spot_img

Începe cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de DUO ”Suzana Szörenyi”

În perioada 27 septembrie  – 6 octombrie 2019, se va desfășura la București, cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi, un eveniment artistic care pune în valoare DUO-ul pianistic și care, anul acesta, comemorează 90 de ani de la nașterea reputatului artist şi pedagog român al cărui nume îl poartă. Anul acesta au trecut de preselecția juriului 54 de muzicieni, dintr-un total de 108 înscriși, provenind din 15 țări: Austria, Canada, Cehia, China, Franța, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina și România. Ampla participare internațională confirmă interesul pentru acest tip de competiție muzicală, destul de rar întâlnită. Ediția din acest an a Concursului este organizată pentru trei categorii de tip duo: pian la patru mâini, două piane și categoria Duo Hobby. Concursul Internațional de Duo Suzana Szörenyi, organizat de Asociația MAJURA CHRIST, oferă interpreților dedicați acestui gen interpretativ scena ideală de afirmare, atât profesioniștilor în domeniu, cât și amatorilor. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Ediția 2019 a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi continuă promovarea muzicii românești, prin solicitarea unui repertoriu impus în care se regăsesc ,,Variațiunile pentru două piane pe o temă originală, op. 5” de George Enescu și ,,Efectus Papilio” de Sebastian Androne-Nakanishi – lucrare premiată la Concursul Național de Compoziție MAJURA 2018.

 

Etapa I a categoriilor de duo ,,Pian la patru mâini” și ,,Două piane” va avea loc în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București în zilele de 28 si 29 septembrie, între orele 14:00 – 19:30. Semifinala competiției se va derula în zilele de 1 și 2 octombrie la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, în intervalul orar 14:00 – 19:00. Finala Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, se va desfășura în 4 și 5 octombrie cu începere de la ora 16:00.

Etapa unică a secțiunii Duo Hobby – amatori și mixt va avea loc în 3 octombrie în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București, începând cu ora 17:00

 

Ediția cu numărul trei a concursului marchează celebrarea a 90 de ani de la nașterea regretatei pianiste Suzana Szörenyi, una dintre cele mai active și impunătoare personalități pedagogice ale Universității Naționale de Muzică București. Iată de ce, la această ediție comemorativă, juriile vor fi alcătuite în majoritate din discipoli ai Maestrei, care de-a lungul timpului s-au apropiat cu precădere de formula camerală a duo-ului pianistic și vocal-instrumental.

 

Concertul laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 6 octombrie, ora 19:00 în Sala Auditorium a Muzelui Național de Artă al României.

 

Intrarea este gratuită pentru cei care doresc să asiste la oricare dintre etapele și categoriile concursului. 

 

Concursul Internațional de DUO Suzana Szörenyi – ediţia a III-a 2019 este unul dintre proiectele dezvoltate până în prezent de Asociația Majura Christ și reunite pe platforma MAJURA MUSIC PROJECTS, alături de MAJURA DUO FESTIVAL, Concursul Național de Compoziție MAJURA și MAJURA MASTERCLASS. Mai multe detalii despre activitățile asociației pe www.majura.ro

 

Organizator: Asociația Majura Christ

 

Parteneri: 

 

Muzeul Național de Artă al României, Universitatea Națională de Muzică București,Radio România Muzical, Radio România Cultural, UCIMR, Senia Music, Florăria Altfel

 

Sponsor:  GarantiBank

 

Parteneri media: CARIERE, Agerpres, Observatorul cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Ceașca de cultură, Agenția de Carte, Societatea muzicală, 4 arte, Online Gallery.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508