Archive for iunie 30th, 2019

”Cred că bărbații conștientizează absurdul existenței”

iun. 30th, 2019 | By
”Cred că bărbații conștientizează absurdul existenței”

Marcel Manea s-a născut la 26 octombrie 1980. Este jurnalist cultural. Are în palmares mai multe scenarii de teatru și film. Coautor al antologiei ”Ficțiuni reale”, Humanitas, 2013, autor al bestsellerului ”Bărbați pe tocuri”, Herg Benet, 2017. Adoră jazzul, cafeaua și aeroporturile. Încă așteaptă un semn clar de la Dumnezeu, cum ar fi de exemplu un depozit substanțial pe numele lui, la o bancă din Elveția. A scris mai multe scenarii de film, dar şi pe cel al concertului „Aventurile fantastice ale lui Peer Gynt” – călătorie prin basmele muzicale ale lumii, cu Bucharest Festival Orchestra, dirijorul Cristian Lupeş şi actorul Marius Manole. A călătorit o vreme prin Scandinavia, unde a avut răgazul să aştearnă cuvinte într-un manuscris care mai târziu a devenit nuvela ”Sindromul Stockholm” şi este co-autor al antologiei “Ficțiuni Reale”, Humanitas, 2013. În 2015, la editura Inspirescu din Satu-Mare, i-a apărut volumul ”Bărbați pe tocuri”. În 2017, la editura Herg Benet, a apărut ”Barbați pe tocuri”, ediție revizuită și adăugită. În 2019, la Bookfest, a lansat volumul ”Ultra Violet”, editura Tracus Arte. Simona Ioniță a dialogat, în exclusivitate pentru AgențiadeCarte.ro, cu Marcel Manea despre cea mai recentă carte a sa.Încep nominalizările pentru Premiile ”Constantin Brâncoveanu”

iun. 30th, 2019 | By
Încep nominalizările pentru Premiile ”Constantin Brâncoveanu”

Fundația Alexandrion reamintește celor interesati că lista nominalizărilor pentru Premiile Constantin Brâncoveanu 2019 este deschisă începând cu data de 3 iunie 2019. Propunerile și nominalizările pentru cea de-a VI-a ediție a Premiilor Constantin Brâncoveanu la București pot fi trimise până pe 30 august 2019 pe adresa: office@fundatia-alexandrion.ro sau la sediul Fundației Alexandrion: Str. Nicolae Grigorescu, nr.19 A, Otopeni. Pentru a fi validată de juriu orice propunere trebuie însoțită și de o motivare scrisă (cel mult o pagină A4).Conform tradiției, Premiile Contantin Brâncoveanu sunt oferite laureaților pentru un proiect realizat în anul care a trecut de la ediția anterioară sau, în cazuri excepționale, pentru întreaga carieră. Categoriile pentru care se pot face nominalizările în acest an sunt: Muzică, Arhitectură, Arte Plastice, Istorie, Literatură, Teatru, Film, Ecomonie, Medicină.Expoziția „Salonul 5” a artistului Cristi Gașpar, la Institutul Cultural Român

iun. 30th, 2019 | By
Expoziția „Salonul 5” a artistului Cristi Gașpar, la Institutul Cultural Român

Marți, 2 iulie 2019, ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, expoziția „Salonul 5”, cuprinzând lucrări realizate de Cristi Gașpar, se deschide în prezența artistului și a curatorului Mirela Trăistaru. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 15 iulie 2019.Silviu Purcărete – Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”

iun. 30th, 2019 | By
Silviu Purcărete – Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”

Marți, 2 iulie 2019, sub auspiciile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti, se va sărbători în ceremonie universitară publică, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa regizorului Silviu Purcărete. Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa va avea loc în Sala Ileana Berlogea, UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77), începând cu ora 11:00.„Acești nebuni fățarnici” de Teodor Mazilu, regia Silvia Roman, la Teatrul Arte dell’Anima

iun. 30th, 2019 | By
„Acești nebuni fățarnici” de Teodor Mazilu, regia Silvia Roman, la Teatrul Arte dell’Anima

În datele de 10 și 12 iulie 2019, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima vă invită la spectacolul „Acești nebuni fățarnici” de Teodor Mazilu, regia Silvia Roman . Spectacolul este o incursiune în lumea escrocheriei, „ciubucurilor” și a viciilor și prezintă într-o dinamică agilă, îmbibată de absurd, IPOCRIZIA și PROSTIA.