Lecturi românești la ”Ottobre in Poesia”, în Sardinia

oct. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Ofelia Prodan este unul dintre invitații celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internaţional Ottobre in Poesia, care va avea loc în Sardinia între 18 – 27 octombrie 2019. Sâmbătă, 19 octombrie 2019, la Chiaramonti, începând cu orele 11:00, poeta va avea o lectură publică acompaniată de duetul muzical sard Maurizio Casu – Davide Bassu, iar de la 18:00 va citi, în centrul istoric al orașului, câteva poeme din cartea sa recent apărută în italiană (Elegie allucinogene, ed. Forme Libere, trad. Mauro Barindi). Lecturile autoarei vor continua în orașele sarde Tempio Pausania (20 octombrie) și Tissi (27 octombrie). Textele care vor fi citite au fost traduse în italiană de Paola Sini și Mauro Barindi.

 

 

Ofelia Prodan a debutat editorial în 2007, cu Elefantul din patul meu (Premiul pentru Debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, 2008), ultimele ei cărți apărute până în prezent fiind Voci cu defect special. Jurnal de facebook (Paralela 45, 2018) și Elegie allucinogene (Forme Libere, 2019). În Italia, a participat deja la mai multe festivaluri, printre care Festivalul Internațional de Poezie Palabra en el mundo (Venezia, 2018) și Festivalul Literar al Sardiniei L’Isola delle Storie (Gavoi, 2019). Este laureată a Premiului Internaţional de Poezie şi Proză Napoli Cultural Classic, ediţia a VIII-a, 2013, câştigând Premiul I la secţiunea POESIA in lingua straniera. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi PEN România.

 

Număr de vizualizări :935


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro