Nominalizări la Premiul liceenilor, în cadrul FILIT 2019

sept. 30th, 2019 | By | Category: Postcard

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT și Inspectoratul Școlar Județean Iași continuă proiectul „Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte”, proiect care se derulează încă de la prima ediție a festivalului, apreciat deopotrivă de public, elevi și scriitori români.  Juriul de anul acesta este alcătuit din elevi pasionați de lectură de la 11 licee ieșene, care vor vota romanul câștigător.

Nominalizările Premiului liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2018 sunt:

  • Gabriela Adameșteanu – Fontana di Trevi 
  • Florina Ilis – Cartea numerilor 
  • Andreea Răsuceanu – O formă de viață necunoscută 
  • Bogdan Suceavă – Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi
  • Radu Vancu – Transparenţă 

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în cadrul Serii FILIT de duminică, 6 octombrie, de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, cu începere de la ora 18:00.

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT se bucură și anul acesta de implicarea Inspectoratului Școlar Județean Iași în vederea organizării evenimentelor literare comune. Astfel, scriitori și traducători vor participa la întâlniri și dialoguri deschise cu elevi din 17 licee din orașul și județul Iași, în cadrul proiectului FILIT „Scriitori printre liceeni”, dar și în cadrul proiectului „Casa Copilăriei” de la Palatul Copiilor Iași. De asemenea, profesorii de limbi străine se vor întâlni, alături de elevi, cu traducătorii străini în cadrul unor evenimente profesionale, dedicate traducerilor.

Programul detaliat al FILIT se regăsește pe site-ul www.filit-iasi.ro.

 

 

Număr de vizualizări :530


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro