spot_img

Editura Tracus Arte la cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest

În perioada 29 mai – 2 iunie 2019, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIV-a, Editura Tracus Arte va fi prezentă cu peste 400 de titluri, unele dintre ele beneficiind de reduceri de 45%. Cu un portofoliu care an de an este în continuă creștere, editura vă invită la evenimentele de lansare a volumelor recent publicate, precum și la întâlnirea cu autorii care vor oferi sesiuni de autografe.

Dintre titlurile recente menționăm: William Shakespeare, Opere XVI, Cardenio, Poeme (ediție coordonată și îngrijită de George Volceanov), Labirint cu pereții sparți,de Zbigniew Herbert (trad. de Constantin Geambașu), Miile de tehnologii ale extazului, de Frank Bidart (trad. Tiberiu Neacșu), Poeme alese, de Anne Sexton (trad. de Diana Geacăr și Cătălina Matei), Alcooluri. Poeme (1898 – 1913), de Guillaume Apollinaire (trad. de Octavian Soviany), Poeme, de Michel Deguy (trad. de Gabriela şi Constantin Abăluţă, Ştefan Aug. Doinaş, Dinu Flămând, Virgil Mazilescu, Aurel Rău, D. Ţepeneag), Vineri la Ierusalim și alte poeme/ Viernes en Jerusalén y otros poemas, de Marco Antonio Campos (trad. de Dinu Flămând), Baladă la moartea poeziei/ Balada en la muerte de la poesía, de Luis García Montero (trad. de Maria Elena Răvoianu), Întoarce-te, de Fiona Sampson (trad. Diana Manole), Cerul, în direct, de Adam Puslojić, Măcelăria și alte poeme, de Dumitru Păcuraru, Vi se pare cumva nedreaptă dispariția dumneavoastră?, de Matei Vișniec, și încă ceva, de Mihai Măniuțiu, Trecere petrecere, de Ioana Ieronim, Manual de întrebări, de Carmen-Francesca Banciu, Convorbiri cu Petru Dumitriu, de Eugen Simion, Doamnele domnului Caragiale, de Gelu Negrea, Gherasim Luca Poezie Ontofonie urmat de Gherasim Luca este o femeie, de Petre Răileanu, Bătrâneţe şi moarte în mileniul trei, de Livius Ciocârlie, postumanismul, coordonator Alex Ciorogar, În spatele geamurilor sunt oameni, de Elise Wilk, Teatru în diorame. Discursul criticii teatrale în comunism. Fluctuantul dezgheţ 1956-1964, de Miruna Runcan, O istorie descriptivă a literaturii române. Epoca premodernă, de Mircea Anghelescu, și încă ceva, de Mihai Măniuțiu.

Dintre titlurile recente menționăm: William Shakespeare, Opere XVI, Cardenio, Poeme (ediție coordonată și îngrijită de George Volceanov), Labirint cu pereții sparți,de Zbigniew Herbert (trad. de Constantin Geambașu), Miile de tehnologii ale extazului, de Frank Bidart (trad. Tiberiu Neacșu), Poeme alese, de Anne Sexton (trad. de Diana Geacăr și Cătălina Matei), Alcooluri. Poeme (1898 – 1913), de Guillaume Apollinaire (trad. de Octavian Soviany), Poeme, de Michel Deguy (trad. de Gabriela şi Constantin Abăluţă, Ştefan Aug. Doinaş, Dinu Flămând, Virgil Mazilescu, Aurel Rău, D. Ţepeneag), Vineri la Ierusalim și alte poeme/ Viernes en Jerusalén y otros poemas, de Marco Antonio Campos (trad. de Dinu Flămând), Baladă la moartea poeziei/ Balada en la muerte de la poesía, de Luis García Montero (trad. de Maria Elena Răvoianu), Întoarce-te, de Fiona Sampson (trad. Diana Manole), Cerul, în direct, de Adam Puslojić, Măcelăria și alte poeme, de Dumitru Păcuraru, Vi se pare cumva nedreaptă dispariția dumneavoastră?, de Matei Vișniec, și încă ceva, de Mihai Măniuțiu, Trecere petrecere, de Ioana Ieronim, Manual de întrebări, de Carmen-Francesca Banciu, Convorbiri cu Petru Dumitriu, de Eugen Simion, Doamnele domnului Caragiale, de Gelu Negrea, Gherasim Luca Poezie Ontofonie urmat de Gherasim Luca este o femeie, de Petre Răileanu, Bătrâneţe şi moarte în mileniul trei, de Livius Ciocârlie, postumanismul, coordonator Alex Ciorogar, În spatele geamurilor sunt oameni, de Elise Wilk, Teatru în diorame. Discursul criticii teatrale în comunism. Fluctuantul dezgheţ 1956-1964, de Miruna Runcan, O istorie descriptivă a literaturii române. Epoca premodernă, de Mircea Anghelescu, Strada Povernei 23. Memorii, de Valentin Lipatti, În atelierul lui Aurel Popp, de Aurel Popp.

Programul lansărilor poate fi consultat aici: https://edituratracusarte.ro/2019/05/21/editura-tracus-arte-la-cea-de-a-xiv-a-editie-a-salonului-international-de-carte-bookfest/

Sunteți așteptați la standul Editurii Tracus Arte (stand E07)!

_

Intrarea este liberă.

Programul de vizitare:

miercuri, 29 mai — 10:00-20:00
joi, 30 mai — 10:00-20:00
vineri, 31 mai — 10:00-21:00
sâmbătă, 1 iunie — 10:00-21:00

duminică, 2 iunie — 10:00-20:00

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508