Ioan Sbârciu expune ”Peisaj Infinit”, la MNAC

oct. 29th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 31 octombrie 2019, ora 19.00, la Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti, (MNAC) /  Parter – Sala de Marmură, va avea loc vernisajul expoziției ”Peisaj Infinit- Ioan Sbârciu”.

 

PEISAJ INFINIT. IOAN SBÂRCIU

Cu sprijinul: Greentek Lighting, Andr, eea Stănculeanu (Sector 1 Gallery)
Asistență tehnică: Bencze László

31.10.2019 – 29.03.2020

Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti, (MNAC) /  Parter – Sala de Marmură

Vernisaj: 31.10.2019, ora 19.00

 

De câteva decenii bune, Ioan Sbârciu joacă rolul unei figuri centrale în cadrul fenomenului pedagogic, artistic și managerial intitulat, cu un termen ambițios și doar parțial acoperitor, Școala de la Cluj. În calitate de profesor, rector și manager cultural, artistul a instituit un model pentru generațiile mai tinere de colegi. Ca pictor, și-a croit un drum special în istoria modernității românești, prin capacitatea unică de a orchestra spații picturale ample, încărcate cu straturi și rețele de culoare complexe.

 

Expoziția de la MNAC este de fapt o instalație fără precedent în România, o pânză monumentală (lungă de 28 metri și înaltă de 5) care umple emblematica Sală de Marmură a muzeului, devenind astfel un obiect sincretic, ce aparține deopotrivă picturii și sculpturii.

 

 

Număr de vizualizări :357


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro