Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”

iul. 24th, 2019 | By | Category: Proiecte

În perioada 09 – 11 august 2019, la Târgu Jiu desfășoară cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”. Festivalul-concurs este un eveniment anual, competitiv, organizat de Școala Populară de Artă, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, în colaborare cu posturi de radio și televiziuni naționale și locale, publicații, societăţi comerciale. Acest eveniment are ca scop descoperirea și promovarea a noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk. AgențiadeCarte.ro este partener media de tradiție.

 

Programul Festivalului:

– Vineri, 09 august, ora 1900, va avea loc tradiţionalul concurs de muzică,
iar după concurs, vor urca pe scenă: Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu,  OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu, ), CLIPA (câştigătorii ediţiei trecute).

– Sâmbătă, 10 august, ora 1900, continuă competiția muzicală dintre tinerii interpreți, iar de la ora 2030, vor urca pe scenă: Mircea Baniciu, Emeric Imre, Adrian Beznă și Nicu Zotta.

– Duminică, 11 august, ora 1900 – după Festivitatea de premiere și Gala Laureaților vor urca pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu: Vasile Șeicaru, Victor Socaciu,  Dan Vană și Ovidiu Mihăilescu.

Juriul este format din personalități de seamă ale folkului românesc: Dan Vană – preşedintele juriului, Ovidiu Mihăilescu – cantautor, Sorin Minghiat – interpret, Spiridon Popescu – poet, Maria Gheorghiu – cantautor și redactor Radio România, Loreta Popa –specialist Muzeul Literaturii Române, Sorin Bivolaru –profesor Școala Populară de Artă Târgu Jiu.

Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităților prezente cu această ocazie la Târgu Jiu, precum și lansări de carte.

Amfitrionii evenimentului sunt Adrian Beznă şi  poetul Andrei Maftei.

Directorul festivalului: Alexandru Bratu, managerul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

Teatrul de Vară din Târgu Jiu va fi gazda festivalului nostru, loc consacrat pentru desfășurarea acestui eveniment.

Prețul unui bilet este de 10 lei, pretul unui abonament pentru toate cele 3 zile este de 25 lei, iar pt copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă.

 

Număr de vizualizări :380


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro