Soprana Rodica Vică și Musica Ricercata, în concert la Ateneul Român

iul. 23rd, 2019 | By | Category: Eveniment

Soprana Rodica Vică, stabilită în capitala internațională a muzicii – Viena, revine la București pentru a susține un concert inedit:BaRockIN’ Transylvania. Evenimentul face parte din cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional „Vară Magică”, organizat de Lanto Communication, sub conducerea Ing. Dorin Ioniță. Joi, 25 iulie 2019, ora 19.30, pe scena Ateneului Român, soprana Rodica Vică va prezenta publicului bucureștean capodopere muzicale în primă audiție națională. Printre compozitorii ce se vor auzi în inima capitalei cu această ocazie se numără  Georg Philipp Telemann, Johann Sartorius, Carl Philipp Emanuel Bach, Anton Hubatschek și Wolfgang Amadeus Mozart. Lucrarea principală „Die Fürstengrille” („Capriciile unui prinț”), este o operă compusă la Sibiu, în 1797, de către Anton Hubatschek (1763-1813). Hubatschek a dirijat pentru prima dată în Transilvania, la scurt timp după premiera vieneză, opera „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart. Această operă are o valoare inestimabilă pentru noi, fiind  una dintre primele opere compuse pe actualul teritoriu al României.

Rodica Vică este o solistă invitată a multor opere și filarmonici atât din țară, cât și din străinătate, fiind, de asemenea, și câștigătoarea a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul I la Concursul Internațional de muzica barocă „La Stravaganza” Cluj- Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Buna Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreți. Odată̆ cu debutul său internațional în 2010, aceasta devine promotoarea muzicii vocale baroce pe plan național, propunând an de an programe repertoriale inedite și necunoscute publicului din România.

BaRockIN’ Transylvania, ingeniosul proiect al renumitului ansamblu Musica Ricercata, are ca misiune interpretarea, după trei secole de liniște, a unor lucrări muzicale compuse în Transilvania. Manuscrisele cărora li se va da viată au fost descoperite de către dirijorul Gabriel Bebeșelea în arhivele Sibiului. Acesta din urmă susține și conducerea muzicală a concertului.

 

Evenimentul încheie un turneu național, cu același nume, și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Cu acest prilej Musica Ricercata lansează un parteneriat valoros cu European Union Youth Orchestra (EUYO), considerată a fi cea mai importantă orchestră de tineret la nivel mondial.

 

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de bilete a festivalului, deschisă la Ateneul Român (intrarea din str. Benjamin Franklin nr. 1-3), de luni până vineri, între orele 14:00 – 19:00 sau online pe bilete.rohttps://www.bilete.ro/festivalul-vara-magica/festivalul-vara-magica-barockin-transylvania-25-iul-2019/?fbclid=IwAR0syEbOiXcQJQ9cXl_12zf0QQ5DWIR_QlhM8yNeMbeo8EKwd1jxoYRExa0

 

Număr de vizualizări :288


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro