spot_img

Atelierul susținut de Oana Pellea la Cluj i-a cucerit pe participanții care au venit să învețe arta public speaking-ului

Atelierul de vorbit în public” susținut de Oana Pellea la Cluj, pe 16 octombrie 2019, a adus celor 12 participanți foarte multe emoții. Organizatorul evenimentului și fondatorul proiectului „Cărțile pe față”, care a creat în Cluj peste 30 evenimente culturale în ultimii 5 ani, Victor Miron se bucură foarte mult că demersul său a avut succes, mai ales pentru că workshopul a fost gândit și ca o pregătire pentru vorbitoarele care vor urca pe scena conferinței TEDxZorilorWomen2019, pe 8 decembrie.

Eu am participat în trecut la acest atelier și m-am gândit că ar fi foarte util pentru speakerii invitați la conferința TEDxZorilorWomen2019, dar și pentru alți oameni care vor să trăiască această experiență. A fost o întâlnire absolut emoționantă pentru toți cei 12 participanți, pentru că Oana are un stil fascinant de a preda și de a oferi informații. O face într-un fel foarte personal și îi apropie pe participanți cu povești din propria viață și experiență profesională. Este un tip de atelier foarte valoros, care pune accent pe cultivarea și transmiterea emoției”, spune Victor.

 

Așa cum îi spuneam și doamnei Pellea la sfârșitul atelierului de public speaking la care am participat, cele șase ore petrecute împreună au însemnat nu numai câteva idei extrem de prețioase în ceea ce privește gestionarea emoțiilor și conștientizarea limbajului non-verbal, ci și o frumoasă călătorie; călătorie pe care am făcut-o mai ales înăuntrul meu, acolo unde, pe parcursul workshop-ului am deschis niște ferestre pe care intenționez să le las deschise, astfel încât să rămân cât mai mult conectată la ceea ce se află în străfundul ființei mele. Așadar, pot spune că deși acest curs a durat câteva ore, efectele lui continuă și acum și sper să o facă timp îndelungat! Iar acest lucru se datorează modului fascinant în care Oana Pellea reușește să-ți insufle anumite idei”, declară scriitoarea Camelia Cavadia despre experiența trăită la atelier.

 

Următorul atelier cu Oana Pellea va avea loc 19 februarie, la Cluj. Până atunci, Victor pregătește conferința TEDxZorilorWomen, care va avea loc pe 8 decembrie 2019, la Grand Hotel Napoca din Cluj, iar în acest moment mai sunt disponibile doar 210 bilete din cele 1010 puse în vânzare. Tema „Bold+Brilliant” va reuni șapte vorbitoare, printre care se numără scriitoarea Camelia Cavadia, Elizabeth Sagan, bookstagrammer și medicul nutriționist Mihaela Bilic. Evenimentul va fi prezentat de jurnalista Andreea Roșca împreună cu Victor Miron, iar Irina Margareta Nistor va fi translatorul conferinței.

 

TED este o comunitate globală, nonprofit, dedicată oamenilor din diferite culturi și domenii de activitate, care caută o înțelegere aprofundată a lumii. Dezvoltată în jurul conceptului potrivit căruia ideile au puterea de a schimba comportamente, vieți și, în cele din urmă, lumea, TED a fost creată cu scopul de a răspândi aceste idei sub forma unor discursuri scurte, puternice și de impact, cu o durată de 18 minute sau mai puțin. TED a luat naștere în 1984 ca o conferință pe teme desprinse din tehnologie, divertisment și design, iar astăzi conferințele acoperă aproape toate subiectele de interes, de la știință la încălzirea globală, susținute în peste 100 de limbi. Între timp, din TED s-a format separat seria de evenimente TEDx, cu scopul de a împărtăși și de a dezbate subiecte de interes în comunități locale, din toată lumea.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508