spot_img

Bienala Arte Decorative 2019, ediția a IV a

În perioada 2 – 30 noiembrie 2019 se va desfășura ediția a IV a Bienalei Arte Decorative, iar în ziua de 9 noiembrie, ora 14.00, va avea loc vernisajul expozițiilor și  decernarea premiilor Bienalei la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoşoaia.

Anul acesta organizatorii propun un program de expoziții și conferințe, unde se pot vedea lucrări ale artiștilor vizuali care se exprimă în materiale specifice ceramică, sticlă, metal, textile, mix media.

Evenimentele se desfășoară pe parcursul a 29 de zile la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, Mogoșoaia (Sala „Palatului Brâncovenesc”, „Ghețărie”, „Cuhnia”, Sala „Foișor”), Galeria „Senso” și în Galeriile U.A.P din România: Galeria „Orizont” și „Galateea Contemporary Art”.

132 de artiști din toată țara expun peste 140 de lucrări specifice artelor textile (convențional/neconvențional și fiber art), artei ceramice, metalului ori mixed media (experiment și instalații).

„Această ediție a fost concepută ca o „punte” de legătură între generații, o intersecție dintre convențional, neconvențional, prezent și viitor, ca o mică incursiune prin istoria artelor decorative. Sunt invitați să expună artiști consacrați care au adus o contributie majoră prin operele lor, marcând puncte de cotitură în dezvoltarea artei decorative contemporane românești.
Alături de alți artiști, dintre invitații acestei ediții fac parte pionierii școlilor de arte, profesori formatori pentru generații întregi sau artiști independenți, inovatori, ori formatori de tendințe.
La fiecare ediție organizatorii propun o temă comună, iar anul acesta pigmentul a fost ales ca numitor comun, regăsit în toate materialele de exprimare ale artiștilor vizuali din domeniul artelor decorative. În cadrul evenimentului a fost introdusă seria de conferințe (Artist în atelier) prin care artistul explică procesul de creație „devoalând” modul în care ia naștere opera.
O noutate a ediției este prezența departamentului de Arte Textile și Design al UNArte București, studenți coordonați de profesorii lor, care expun o serie de lucrări prin care intuim tendințele viitoare ale artelor textile.” Georgiana Cozma (curator general)

În cadrul fiecărei ediții a Bienalei, un juriu de specialitate format din artiști de marcă și critici de artă vor acorda premii artiștilor. Pentru acestă ediție s-au creat și premiile publicului, acordat câte unui artist din fiecare galerie participantă pentru lucrarea aleasă prin vot de către vizitatori, printr-un sistem de votare în galerii.
Premiul Publicului va fi decernat în 30 noiembrie 2019, ora 16.00, odată cu lansarea catalogului Bienalei. Votarea lucrării preferate de către publicul se va derula în perioada 9 – 24 noiembrie 2019.

Galerii în Bienală:
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia: Sala Palatului Brâncovenesc, parter; GhețăriaCuhnia, Sala Foişor, curtea Palatului Mogoşoaia.
2 – 30 noiembrie 2019
Strada Valea Parcului nr. 1 Mogosoaia, jud. Ilfov
Program: marți – duminică: 09.00 – 17.00
Galeria Senso
6 – 30 noiembrie 2019
Calea Victoriei nr. 12C (colț cu Lipscani), la etajul 1, Sector 3, București
Program:  luni – duminică: 12.00 – 20.00
Galeria Orizont
8 – 30 noiembrie 2019
B-dul Magheru, nr. 34 A, București
Program:  luni – vineri: 11.00 – 19.00
Galeria Galateea Contemporary Art
09 noiembrie – 09 decembrie 2019
Calea Victoriei 132, București
Program:  luni – vineri: 12.00 – 20.00

Curator general: Georgiana Cozma
Co-curatori: Marian Gheorghe, Claudia Mușat, Relu Bițulescu, Marijana Bițulescu, Daniela Frumușeanu, Vladimir Cioroiu, Dan Liviu Roșeanu, Nicolae Moldovan, Cristiana Popescu Russu.
PR.: Anca V. Dragu
Grafician: Bogdan Mateiaș
Voluntari:  Livia și Laura Greaca, Simina Mirea, Ionela Apetrii, Liana Bădălău

Mulțumiri co-organizatorilor și sponsorilor Catena pentru Artă, Fildas Art și Rembrandt Art Centre pentru implicarea în proiect, partenerului evenimentului, Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, partenerilor media și tuturor voluntarilor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediții.

 ………………………………………………………………………………

U.A.P. din România l Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest

https://www.facebook.com/galeria.galateea/
www.galateeagallery.com/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508