spot_img

JORGE Peris: Adam’s Resurrection

Joi, 2 mai 2019, la SANDWICH Gallery (Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București), va avea loc vernisajul expoziției  JORGE Peris: Adam’s Resurrection.

JORGE PERIS:

Adam’s Resurrection

vernisaj: joi, 02.05.2019, 19.00 – 22.00
perioada de vizitare: 02.05 – 17.06.2019
Vi-Sâ: 13-18
Du-Joi: cu programare
Proiectul lui Jorge pentru Sandwich a început să ia formă încă din 2017, atunci când a vizitat Combinatul pentru prima dată și s-a îndrăgostit iremediabil de atmosfera și istoria sa. După numeroase alte vizite ce au dus la noi descoperiri și un atașament din ce în ce mai profund, este momentul potrivit acum pentru o demonstrație publică de iubire.

Cu această ocazie, Sandwich – și în mod special extensia Chocolat – devine casă pentru un pantograf readus la viață de către omul de știință Frankenstein-Peris. Mândria de altă dată a Combinatului, o reușită a ingineriei, folosită pentru măsurarea sculpturilor de largi dimensiuni, acest instrument gigant al artiștilor a fost, timp de zeci de ani, uitat de toți, lăsat pradă ruginei și prafului, odată cu istoria sa. Doar o privire din exterior putea să îi recunoască măreția și să îi ofere un nume onorabil: Adam, primul om. Doar o remodelare dramatică a spațiului putea să îi facă într-adevăr dreptate – pereții au fost deplasați, acoperișul este larg deschis.

Ca orice proces de resuscitare, și acesta include o multitudine de tehnici și elemente (non-)organice. Electroliză, oase de animale, baterii auto, sare și câteva sute de metri de cabluri sunt doar câteva dintre ele. Odată ce toate sunt pe poziții, nu mai avem decât de așteptat acel fulger perfect capabil de a instiga, în mod decisiv, un nou scop în viața acestui erou amorțit.

Jorge Peris (n. 1969, trăiește și lucrează în El Palmar, Valencia, Spania).

Practica de lucru a lui Jorge s-a concentrat asupra creării unor instalații site-specific, care provoacă simțurile spectatorului, precum și fizicitatea convențională a spațiului galeriei. Lucrările sale sunt produse în principal cu materiale locale, aducând-le astfel un sens profund al înrădăcinării, care poate fi simțit în spațiile pe care le generează.
De asemenea, operele lui Jorge tind să lărgească decalajul dintre emoție și intelect. În timp ce acestă distanțare provoacă relația cu spectatorii, spectatorii pun la îndoială percepția lor convențională asupra acesteia.

Printre expozițiile sale solo recente amintim: în 2017 – “Olmo”, Luis Adelantado Gallery (Valencia, Spania), “Acidus”, HIT Gallery (Bratislava, Slovacia); în 2016 – “Portal del angel”, Cantina Antinori, San Casciano Val di Pesa (Toscana, Italia); în 2015 – “Dolmen, Sinfonia nr.7”, Magazzino D’Arte Moderna (Roma, Italia); în 2013 – “Los Pies de Judas”, Pinksummer Gallery (Genova, Italia).
Printre expozițiile sale de grup se numără: în 2019 – “Our Lady of The Flowers”, Nicodim Gallery (București, România); în 2018 – “TBT (To Be Titled, Turn Back Time)”, Magazzino D’Arte Moderna (Roma, Italia); în 2017 – “Don’t Look Like a Line”, Pinksummer Gallery (Genova, Italia), “The Hierophant”, Nicodim Gallery (București, România), “Involuntary Memory”, Luis Adelantado Gallery (Valencia, Spania).

Sandwich a început prin a folosi potențialul ascuns al unui spațiu rezidual de 1.5×8 metri, aflat între două construcții utilitare, și se extinde încet dar constant. Având convingerea că orice constrângere este de fapt o resursă pentru găsirea soluției optime, sandwich transformă caracteristicile spațiului ales în limite constructive. Sandwich funcționează ca spațiu de artă din 2016.

​FB event
​​Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București
http://sandwichgallery.ro/
hello@sandwichgallery.ro
FB/sandwich.bucharest
INSTA/sandwich.gallery

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508