spot_img

Festivalul de artă contemporană ”Artă la Uzină”

Marți, 14 mai 2019, grupul literar-artistic Zidul de Hârtie, va invită la deschiderea festivalului de artă contemporană intitulat ARTĂ LA UZINĂ. Acesta va avea loc la Centrul de Arhitectură, Cultură urbană si Peisaj UZINA DE APĂ, din Suceava, str. Apeductului nr. 4 , între 14 și 21 mai. La ediția I participă și expun artiști din România, Coreea de Sud, SUA, Marea Britanie, Moldova, Germania și Rusia. Aceștia vor expune lucrări de pictură, instalații, grafică, performance, video. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, filiala Nord-Est.

Programul festivalului, primul eveniment major din Bucovina dedicat artei contemporană, cuprinde:

 

Expoziție lucrări pictură, 14-18 mai. Vernisaj ora 18.00 Bo Suk Lee, Jung Waa Jang, Jong Sook Lee, Jung Suk Lee

(Coreea de Sud)

 

Expoziție lucrări grafică, 14-20 mai. Vernisaj ora 18.00

 

Ian Healy (SUA)

Column / Coloana / Säule / Oszlop. Instalație, 14-21 mai. Vernisaj ora 18.00  

Larissa Mellor (SUA)

Traces of Presence. Instalație, 14-21 mai.

Vernisaj ora 18.00

 

Anna Neizvestnova (Rusia)

 

Poetry performance, 14 mai, ora 18.30

 

Mark Chamberlain (Marea Britanie)

 

Râul Răuț, Iulie – Septembrie 2015. Video, 14-21 mai

 

Ghenadie Popescu (Moldova)

Poetic Fortune Telling on the Road. Performance, 14 mai, ora 19.00  

Angelika Sinn (Germania)

Ceva frumos din nimic / Something beautiful out of nothing. Performance poetic, 21 mai, ora 18.00  

Simona Nastac, Florin Dan Prodan (România)

Creation Story. Performance/video/poetry, 21 mai, ora 18.30  

Laura Arena (SUA), Adrian Crețu (România

Creation Story. Performance/video/poetry – 21 mai, ora 18.30 Laura Arena (New York, SUA) este artist vizual, curator, designer. A realizat expoziții de fotografie, instalații, video și performance în diverse galerii din America de Nord, Europa și Asia și a participat la festivaluri, workshopuri și rezidențe în Groenlanda, Islanda, România, Ungaria, Palestina, Turcia, Georgia, Armenia, Croația, SUA. www.lauraarena.com

Poetry performance – 14 mai, ora 18.30 Mark Chamberlain (Londra, Marea Britanie) a urmat cursurile prestigioasei Poetry School of London. A participat la rezidențe literare în Irlanda de Nord, România și SUA. Este semifinalist Fine Arts Work Center 2019-2020 Fellowship din Provincetown, MA, USA. În domeniul academic lucrează la o lucrare despre poetul Robert Lowell. Mark citește, participă sau organizează evenimente literare în Troubadour, unul dintre cele mai longevive cluburi de poezie din Anglia și în cadrul Poetry Society din Londra sau Bowery Poetry Club din New York.

Creation Story. Performance/video/poetry – 21 mai, ora 18.30 Adrian Crețu (Bacău, România) a publicat „Orice om este un cântec fără rimă”. Ed. Junimea, Iași, 2012. Publicații în revistele: România literară, Tribuna (Cluj), Ateneu (Bacău), Cronica (Iași), Timpul (Iași), 13Plus (Bacău), Opinia studenţească (Iași), Constelații diamantine (Craiova). Inclus în trei antologii literare; recitaluri de poezie si rezidențiate artistice în România, Germania, SUA și Anglia.

Expoziție lucrări grafică – 14-20 mai Ian Healy (New York, SUA) a absolvit Pace University apoi New York Academy of Art, în 2011. A expus în diverse galerii de artă. Recent, lucrări de grafică de dimensiuni mari au fost expuse în galerii din Miami, precum Art Basel Miami, Mana Contemporary și Juxatpoz. În New York, Franklin Street Gallery, Mark Miller Gallery și Fringe Gallery sunt cele mai importante locații care i-au găzduit lucrările. O colecție de lucrări de grafică vor fi expuse în curând la 1900 Gallery din Düsseldorf.

Expoziție lucrări pictură – 14-18 mai Jung Waa Jang (Seul, Coreea de Sud) este membră a organizațiilor artistice 21C ICAA (21st Century International Creative Artists Association) și WCAA (World Culture Artists Association, Inc.) A expus la Seoul International Art Festival, H Gallery, KBS Viewers Galerry, China Art Festival, Weiha, China, Peru International Art Festival 2018, Salpo, Trujillo, Lima, M A N I F Seul Art Fair, Hangaram Art Museum, Korea, China and Japan Art Fair (Dongdaemun DDP). Este lector Lotte Culture Center și curator Fa Gallery din Seul.

Expoziție, lucrări pictură – 14-18 mai Bo Suk Lee (Seul, Coreea de Sud) este artist visual și președinte al International Creative Artists Association (21C ICAA) și al World Culture Artists Association, Inc. (WCAA) cu peste 500 de membri din 90 de țări. A absolvit studiile artistice ale Universității Hongik și a studiat pictura pe ulei cu maestrul Igor Razdorgin (Academia I. Repin, Sankt Petersburg). Organizează Festivalul Internațional de Artă din Seul. A avut 35 de expoziții personale în Coreea, Rusia, SUA, China, Germania, Italia, Austria, Belgia, Japonia, Olanda, Finlanda, Polonia, Lituania, Qatar, Iordania, Croația, Letonia, Peru, Grecia, India, Iran, Bangladesh, Macedonia, Cipru.

