spot_img

Nil Mladin, câștigătorul trofeului “Dan Mizrahi” la ediția a X-a a Concursului “Drumul spre celebritate”

Pe 26 și 27 octombrie 2019, în atmosfera de poveste a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, s-a desfășurat ediția a X-a a Concursulului Internațional “Drumul spre celebritate”.Tineri din Kazahstan, Republica Moldova și România au interpretat programe variate, spectaculoase, uimind spectatorii și juriile de specialitate din care au făcut parte: pianistele concertiste: dr. Ilinca Dumitrescu sau Mădălina Pașol, compozitoarea Diana Gheorghiu, reprezentantă a Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Sebastian Crăciun – președintele Asociației Pro Valores. Zeci de tineri pianiști, profesioniști sau iubitori ai instrumentului cu claviatură, au oferit o întrecere de înalt nivel artistic, un maraton muzical de neuitat, evoluțiile acestora fiind  rasplătite cu numeroase premii oferite de: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Samsung, Glove Technology Romania, Orange, Fairvalue Consulting, Federația Comunităților Evreiești din România, HEIDI CHOCOLAT, Institutul de Arte, Senia Music, Royal Art Mogoșoaia, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Radio România Cultural. Câștigătorul Trofeului, care în acest an a purtat numele pianistului Dan Mizrahi, a fost declarat Nil Mladin.

Acesta este absolvent al Colegiului Național de Muzică George Enescu din București. La vârsta de șase ani a început studiul pianului la Școala de muzică “Iosif Sava” din București sub îndrumarea prof. Viorica Nistoroiu, iar în clasa a V-a s-a transferat la Colegiului Național de Muzică “George Enescu”, unde a studiat în continuare cu același îndrumător. Din luna septembrie a anului 2018, Nil Mladin studiază pianul la clasa profesoarei Joanna MacGregor la Academia Regala de Muzica din Londra, unde a fost admis cu o bursa integrala. Tânărul pianist este laureat cu premiul I la concursuri naționale și internationale: “Olimpiada Nationala de Muzica” (2017), Concursul Național „Victor Giuleanu“, Concursul „Irina Satchi“ (premiul Cesar Franck) (2016), Concursul International „Tudor Dumitrescu“ (2016), Concursul Internațional „Millenium Piano“, Concursul Național „Gradus ad Parnassum“ si Concursul International „Pro Piano“. A participat la cursuri de măiestrie cu pianiști importanți precum: Rustem Hayroudinoff, Leon McCawley, Martin Hughes, Gordon Fergus-Thompson, Tessa Nicholson, William Fong, Daniel Goiţi, Imre Rohmann, Florian Mitrea, Adrian Suciu, Cordelia Höfer Teutsch, Maria Masycheva, Georgy Gromov, Håkon Austbø si Stefan Arnold. A cântat alături de orchestra Filarmonici “Ion Dumitrescu” din Râmnicul Valcea și orchestra Colegiului National de Muzica “George Enescu”. Dintre aparițiile importante ale tânărului pianist, amintim pe cele de la Muzeul “George Enescu”, sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică Bucuresti, Studio Niculescu de la Berlin, Institutul cultural romăn de la Viena, si pe cele din Franta, la Corrèze, Monedieres și Paris.

Nil Mladin, pe lângă importantele premiile în bani și produse, a obținut un concert cu Orchestra de Cameră Radio (6 mai 2020), un concert cu Orchestra Filarmonicii  “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, în cadrul Festivalului “Tinere talente”, un turneu national de recitaluri sub genericul “Citadele muzicale” și la invitația Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, va fi prezent în luna august 2020, la cea de-a XVI a ediție a Concursului Internațional de la Tokyo, organizat de Romanian Music Society, organizație condusă de doamna Kazuko Shimada.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508