spot_img

Editura Gama la Bookfest: 5 noi colecții și o dezbatere despre bullying, la standul țării invitate de onoare

Editura Gama, recunoscută pe piața de carte pentru copii drept un specialist în educație, este prezentă la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest cu o ofertă de peste 700 de titluri și reduceri care ajung până la 80%.

În lista titlurilor din ofertă regăsim atât volume din back-list, cât și cinci colecții noi.

 

Una dintre acestea este colecția „Învăț să citesc de mic”, un proiect inedit adresat preșcolarilor, care completează brandul „Învăț să citesc”. Noua serie reprezintă un instrument esențial pentru orice cititor aflat la început de drum, care le oferă copiilor satisfacția de a fi reușit să citească singuri prima lor carte: „Colecția aceasta face parte din campania noastră «Drag de citit», prin care ne dorim să ajutăm copiii să descopere plăcerea lecturii. Dacă vor iubi cartea de mici și dacă vor învăța cu ușurință să citească, noi credem că își vor face singuri timp pentru lectură mai târziu și vor citi de drag”, susține Diana Mocanu, directorul general al Editurii Gama.

 

Sub emblema „Emoții & Dezvoltare personală”, o altă nouă colecție lansată la Bookfest 2019 de Editura Gama, sunt reunite volume ilustrate ce aduc în discuție teme sensibile din viața copiilor: înțelegerea și gestionarea emoțiilor, conștientizarea comportamentelor, formarea unor deprinderi sociale și emoționale sănătoase. Colecția debutează cu două titluri: Nu înseamnă NU, o carte despre respect, drepturi, consimțământ, limite personale și alegeri, și E corpul meu, eu decid!, o carte care îi învață pe cei mici despre ce înseamnă să te simți sau nu în siguranță, despre părțile lor intime și despre atingeri nepermise, astfel încât să-i ajute să evite eventuale abuzuri.

 

„Castor” este cea de-a treia colecție pe care Editura Gama o lansează la Bookfest. Imaginată de Lars Klinting (1948-2006), scriitor și ilustrator foarte îndrăgit în Suedia, seria include cărți despre ce știu oamenii să facă: de la tâmplărie, la croit, la vopsit, la grădinărit sau la gătit.

 

Colecția „Rezolv fără ajutor!” reunește cărți de activități care încurajează autonomia copilului, prin absența cerințelor, înlocuite aici de pictograme intuitive. Cu ajutorul acestor cărți, copilul se va descurca singur și va avea satisfacția că a reușit să ducă la bun sfârșit sarcina fără ajutor, ceea ce îi va spori autonomia și încrederea în forțele proprii.

 

„Gata de școală!” este o colecție dedicată atât copiilor aflați în ultimul an de grădiniță, cât și celor din clasa pregătitoare și urmărește însușirea tuturor competențelor prevăzute în programa națională. Cărțile conțin exerciții atractive și jocuri de învățare, concepute pentru a dezvolta cunoștințele și abilitățile de care orice copil are nevoie pentru a se descurca în primul an de școală și pentru a îndrăgi noile materii pe care urmează să le descopere.

 

La ediția din acest an a Bookfest, Editura Gama în parteneriat cu British Council, Salvați Copiii și revista online Școala 9 organizează la standul țării invitate de onoare o dezbatere despre unul dintre cele mai nocive fenomene cu care atâția copii și tineri se confruntă în ziua de azi. Este vorba despre evenimentul „Let’s Talk About Bullying” – dezbatere pornind de la volumul 7 zile, semnat de autoarea britanică Eve Ainsworth, plănuită să aibă loc vineri, 31 mai, începând cu ora 16.30. La eveniment, participă: Marius Rusu (psiholog, Salvați Copiii), Georgiana Ilie și Elena Văduva (jurnaliste, Școala 9) și Diana Mocanu (director general al Editurii Gama).

Pornind de la romanul 7 Zile al autoarei britanice Eve Ainsworth – apărut la Editura Gama, în colecția Premium, în 2017, în traducerea Andreei Demirgian – invitații vor încerca să răspundă, pe cât posibil, la întrebări referitoare la cauzele dar și modalitățile de apărare în fața acestei forme de agresiune, întrebări care, din păcate, sunt ocolite de prea mulți dintre noi.

Editura Gama și-a propus întotdeauna să fie nu doar o editură, ci și un partener de încredere pentru părinți și educatori, care să îi ajute să facă față provocărilor cu care se întâlnesc în procesul de educație. Recent, am început să ne implicăm și mai mult, prin campanii sociale de conștientizare a provocărilor cu care se confruntă copiii din ziua de azi. Prima a fost «Ziua în care avem timp», prin care le-am sugerat părinților și copiilor să redescopere bucuria pe care o aduc timpul petrecut împreună și conectarea reală, departe de dispozitivele care ne consumă cu voracitate fiecare clipă de răgaz. Acum, «Let’s talk about… bullying» aduce în discuție un subiect care afectează, în fiecare an, sute de mii de copii și adolescenți. Dezbaterile pe care le-am organizat în școli și licee ne-au arătat cât de multă nevoie au acești copii să se vorbească despre ceea ce li se întâmplă, să citească despre bullying, să se regăsească în poveștile de viață ale altora, să știe că nu sunt singuri și că există oameni care îi pot ajuta”, declară Diana Mocanu.

 

Eve Ainsworth, autoare multipremiată din Marea Britanie care tematizează în cărțile sale problemele adolescenților, spune în romanul 7 Zile povestea a două tinere: Jess, o tânără hărțuită la școală pentru felul în care arată, și Kez, agresoarea ei, ea însăși o victimă a violenței domestice. „Un bully nu-i agresează pe ceilalți pentru că ar fi un om rău, lipsit de sentimente; nici victima lui nu este neapărat o ființă lașă, penibilă, «moale». Am scris 7 Zile cu gândul că a venit vremea să explorăm motivele pentru care un adolescent alege să-i umilească pe alții”, mărturisea Eve Ainsworth într-un interviu.

 

Dezbaterea se încadrează într-o campanie organizată de Editura Gama sub mottoul „Let’s talk about…”, în care se abordează și se propun teme de interes actual atât pentru copii, cât și pentru părinți și profesori.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508