spot_img

Cantus Mundi București Fest 2019 – patru zile de muzică, educație, joc și distracție alături de artiști celebri

Cea de-a treia ediție Cantus Mundi București Fest, cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică, se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, 11-14 iulie, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, între orele 10:00 – 00:00. Intrarea este liberă la toate activitățile și concertele din cadrul festivalului. Ca în fiecare an, Cantus Mundi București Fest aduce pe scenă artiști renumiți, care vor cânta alături de Corurile Cantus Mundi: Andra, Smiley, Irina Rimes, The Motans, Cristi Minculescu, Valter & Boro, Felicia Filip și Vunk. De asemenea, scena festivalului va fi animată de prezentatori precum: Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Flick, Popescu, Marius Constantinescu, Diana Munteanu și Cosmin Seleși. Toate concertele au ca scop transmiterea unui mesaj puternic: muzica ne poate uni, indiferent de condiție socială, etnie, capacități fizice sau psihice. Pe scena Mică Folk and Jazz Forest își vor da întâlnire: Sorin Zlat Quintet, Gașca Chitară Grozăvești, Nadia Trohin, Mircea Tiberian Group, Alexandra Ușurelu, Jazzy Jo, Emeric Imre, Irina Sârbu, Ducu Bertzi. Prezentator: Nino Tiron. 

Festivalul Cantus Mundi București, ajuns la cea de-a treia ediție, aduce pentru bucureșteni o plajă diversificată de activități culturale, educaționale, distractive și pline de viață. Pe lângă participarea alături de marii artiști pe scenele festivalului, activitățile de construcție a instrumentelor sau de învățare a dirijatului orchestrelor, pe care copiii le vor experimenta în festivalul nostru, aducem și atracții de divertisment combinate cu muzică, care vor însufleți atmosfera. Zona de bătaie cu apă și piscina cu bile sunt doar două dintre activitățile care vor anima copiii și îi vor face să se apropie de mișcarea Cantus Mundi, de comunicare și incluziunea socială. Marea minune care se întâmplă în cadrul acestui festival este că cei mici ajung să comunice mai bine și aibă încredere în ei, fără limite. În momentul în care cântă alături de cei pe care îi văd doar la televizor și devin colegi de scenă cu Smiley, Andra, Vunk, Iris sau Felicia Filip, acești copii câștigă ceva ce cred că lipsește întregii țări – încrederea că putem doborî orice limite, că putem urca pe orice culmi, atât timp cât visăm și credem că avem puterea să facem aceste lucruri. Pentru patru zile, peste 50.000 de bucureșteni se vor bucura de produsele culturale pe care Cantus Mundi, sprijinit de Primăria Municipiului București, prin Proedus, le va organiza în Parcul Herăstrău, în cadrul Cantus Mundi București Fest, ediția 2019. Emil Pantelimon, Manager Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

 

Cantus Mundi București Fest înseamnă patru zile de distracție pentru întreaga familie. 

 

În fiecare zi, între orele 10:00 – 22:00, cei mici se pot de bucura de activități precum: Follow Me Zone, Water Fight, Dj Zone, Piscina cu bile, Folk and Jazz Forest, Street Music, Ateliere, Grădina cu Jocuri.

Cea mai mare piscină cu bile ajunge în Herăstrău, la Cantus Mundi București Fest, unde peste o sută de mii de bile colorate așteptă copiii dornici de distracție.

Copiii au ocazia să cânte alături de artiști sau să se bucure de o porție de distracție răcoritoare – water fight. Distracția și muzica vor fi în toi cât e ziua de lungă!

 

Evenimentul este organizat de echipele Programului Naţional Cantus Mundi și Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu sprijinul Primăriei Bucureşti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive.

 

Program concerte Cantus Mundi București Fest 2019: 

 

JOI (11 IULIE)

20:30 – Concert Extraordinar al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijor: Anna Ungureanu și Corurile Cantus Mundi

Prezentator: Marius Constantinescu

VINERI (12 IULIE)

18:30 – Zoli Toth și Ansamblul de percuție Cantus Mundi

20:00 – The Motans și Corurile Cantus Mundi

21:00 – Andra și Corurile Cantus Mundi

Prezentatori: Diana Munteanu și Cosmin Seleși

SÂMBĂTĂ (13 IULIE)

20:00 – Irina Rimes și Corurile Cantus Mundi

21:00 – Smiley și Corurile Cantus Mundi

Prezentatori: Flick și Popescu

DUMINICĂ (14 IULIE)

20:00 – Cristi Minculescu, Valter & Boro și Felicia Filip, Corurile Cantus Mundi

21:10 – Vunk și Corurile Cantus Mundi

Prezentatori: Mihai Morar și Daniel Buzdugan

 

Program Scena Mică Folk and Jazz Forest:

 

JOI (11 IULIE)

22:00 – Sorin Zlat Quintet

23:00 – Gașcă Chitară Grozăvești

Prezentator: Nino Tiron

VINERI (12 IULIE)

16:00 – Recital Corurile Cantus Mundi

22:10 – Nadia Trohin / Mircea Tiberian Group

23:00 – Alexandra Ușurelu

Prezentator: Nino Tiron

SÂMBĂTĂ (13 IULIE)

16:00 – Recital Corurile Cantus Mundi

22:10 – Jazzy Jo

23:00 – Emeric Imre

Prezentator: Nino Tiron

DUMINICĂ (14 IULIE)

16:00 – Recital Corurile Cantus Mundi

22:10 – Irina Sârbu

23:00 – Ducu Bertzi

Prezentator: Nino Tiron

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508