Expoziție lucrări pictură – 14-18 mai Jong Sook Lee (Seul, Coreea de Sud) este membră a organizațiilor artistice 21C ICAA (21st Century International Creative Artists Association) și WCAA (World Culture Artists Association, Inc.) A expus la Seoul International Art Festival 2019, H Gallery, Peru International Art Festival 2018, Salpo, Trujillo ,Lima, 24th Seoul International Art Festival in Chosunilbo Museum Seoul, Korea, Ilok National Museum, Croatia, Vienna Brick 5 Gallery, Austria, 22nd Seoul International Art Festival 2014 ‘Harmony’, Chosunilbo Museum, International Art Festival ‘Cooperation 2013’ of 21C ICAA, DMC gallery etc.

Expoziție lucrări pictură – 14-18 mai Jung Suk Lee (Seul, Coreea de Sud) a absolvit Dankook University, departamentele Media Art și Formative Art.. Din 1997 a avut 23 de expoziții personale, în galerii din Seul, precum Chohyung, InsaArt Center sau în străinătate – Franța, Malaezia, SUA (New York Hampton Art Fair) și multe altele de grup.

Column / Coloana / Säule / Oszlop. Instalație – 14-21 mai Larissa Mellor (Los Angeles, SUA) a studiat la Maine College of Art and Ohio State University. A avut expoziții în galeria Ortega y Gasset Projects, Marshall University, Moscow Museum of Modern Art și Maine Center for Contemporary Art etc. A fost bursieră Fulbright Fellow în Germania. A predat cursuri de artă și design la universități din Ohio și Columbus. Momentan este cadru didactic la UC Berkeley’s Art Studio și Academic Partnerships Manager for Fine Arts la California College of the Arts.

Ceva frumos din nimic / Something beautiful out of nothing. Performance poetic- 21 mai, ora 18.00 Simona Nastac (Londra, Marea Britanie) a studiat Istoria și Teoria Artei la București și are un Master în Creative Curating la Goldsmiths College, Londra. A curatoriat expoziții de artă contemporană și evenimente de poezie experimentală la Londra, New York, Seul, Berlin, Bruxelles, Praga, Sankt Petersburg, Cluj, Craiova și București. Între 2006 – 2013 a coordonat programele de arte vizuale, rezidență creativă, literatură, arhitectură și design la ICR Londra. În 2017 a câștigat premiul de debut și a publicat primul său volum “Culoarea deprimantă a mierii” la editura TracusArte din București. Din 2016 este curatoarea serii de poezie experimentală din cadrul Festivalului Internațional de Poezie București. www.simonanastac.com

Traces of Presence. Instalație – 14-21 mai Anna Neizvestova (Moscova, Rusia) a absolvit secția de artă a Universității de Stat din Moscova și Institutul de Artă Contemporană MMOMA. A expus la Muzeul de Istorie Gorki Leninskiye din Moscova, Muzeul de Cultură Razliv din Sankt Petersburg, Museumspark Rüdersdorf, Germania, Birla Academy of Art & Culture, Calcutta, India, Derry, Irlanda, Devon, Marea Britanie, Agder Kunstnersenter, Norvegia șamd. A fost curator al rezidențelor artistice ale Universității Pedagogice de Stat din Moscova și artist în rezidență în Vermont Studio Center, USA, Inside Zone, Romania, Nectiny, Cehia, La Macina di San Cresci, Florența, Italia și bursieră UNESCO. https://www.annaneizvestnova.com/

Râul Răuț, Iulie – Septembrie 2015. Video – 14-21 mai Ghenadie Popescu (Chişinău, Moldova) a absolvit în 2003 Academia de Muzică, Teatru şi Artă Plastică din Chișinău, cu specializarea pictură. Lucrările sale au fost prezentate în spaţii ca Exhibition Centre Constantin Brancusi, Chișinău, Mars Gallery, Moscow, Le Générateur, Paris, Mezzanin Gallery, Viena, Gallery of the Polish Institute, Düsseldorf, Salonul de Proiecte, Bucureşti, Raft, Cluj etc. În 2014 a fost rezident la Institutul de Tehnologie din Rochester New York, în cadrul programului CEC Artslink. https://ghenadiepopescu.wordpress.com/

Ceva frumos din nimic / Something beautiful out of nothing. Performance poetic – 21 mai, ora 18.00 Florin Dan Prodan (Suceava, România) a studiat la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava și “Al.I.Cuza” din Iaşi. Fondator şi coordonator al grupării literar-artistice Zidul de Hârtie. A publicat mai multe volume de poezie printre care Poem pentru Ulrike, Vinea, București, 2013, Poemele de pe facebook, Cartea Românească, București, 2017. Este curator al rezidenței artistice internaționale din Borsec. A realizat și expus instalații artistice multimedia în galerii din țară (Uzina de Apă, Observatorul Astronomic Suceava, Galeria Meru, Iași) și străinătate (Copenhaga, Seul, New York, Lima etc.) www.danprodan.com

Poetic Fortune Telling on the Road. Performance – curtea Uzinei de Apă, 14 mai, ora 19.00 Angelika Sinn (Bremen, Germania) a studiat literatura germană și știintele socio-umane. Este membră a Uniunii Scriitorilor din Germania. Din 2006 este directoare Bremen Literature Office și predă la Universitatea din Bremen. A publicat mai multe volume de proză și poezie iar din 2005 are proiecte artistice bazate pe texte literare (text-art). www.angelika-sinn.de

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508