Participarea României la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim

aug. 12th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 12-24 august 2019, la Ierusalim, va avea loc ediția cu numărul XLIV a Târgului Internațional de Arte și Meșteșuguri. Evenimentul, organizat de Primăria din Ierusalim, se va desfășura la Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool” și la Centrul de arte și meșteșuguri „Khutsot Hayotser”. În acest an, în contextul celebrării a 15 ani de la înființarea ICR Tel Aviv și a promovării valorilor și meșteșugurilor tradiționale, standul românesc va prezenta lucrări artizanale din sticlă realizate de artiștii plastici Jeni Costăchescu și Veniamin Moisincu. Cei doi artiști români vor susține seria de ateliere „Fascinația Sticlei”, în cadrul căreia publicul participant va descoperi multiplele valenţe artistice ale sticlei, familiarizându-se cu principalele tehnici prin care materialul topit poate fi prelucrat pentru a fi transformat în obiect de artă. Lucrările de sticlărie decorativă realizate de cei doi artiști români, inspirate din arta bizantină pe sticlă, fac parte din colecții personale sau decorează diverse spații publice din țară și din străinătate.

Programul de vizitare al târgului:

Duminică – joi, între orele 18:00 – 23:00

Sâmbătă, între orele 21:00 – 24:00

 

Detalii suplimentare: https://artfair-jer.com/universal_show/

Biletele se achiziționează de la casieria aflată la intrarea în târg.

 

Programul de activităţi al târgului cuprinde: expoziţia internaţională de arte și meșteșuguri; demonstrații de lucru; workshop-uri; spectacole de muzică și dans tradițional etc.

 

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare târg de profil din Israel. Anual, târgul reunește circa 200 de artişti şi artizani din Israel şi peste 60 de standuri naţionale, care prezintă obiecte decorative realizate în tehnici din cele mai diverse, de la metode și materiale tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. La ediția 2019 a târgului vor participa următoarele țări: Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Argentina, Ecuador, Indonezia, Bolivia, Etiopia, Armenia, Ghana, Guatemala, Brazilia, India, Africa de Sud, Germania, Zimbabwe, Republica Dominicană, Ungaria, Mexic, Madagascar, Turkmenistan, Sri Lanka, China, Nepal, Peru, Panama, Puerto Rico, Columbia, Cehia, Chile, România, Kirghiztan, Coreea de Sud, Tailanda, Rusia.

 

Număr de vizualizări :375


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro