Atelier de creație – „Imaginație: instrucțiuni de utilizare” cu scriitorul Andrei Mazilu

iul. 11th, 2019 | By | Category: Postcard

Fidelă misiunii sale de a promova lectura și de a le oferi tuturor cititorilor și scriitorilor posibilitatea de a-și dezvolta imaginația, creativitatea și abilitățile de povestitori/scriitori, editura Crux Publishing*, în asociere cu Red Goblin – Magazinul de jocuri, organizează sâmbătă, 27 iulie, de la ora 17.00, la Hotel Liad în București (Str. Colței, nr. 44), o nouă întâlnire cu un autor român contemporan, în cadrul unui atelier de creație. 

Această sesiune îl va avea ca „instructor” pe scriitorul Andrei Mazilu* (autorul volumelor Anotimpul pumnalelor și Jocul necromanților).

În cadrul sesiunii, participanţii vor avea ocazia să:

  • descopere elementele esențiale în construcția lumilor și personajelor imaginare,
  • pună bazele unei lumi ficționale prin exerciții și momente interactive,
  • înțeleagă cum se nasc și evoluează personajele într-o poveste,
  • creeze personaje complexe care evoluează coerent și dinamic.

De cele mai multe ori când discutăm despre o poveste, fie că este vorba despre un film, o carte sau un joc, vorbim despre personajele noastre preferate. Ce ne impresionează cel mai mult la un anumit personaj? Care este ingredientul secret al fiecărui erou care îl face memorabil? De câte ori am auzit despre personaje unidimensionale și neatractive în comparație cu cele multidimensionale, complexe și fascinante?  

Vom răspunde la aceste întrebări (și la altele) împreună cu scriitorul și editorul Andrei Mazilu, sâmbătă, 27 iulie, începând cu ora 17.00, pe terasa hotelului Liad.

Cum vă înscrieți la Atelierul de creație cu Andrei Mazilu?

CINE POATE PARTICIPA: Evenimentul se adresează cititorilor, scriitorilor, bloggerilor, promotorilor lecturii și culturii, comunității geek, tuturor celor pasionați de jocuri video sau pen & paper, benzi desenate, precum și tuturor celor care doresc să descopere mici secrete ale „bucătăriei” literare.

DURATA SESIUNII: 2 ore (incluzând o pauză de 10 minute), cu 30 minute prelungire, în caz că întrebările/răspunsurile vor necesita alocarea acestui timp suplimentar.

NUMĂR DE PARTICIPANȚI: Numărul maxim de participanți este de 25. Rezervarea locului se face în ordinea înscrierii și se realizează la momentul achitării în avans a taxei de participare.

MODALITĂȚI DE PLATĂ: Având în vedere numărul limitat de locuri, plata în avans a taxei garantează rezervarea unui loc.

  • Taxa este de 65 de lei / persoană, plătibilă până la data de 22 iulie, ora 20.00.
  • Plata se poate face prin virament bancar în contul editurii Crux Publishing – RO 28 INGB 0000 9999 0461 4794, deschis la banca ING Bank Agenția Dristor, CUI 33732428 sau cash la sediul editurii (Strada Boian nr. 81, bloc 1, ap. 18, sector 4, București).

ÎNSCRIERE: Vă puteți înscrie la eveniment pe adresa de email office@cruxed.ro cu titlul Înscriere Atelier de Creație. Participanții vor menționa:

  • Numele complet (și numele complet al persoanei/persoanelor alături de care vin la eveniment, dacă este cazul) pentru rezervarea locului;
  • Adresa de e-mail și numărul de telefon pentru eficientizarea comunicării privind participarea la întâlnire;
  • Adresa de facturare pentru întocmirea documentelor fiscale;
  • Dovada plății în cazul viramentelor bancare (numărul/data tranzacției).

* Pentru înscrieri puteți folosi și formularul de înscriere disponibil aici.

În cazul în care o persoană nu mai poate participa la eveniment, returnarea taxei de curs se va realiza numai dacă retragerea este anunțată cel târziu cu 3 zile înainte de începerea evenimentului. Suma plătită nu mai poate fi returnată după începerea evenimentului. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa office@cruxed.ro, la numărul de telefon 0722.70.49.75 sau să vizitați site-ul editurii Crux Publishing.

* Andrei Mazilu (n. 1978) este scriitor, editor și co- fondator al editurii Crux Publishing. Activitatea sa literară, cu preponderență în limba engleză, cuprinde povestiri scrise individual sau în colaborare cu alți autori, publicate în medii specializate din Statele Unite, cum ar fi Darkness Forums.

În anul 2013 debutează peste hotare în limba engleză, iar romanul său The Angellove Society: Crux este publicat în Statele Unite de către editura Wheelman Press. Acestui volum îi urmează la scurt timp nuvelele Magic and Madness și Limbo, situate în același univers fantasy. Încurajat să publice în limba română, Andrei Mazilu devine prezent pe piața autohtonă cu romanul clockpunk Anotimpul pumnalelor și ulterior (2016) cu romanul Jocul necromanților – ambele din seria Cronici din Voss.

În 2014, împreună cu Andreea Sterea, înființează Editura Crux Publishing, cu scopul de a promova scriitorii români contemporani de literatură fantastică și nu numai. Începând cu toamna anului 2015 este prezent cu o povestire scurtă, Misterele din Sparktower, în antologia de colecție Metamorfoze, alături de titani ai literaturii fantastice: H. P. Lovecraft, Robert E. Howard, Guy de Maupassant, Arthur Conan Doyle și alții.

Ca publicist, Andrei Mazilu este prezent cu recenzii, analize și povestiri în limba română în revista culturală EgoPhobia, iar ca promotor cultural deține un bogat portofoliu (lansări de carte, evenimente caritabile, sesiuni de scriere creativă pentru copii, târguri de carte, etc.).

*Editura Crux Publishing, fondată în 2014, s-a dedicat promovării literaturii române contemporane și scriitorilor români, precum și susținerii culturii românești prin organizarea de ateliere, evenimente și dezbateri cu scop creativ și educativ.

*Red Goblin s-a remarcat ca fiind unul dintre acele locuri speciale din București, unde cei pasionați de cultura geek pot găsi nu doar o gamă uriașă și variată de jocuri de societate, dar și o mulțime de benzi desenate, romane grafice, literatură, figurine, statuete, accesorii și multe altele, precum și oameni prietenoși, ce împărtășesc aceleași hobbyuri. 

 

Număr de vizualizări :269


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro