spot_img

Conferinţele BookLand Evolution, la Tulcea

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre educație. Se pare că, ușor, ușor, românii realizează importanţa acestui pilon care stă la baza existenței unei societăți civilizate. Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution. Conferințele le prezintă profesioniști consacrați care vin să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

Anual conferințele poposesc în 23 oraşe, reunind ~20,000 liceeni și studenți cu ~200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere. În sesiunea de toamnă-iarnă Conferințele BookLand Evolution revin pe 31 octombrie 2019 în Tulcea, la Palatul Copiilor (Str. Dobrogeanu Gherea nr. 4A), în intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitați să vorbească: Daniela Tudor, Adrian Tudor, Ştefan Răileanu, Monica Ţuţuianu, Călin Irinel, Daniel Farcaş si Dima Nicoleta-Lucia Lupu.

Daniela Tudor – Psiholog logoped: „În calitatea mea de psiholog-logoped, mă preocup de educarea/reeducarea limbajului și comunicării. Personal, consider că menirea unui logoped nu este doar aceea de a educa/corecta pronunția, de a sprijini o persoană în a dobândi abilitatea de a comunica verbal ci și de a promova un mod asumat de a exprima ceea ce gândim. Este la fel de important și ceea ce vorbim și cum vorbim. Prin participarea mea la aceste conferințe îmi doresc să măresc gradul de conștientizare a impactului pe care cuvintele rostite de noi îl pot produce asupra celorlalți. Pentru mulți dintre noi cuvintele fac parte din rutină. Sunt însă multe persoane care fac un efort susținut pentru a le putea utiliza. Nu este păcat ca, cei norocoși, care au dobândit natural această abilitate, să le folosească fără a gândi în prealabil? Fără a fi conștienți de impactul lor? Răvaș dintr-o plăcintă chinezească: ,’Respectă puterea cuvintelor. Alege-le cu grijă!'”

Adrian Tudor – Redactor Şef Ziarul „Tulcea Noastră”: „Într-o societate în care singura constantă e schimbarea, pentru a nu ne uita ‘Nordul’ și a merge în direcția potrivită e necesar să oferim tinerei generații tot suportul pentru a continua ceea ce am început noi. Respectul, intuiția, creativitatea și inteligența emoțională a acestor tineri pot salva valorile unei țări. Însă ele trebuie cultivate de la cea mai fragedă vârstă. Astăzi tinerii sunt mai puțini materialiști decât părinții lor. Mai preocupați de calitatea mediului. Mai voluntari. Este suficient să avem încredere că suntem pe calea cea bună? Sau suntem încă la început?”

Ştefan Răileanu – Cercetător ştiinţific INCDDD Tulcea, Medic veterinar: „Menirea mea a fost să lucrez cu animalele. Iubesc caii și cred că putem învăța multe de la ei: iertarea – căci ei uită după 3 sec că le-ai dat o cravașă, atitudinea – pentru că ei știu să își facă intrarea și parteneriatul –  loialitatea lor fiind efectiv inspirațională.”

Monica Ţuţuianu – Change Architect: „La orice vârstă a vieții  noastre suntem ceea ce facem din noi. Spre deosebire de matematică, fizică și celelalte științe, dezvoltarea personală nu ne poate fi predată, nu există un corp de cunoștințe care, odată însușit, ne asigură că suntem OAMENI. Trebuie să o luăm cu toții de la zero, trecând prin toate probele și toate încercările, cu direcții sau modele pe care, cel puțin la început, nu le-am ales noi. Dar, pe acest drum, avem aliați formidabili. Cărțile și oamenii din jurul nostru ne ajută să trăim mai multe vieți odată, să primim lecții accelerate și să beneficiem de efortul celor care s-au dedicat unui subiect mult mai mult decât am putea să o facem noi, în timpul limitat pe care îl avem să CREȘTEM. Înconjurați de cărți bune și de oameni pe care să îi admirăm, care ne pot oferi îndrumare, modele, feedback, susținere, drumul către devenire e mai scurt și mai frumos.”

