcaru
12 mai ora 18.00 – Lectură Alina Purcaru
13 mai ora 09.00 – Interviu Mihaela Simina
13 mai ora 18.00 – Lectură Mihaela Simina

După ce vor fi postate pe paginile de socializare 7ARTE, smARTkid și SOS SATELE COPIILOR, toate video-urile rezultate din proiect vor fi încărcate pe www.smartstory.ro alături de interviuri prin care scriitoarele se prezintă, de această dată, și părinților.

Proiectul SOS LECTURĂ al Asociației 7 ARTE este o inițiativa de promovare a lecturii și scriitorilor contemporani, care beneficiază de co-finațare din partea Administrației Fondului Cultural Național, AFCN, finanțare obținută în urmă unui concurs de proiecte din sesiunea 2019.

Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în august 2015.  Încă de la înfiinţare 7 ARTE a oferit concepte unice, precum atelierele de lectură pentru copii cu invitați scriitori şi ilustratori de carte, în spaţii neconvenţionale, concepte care s-au dovedit un model de succes, preluat acum şi de alţi furnizori din piaţă.

Anual, în luna martie organizăm ateliere în școli, biblioteci și librării, pentru a celebra Luna Femeii prin lectură. Aducem în față copiilor poveștile unor femei remarcabile, cu biografii reale sau personaje literare, care pot fi considerate modele pentru orice generație.

Din 2017, Asocaitia 7 ARTE are un parteneriat cu SOS SATELE COPIILOR  și, de asemenea cu EDUCAB. În virtutea acestor parteneriate 7 ARTE organizează caravane cu scriitori atât în comunitatea SOS SATELE COPIILOR cât și în comunitățile defavorizate din satele țării. Prin intermediul bibiliotecilor partenere EDUCAB, 7 ARTE a dus scriitorii contemporani în față a peste 300 de copiii și a donat cu ajutorul ARCCA peste 300 de volume noi de literatură contemporană copiilor şi adolescenţilor din sate, împreună cu rechizite necesare la şcoală.

Autorii care fac parte din proiectele 7 ARTE sunt autori mainstream, dintre cei mai iubiți de copii și apreciați de critică literară. Din 2015 până în prezent la atelierele 7 ARTE au participat autori precum: Lavinia Braniște, Ioana Nicolaie, Carmen Tiderle, Mihaela Simina, Irina Georgescu, Mihaela Cosescu, Alexandra Rusu, Claudia Groza Lazăr,  Cristina Andone, Ciprian Măceșaru, Daniel Eberhat, Iulian Tănase, Andrei Crăciun, Vladimir Drăghia, Dan Mircea Cipariu, TO Bobe și două autoare din Marea Britanie, Amber Lee Dodd și Claire Barker.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :103


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro