spot_img

#Contactless Art Wall- Apel de proiecte pentru artiști

#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară on-line, cu activări și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune. Cei șase artiști fac parte din portofoliul Galateca, fiecare lucrarea participând fie la un proiect solo, fie la expoziții de grup găzduite în galerie. Artiștii aleși împreună cu Anca Boeriu au fost Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Iulian Anghel, Bogdan Cazacincu, Vlad Tenu. Apoi proiectul s-a dezvoltat pe măsură ce situația de urgență și pandemia Covid 19 s-a prelungit, prezentând un artist pe zi. După primele trei săptămâni #Contactless devine o platformă on-line de susținere a artei contemporane. Astfel, începând cu luna aprilie, galeria Galateca inițiază partea a doua, #Contactless art wall, lansând un apel de proiecte pentru artiști, care se va încheia pe 17 aprilie, ora 24. 

”Ne dorim să curatoriem proiecte reprezentative pentru arta contemporană, dar și pentru perioada dificilă pe care o traversăm. Arta trebuie să rămână un catalizator al emoțiilor, un generator de sentimente pozitive, să dea forță și să rămână conectată la realitate.

 

Cu susținerea Expo Arte lansăm  #Contactless Art Wall, un proiect ce va cuprinde o selecție din lucrările trimise, filme sau imagini reprezentative, aminatii sau stari,  curatoriate de echipa Galateca și care vor fi expuse în spațiu virtual, într-un concept inovator, pe site, facebook și instagram, zilnic la aceeași ora.

 

Săptămânal vom iniția o serie de art talks, la care vor participa atât artiști care sunt deja o prezenta importanta le scena culturala, cât și artisti emergenti pe care îi invităm să interacționeze cu publicul on-line, o dată pe săptămână, sambata, la aceeasi ora.

Proiectul isi propune sa faciliteze cunoașterea unor interesanți artiști contemporani români, o radiografie a evoluției artei în România în ultimii 30 de ani realizată chiar de ei, artiștii contemporani, percepția individuală și influența pe care o are solitudinea asupra creației și cum percep izolarea.

Împreună cu Expo Arte si AQUA Carpatica oferim câteva premii surpriză, pe  care le vom dezvălui la inceperea expozitiei, pe 18 aprilie, iar pe măsura ce proiectele on-line sunt descoperite de către public vom adăuga si noi parteneri care doresc să sustină acest demers.” – anunță galeria Galateca.

https://www.facebook.com/events/2451887765122646/

 

 

#Contactless Art Wall

partea a doua – aprilie 2020
proiect expozițional on-line
Apel de proiecte pentru artiști

Suntem în izolare, dar creativi: fii parte din proiectul expozițional on-line  #Contactless Art Wall !

Trimite imagini/filme/aminații cu cele mai recente sau cele mai interesante lucrări ale tale, un statement și o stare.

Proiectele selecționate vor fi expuse în spațiul virtual, într-un concept inovator, precum și pe facebook și instagram, pentru a fi descoperite zilnic la aceeași oră.

 

Aplică până pe 17 aprilie, ora 24.00 pe galerie@galateca.ro, astfel: 

 

– la SUBIECT: #Contactless Art Wall + NUME

 

– ideea #contactless  – efectul artei în condițiile interacțiunii online, 2-3 imagini cu lucrări noi sau considerate potrivite pentru tema și/sau imagini cu stări, ambient sau din lucru, animații, filme de maxim 3-5 minute

–  imaginile cu rezoluție bună (ideal 300 dpi) cu lucrarea/lucrările trebuie să fie însoțite de un statement scurt, maxim o jumătate de pagină A4

 

– o scurtă biografie scrisă și ideal ar fi însoțit de prezentări video de maxim 2-3 minute ale artiștilor sau un portret

 

– lucrări pot fi de toate tipurile: pictură, sculptură, grafică, arte aplicate și design, foto-video, animație, artă digitală, performance, sunet etc

 

– condiții: imagini ale lucrărilor de rezoluție foarte bună, lucrările să aibă detalii despre tehnică, an etc.  și să nu facă parte din colecții private

 

 

Durata expoziție virtuale, partea a doua – 1 lună

 

Proiect inițiat și organizat de Galateca și realizat cu sprijinul ExpoArte, Neo Art România și Aqua Carpatica- anunță galeria Galateca.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508