Călin Irinel – Jurnalist, Preşedinte ONG, Secretar Administrativ: „Timpul este cel mai preţios dar din această viaţă! Noi alegem, de cele mai multe ori, cum ni-l petrecem. Cât suntem copii, ne cam spun alţii ce să facem cu timpul nostru. Şi bine fac! E ca un rău necesar… Doar aşa vom şti, mai târziu, să preţuim timpul nostru. Aşadar, nu pierdeţi nici acum timpul pentru că, aşa cum spunea şi Seneca, nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru! Iar timpul nostru e cu atât mai valoros cu cât îl petrecem alături de alţii, de timpul lor: în familie, la şcoală sau serviciu. Nu vă feriţi să fiţi generoşi cu timpul vostru! E cel mai preţios dar… așadar dăruiți!”

Daniel Farcaş – Trainer şi Consultant în Nutriție: „Misiunea mea este de a sprijini oamenii să își îmbunătățească sănătatea, nutriția, stilul de viață, să își controleze kilogramele și să devină cea mai bună versiune a lor. Motto-ul meu este ‘Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc în care va trebui să trăiești.’ Abia aștept să împărtășesc tinerilor câteva trucuri care-i vor ajuta mult în alimentație!”

Dima Nicoleta-Lucia Lupu – suNT ciNe vReau să fiU: „SuNT ciNe vReau să fiU! suNT uN OM feRiciT! Îmi coLoreZ viaȚa cu muuuuLte zâmbete 🙂 🙂 :). și mă bucur de fiecare seCuNdă a vieȚii. FieCare cLipă o primesc cu braȚeLe deschise și-i zâMbesc ;). Refuz să mă întristez penTru NiMiCuri, prefer să mă zâMBăresc de orice NiMiC. SuNT uN OM HAiiiiiHUiiiii priN viaȚa Lui!!!!”

În parteneriat cu Liceul de Arte ,,George Georgescu” din Tulcea pe scena BookLand va avea loc și  un mini concert de muzică de cameră (vioară, pian) și duet susținut de elevii Chiriță Ana, Cărare Ayana, Gheba Maria, Fucigiu Alexia, Chiosea Ioan, Botoșencu Maria şi Gheba Ana sub îndrumarea doamnei profesoare Chiriță Lăcrămioara.

Intrarea este LIBERĂ!

https://book-land.ro/tulcea/

www.book-land.ro/conferinte , www.facebook.com/BookLandConferintesiTabere/ , https://www.youtube.com/c/BookLandConferintesiTabere

Sponsori: Nuclearelectrica, Wipro, Deutsche Leasing, Asevi, Caroli Foods, Mediapost Hit Mail, Touch Antibacterial, Sana, Qplaster, Stand for Development, STILL Material Handling, Metron Group, IntegralEdu, Di Bas, Kiwi Finance, Genco 93, Ipso Agricultura, Ivatherm, Lugera – The People Republic, Lampart, Dagmar, Licurici Impex, Antalis, Gradinariu, Kirchhoff Automotive, Paflora, Tractor Proiect Comert, Maleo, Loncolor, Stabilus, Murnic TRPC, RAP Development, Synergy Group, Filip Spedition, Nedeias, Alpha Pompe, R-Proserv, Optiserv, All Cio, VLG RO, Perfect Care Distribution, Soft Media CTS, Orild Com, Octagram Creative, Voestalpine, Midanif, IFMA, Sartorom, Advertising & Design Partner, Sagrod, Ulma Packaging, CET-Central European Translations, Asociatia EDUC, Terra Dinamic, Romania Travel Plus, Heckler Romania, Amitech Impex, Hora, Prosalv, Plastinvest, Snijana, Phoenix Contact, Grup Petrol Marin, Alcam International, Techno Dopo Total, International Alexander, Heidi Chocolate, Cumpana

Parteneri: Magic FM, Rock FM, Agerpres, Romania Libera, Rol.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Eva.ro, Intuitext, Didactic, SuntParinte, ExamenulTau, IQool, Suplimentul de Cultura, Ceasca de Cultura, Centrul de Parenting, Sfatul Parintilor, Kreatoria.ro, BlitzTV, ANOSR, EESTEC, Palatul Copiilor Tulcea

BookLand a luat naștere în 2011, ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de peste 600 zile care a  vizitat anual peste 40 orașe. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturală BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferinţe BookLand Evolution şi platforma www.inPractică.ro completează abordarea social-educațională asumată. În cele 6 ediții Conferințele BookLand Evolution s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri cărora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi și recomandări. Iar în cadrul celor 7 ediții ale Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!” peste 1,200 tineri au fost încurajați prin workshop-urile și lectura zilnică să prețuiască timpul liber și echilibrul fin dintre distracție și educație.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508