spot_img

VLAD CRAIOVEANU, special guest-star în spectacolul RADIO, la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Vlad Craioveanu, unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți oameni de radio, este special guest star-ul spectacolului  RADIO de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop, ce se va juca sâmbătă, 7 martie 2020, ora 19:00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Sala Amza Pellea.

Cunoscut publicului pentru emisiunile realizate în FM la peste 14 posturi de radio, printre care amintim PRO FM, Radio Guerrilla, Tanănana, Radio 21 sau Smart Radio sau pentru emisiunea ZERO de la PRO TV, Vlad Craioveanu se întoarce în Craiova natală pentru a face parte din reprezentația spectacolului Radio de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop.

Cea mai recentă premieră a Naționalului craiovean se bucură de un mare succes, atât în rândul publicului cât și al criticilor de specialitate, dovadă fiind nenumaratele cronici apărute în publicațiile naționale de specialitate, dar și recenta nominalizare a lui Sorin Leoveanu la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Barry Champlain.

Regizorul Bobi Pricop a făcut un spectacol fascinant despre demenţa patologică a lumii cu un text de Eric Bogosian, „Talk Radio”, premiat cu Premiul Pulitzer în 1987 şi ecranizat de Oliver Stone în 1988. E surprinzător să vezi cum o emisiune radiofonică de aproape două ore, redată ca atare pe scenă, devine atât de palpitantă și pe plan vizual.- Oana StoicaScena9

 

Sorin Leoveanu ne ține în priză pe toți preț de vreo două ore. Se situează constant la cotele performanței. Își construiește personajul din voce și din atitudini. Este ba dur, ba căutat astfel, ba fals antipatic. Poartă masca brutalității. De autoprotecție. Este cel căruia nu îi pasă, nu se teme de nimeni. Care își ia în răspăr și șefii, și ascultătorii. Numai că vinerea aceea fiind cu totul altfel, tot mai altfel ajunge să fie și personajul interpretat de Sorin Leoveanu. Vulnerabil, tot mai uman, tot mai nesigur, scârbit de alții, de America în primejdie, de sine. – Mircea Morariu, Revista Amfiteatru

 

„Mi-am petrecut copilaria ascultându-l pe Andrei Gheorghe. Acel „Salutare, națiune!”, auzit în miez de noapte la căşti. Midnight Killer era genul de emisiune care te ducea în toate direcțiile, cu o atmosferă de libertate absolută, se putea spune cam orice. Asta cred că era cel mai fascinant: neprevazutul către care accelera Andrei Gheorghe cu mult umor negru, un cinism total hipnotizant şi replici geniale.

E un privilegiu să pot readuce pe scenă puțin din nostalgia acelor ani, aşa cum o percep eu, să experimentez cu felul în care doar o voce care pătrunde prin întuneric în mintea ta devine spectacol. Mi s-a părut o provocare minunată, aceasta de a găsi dinamismul şi confilctul în întâlnirea dintre voci. Mi-am dorit ca acest spațiu sonor să devină cât se poate de concret. Aşa că pe scenă nu se întamplă prea multe acțiuni, cum suntem obişnuiți. Povestea se desfăşoară mai curand în mintea spectatorilor, acolo sunt imaginați şi prind viața cei care sună în direct.”
Bobi Pricop, regizorul spectacolului

Bobi Pricop, unul dintre cei mai inovativi și suprinzători tineri regizori, candidat, începând cu anul trecut, la Premiul Europa pentru Teatru, este la cea de-a patra montare la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, după PROFU′ DE RELIGIE de Mihaela Michailov, ILUZII  de Ivan Vîrîpaev și AUTORUL de Tim Crouch.

Radio vorbește despre nevoia fiecăruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispoziție, căutăm să le vorbim celorlalți despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emoțiile, curiozitățile, așteptările sau neîmplinirile noastre. Sperând că, la capătul mărturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

 

„Vreau să vă aud. Ce-aveți de gând să faceți pentru țara asta. Aici. La Radio. Night Talk. Ultima noastră scăpare. Oamenii nu mai știu să vorbescă unii cu alții.”

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

RADIO
de Eric Bogosian
traducerea Silvia Năstasie
regia Bobi Pricop
scenografia: Nikola Toromanov
muzica live: Eduard Gabia
cu: Sorin Leoveanu, Gabriela Baciu, Ștefan Cepoi, Constantin Cicort, Iulia Colan, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Alina Mangra, Dragoș Măceșanu, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Marian Politic, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Vlad Udrescu, Cătălin Vieru.

Durata spectacolului: 2 ore (fără pauză)

 

Prețul biletelor este 45, 35, 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44, 34, 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/754

Contact Agenția teatrală:  Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului / Telefon: 0251.413.677 / Program: Luni-Vineri 11:00-19:00; Sâmbătă-Duminică 12:00-19:00.

Spectatorii din București care vor să vadă acest spectacol, o pot face folosind  

N a V E T a    C U L T U R a L Ă  – ultimele bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/778

 

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

https://tncms.ro

https://www.facebook.com/tncms.oficial

https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508